Keşfet

Fighting Conch Arıyorum

zafer

Yasaklı
Ad Soyad
zafer
merhaba

istanbulda fighting conch arıyorum.

ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.

Remeks ' de vardı.Sorarsanız belki hala vardır.

Selamlar

Antalyada Kemer-Adrasan , Marmaris-Göcek koyları, Mersinin her yerinde bulabilirsiniz.

Dün Mersinden kıyının 1 mt ilerisinde 5 dakikada 30 adet topladım getirdim. Su derinliği 30 cm idi.

Antalyada ise ilginçdir genelde 2- 3 mt nin altındaki derinliklerde bulunuyorlar.

İstanbulda dedikleri gibi bir remeks de satılıyor.Tanesi 6 dolardı sanırım.

eser bey göcek tarafında biraz aradım ama bulamadım,acaba kumamı gömülüyorlar?

Genelde kum tabanlı otlakların çevresinde oluyorlar. Zaman zaman kuma gömülüyorlar.

Merhaba Emre,

onlardan bir Fotoraf varmi? 2 sene önce Kilyos da bir kactane buldum... ama belki ayne cesit degildir!

Merhaba Emre,

onlardan bir Fotoraf varmi? 2 sene önce Kilyos da bir kactane buldum... ama belki ayne cesit degildir!

Chris işe yarayan aşağıdaki resimdeki canlı.

776916conch.JPG

Şaşırılacak derecede dayanıklı bir canlı. Çok çok kötü su şartlarında bile ölmüyorlar. En fazla kuma kendilerini gömüp şartların düzelmesini bekliyorlar.

O kadar methediliyorki korkuyorum kıyılarımızda bu canlı artık kalmayacak diye.

Zaten akdeniz bu canlının doğal ortamı değil diye biliyorum, Kızıldenizden Akdeniz'e geçmiş bir tür olması lazım.

Amatörlerin kendi ihtiyaçları için toplaması ile bu canlının popülasyonunun tehlikeye gireceğini düşünmüyorum.

Osman beyin dediği gibi zaten istilacı bir tür. Asıl indiopasifik kökenli bir canlı. Strombus olarak isimlendirilen geniş bir ailenin üyesi olan bir tür.

Ben Bodrumda aramıştım, bir hafta değişik derinliklerde geniş bir alanda aramama rağmen bulamamıştım. En son gün aynı kabuk formunda ama daha küçük boyda olarak bulduğumu düşündüm ve 20 kadar topladım.

Getirdiğimde akvaryumda gözlerinin otcul tür kadar belirgin olmadığını fark ettim. Araştırdığımda bu getirdiğim salyangozun etçil bir tür olduğunu öğrendim. Bristlewormlar ile beslenen Conus olarak adlandırılan bir türmüş.

Şekil ve desen olarak çok benziyor sadece daha küçük. Yine hortumu var ama gözleri çok belirgin değil. Ege de arıyorsanız buna dikkat edin derim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar