Keşfet

FİJİ KAYALARINI ASİTLE YIKAMA

Assassin

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan Erdağı
[SIZE=14.6667px]Güvenlik önlemleri alındıktan sonra Güvenlik için gözlük ve çıkan gazı Solumamanızı tavsiye ederim. karbonlu yüz maskesi ve açık alanda yapılmalı   Önceki akvaryumda fazla nitrat emmiş ve yer yer koralin kaplanmış rengi neredeyse gri olmuş kayalarımı ağartılması Kayalarını temizlemek isteyen arkadaşlar fikir edine bilirler[/SIZE] 2,5 x 4 adet litre Tuzruhu Kendi kaya miktarına göre .2 litre çamaşır suyu eski tip çamaşır suyu 1 paket çamaşır sodası100 gr Karbonat 250 ml Tüyo sülfat veya Aqutan ,klor giderici benzeri ürünler. Karaköy' deki Havuz kimyasal maddeleri satan yerlerde var çok ucuz .Büyük bir plastik varile 4/3 su konuldu ve sıra ile ilk önce tuz ruhu sonra çamaşır suyu 5 dk ara ile sonra çamaşır sodası en son karbonat döküldü zaten müthiş bir köpürme oluyor Kayalar bu asitli suda yaklaşık 1 saat kalması yeterlidir daha fazlası kayalarda erime yapar ve kayaları bozar dikkat edilmesi gerekir.daha sonra araç yıkama makinasıy'la Tazyikli su ile yıkanınca Bembeyaz olacaklar.herhangi bir araç yıkama yerinde yıkana bilir.Yıkanmış kayaları Büyük bidon içine konuldu ve R.O. su doldurduktan sonra bir gün boyunca kayaları suda beklettim taşların ağır metali kusması için Tüyosülfatı döktüm dış filtre'ye sadece kaliteli bir aktif karbonla iki gün boyunca filtre ettim sonra Kayaları açık balkonda kuruttum ve bir kaç gün havalandırdım.sonra yapıştırma işlemine geçildi.

Not: Aslında Video çekildi ama yayınlamayı beceremedim. 
clear.png
:rolleyesblue:

Ekli dosyayı görüntüle 50180

Ekli dosyayı görüntüle 50181

Ekli dosyayı görüntüle 50183

Ekli dosyayı görüntüle 50184

Ekli dosyayı görüntüle 50185

Ekli dosyayı görüntüle 50186

Ekli dosyayı görüntüle 50187

Konu görüntüleyen kullanıcılar