Keşfet

Feza Hokkacı: Desktop Ofis Akvaryumu

Bu gün siparişini verdim Feza bey. Umarım yakında yeniden görüşeceğiz.

ikinci fotoğrafta sol alttaki sps, zoların altında leather in üstündeki canlı bird of paradise mı? yapısı ve renk tonu benziyor ama net belli olmamış görselde.

ikinci fotoğrafta sol alttaki sps, zoların altında leather in üstündeki canlı bird of paradise mı? yapısı ve renk tonu benziyor ama net belli olmamış görselde.
Evet Kaan Bey, zoaların içinde kaldı ama büyüyüp uzuyor. 

Akvaryumda 10 farklı tür SPS, 6 farklı tür LPS ve birçok yumuşak mercan var. 

İyi günler,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah çok güzel duruyor.

Emerald crab ve Anemon Crab bakımı hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Maşallah çok güzel duruyor.

Emerald crab ve Anemon Crab bakımı hakkında bilgi verebilir misiniz ?
Harun Bey merhaba,

Emerald yengeci balon yosun mücadelesi için akvaryuma eklemiştim. Yosun ile beslenen bir canlı, özel bir bakım gerektirmiyor. 

Anemon yengeci de keza özel bakım gerektirmeyen bir canlı. Balıklar için verilen yemleri yiyebiliyor. Ayrıca suyu süzen yelpazelerine takılan partiküllerle de beslenmesini sağlayabiliyor. 

Anemon yengeç küçük bir canlı olduğu için küçük akvaryumlara uygun.  Emerald zaten ortalıkta görünen bir tür değil. Daha ziyade kayaların aralarında saklanan ve gece ortaya çıkan bir yengeç. 

Sonuç olarak iki tür için de özel bir bakım yapılmasına gerek yok. En azindan benim akvaryumumda böyle.

En önemli problem ise bu canlıların ithalatında yaşanan sıkıntılardan sebep uzun zamandır ithal edilmemeleri.

İyi günler,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Harun Bey merhaba,

Emerald yengeci balon yosun mücadelesi için akvaryuma eklemiştim. Yosun ile beslenen bir canlı, özel bir bakım gerektirmiyor. 

Anemon yengeci de keza özel bakım gerektirmeyen bir canlı. Balıklar için verilen yemleri yiyebiliyor. Ayrıca suyu süzen yelpazelerine takılan partiküllerle de beslenmesini sağlayabiliyor. 

Anemon yengeç küçük bir canlı olduğu için küçük akvaryumlara uygun.  Emerald zaten ortalıkta görünen bir tür değil. Daha ziyade kayaların aralarında saklanan ve gece ortaya çıkan bir yengeç. 

Sonuç olarak iki tür için de özel bir bakım yapılmasına gerek yok. En azindan benim akvaryumumda böyle.

En önemli problem ise bu canlıların ithalatında yaşanan sıkıntılardan sebep uzun zamandır ithal edilmemeleri.

İyi günler,
Cevabınız için teşekkürler. Anemon yengeci için peki özel bir anemon türü gerekiyor mu ? Görsel olarak maksimum derecede faydalanmak için ne yapmak lazım ?

Cevabınız için teşekkürler. Anemon yengeci için peki özel bir anemon türü gerekiyor mu ? Görsel olarak maksimum derecede faydalanmak için ne yapmak lazım ?
Harun Bey,

Benim akvaryumumda anemon yok. Anemon yengeci için anemon şart değil. Benim akvaryumda hairy mushroom üzerinde ve diğer benzer mercanlar üzerinde duruyor. 

Küçük hacimli akvaryumlar için izlemesi çok keyifli ideal bir canlı. Saklanma huyu yok, bir mercanı kendine mesken edinip gün boyu yelpazeleri ile suyu süzerek besleniyor. 

İyi akşamlar,

Çok güzel maaşallah.

Bayılıyorum bu yasha-pistol işbirliğine, tankı kapatmadan önce yasha bulma şerefine ulaşmıştım ancak taşınma esnasında kayboldu bir daha gözükmedi çok üzüldüm.

Tekrar yeni bir tane bulma ihtimali ile bir pico akvaryum kurdum, şimdi bir umutla yasha ithalatı bekliyorum birde pistol bulursam kaymaklı ekmek kadayıfı olacak.

Bu sizin seviyeye ulaşırım inşallah 

Çok güzel maaşallah.

Bayılıyorum bu yasha-pistol işbirliğine, tankı kapatmadan önce yasha bulma şerefine ulaşmıştım ancak taşınma esnasında kayboldu bir daha gözükmedi çok üzüldüm.

Tekrar yeni bir tane bulma ihtimali ile bir pico akvaryum kurdum, şimdi bir umutla yasha ithalatı bekliyorum birde pistol bulursam kaymaklı ekmek kadayıfı olacak.

Bu sizin seviyeye ulaşırım inşallah 
Yasha bulmak biraz zor hakikaten. Bende çok uzun zaman bekledim. 

Daha kolay bulabileceğiniz benzer türler de var, mutlaka biliyorsunuzdur. Nematodes Goby, Randal Goby gibi. 

Ancak, esas zorluk karides bulmak. Malum ithalatı yok. 

İyi günler dilerim. 

Aynen ikiside portföyümdeki canlılar inşallah bulurum.

feza bey merhaba ;

Tankınız çoook güzel emeğinize sağlık .

Benim tankımda sizinkine yakın yükseklik 35 cm ve kessil 360we kullanıyorum...ışık ayarlarıyla ilgili sakıncası yoksa bilgi alabilirmiyim (saat renk ve parlaklık olarak ).

feza bey merhaba ;

Tankınız çoook güzel emeğinize sağlık .

Benim tankımda sizinkine yakın yükseklik 35 cm ve kessil 360we kullanıyorum...ışık ayarlarıyla ilgili sakıncası yoksa bilgi alabilirmiyim (saat renk ve parlaklık olarak ).
Onur Bey merhaba,

Teşekkür ederim. 

Bende Kessil A350W var, eski bir model. El ile ayarlama yapılıyor. Bir kumanda mavileri diğeri beyazı açıp kapatıyor. Ben mavileri tam açık beyazları ise 0,75 olarak kullanıyorum. Zaman ayarlı priz ile sabah 07:30 gibi yanıyor, akşam 17:00’da sönüyor. 

İyi günler,Ekli dosyayı görüntüle 53616

Konu görüntüleyen kullanıcılar