Keşfet

Filtre corabı

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir filtre corabi kullanıyorum ve her yenilediğimde neredeyse günlerce ps sapıtıyor.

En sonunda kullanmamak yada alternatif arama kararı sonucunda gıda firmlarında kullanılan bonelerden aldım.

Elyaf vs yerine 100lü paket 7 tl olan bonelerden her gün bir taneyi eski filtre corabının alt bez kısmını keserek plastiğine ekliyorum.

Sonuç olarak hem çok çok uygun hem ps şaşırmıyor ne başka birşey ve cok güzel filtre ediyor.

Deneyebilirsiniz.

Bol tuzlu günler

Çok mantıklı çünkü filtre çorabını temzilemek te zahmetli bir iş, elyaf ince bonelerden diyorsunuz sanırım. Resim atma şansınız varmı ve aparatıda atarsanız görelim nasıl monte edildiğini, hayal olarak tahmin edebiliyorum ama belki daha mantıklı bir şey yapmışsınzıdır. El elden üstündür bide boneyi ps içine kaçırmak var sonra :D

İbrahim Bey, her gün onunla uğraşmaktansa haftalık su değişimini yaparken ben suyu sumptan hortumla çekiyorum ve biriken tortuyu alıyorum...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Eser bey bendeki sorun devamlı gezen ufak tortular, başedemiyorum ve görüntü kirliliği oluyor. Bu yüzden filtre ile daha güzel oluyor. Ama filtre corap oldugu zaman temzilemek baya zor unutursanız ise nitratı yukseltiyor. İbrahim beyin önerisi çok mantıklı ve kolay gibi geldi. Bu şekilde devamlı tortu olan akvaryumlara önerilir bence, elyaf koymaktan yada corap filtre yapmaktan daha iyi basit ve maliyetsiz, düşünün 100 tanesi 7 tl ve yaklaşık 3 ay...

Merhaba, boneyi ne şekilde nereye monte ettiğinizi pek anlayamasam da mantığını sanırım anladım. Öneri için teşekkürler. Fotoğraf vs alabilirsek ne mutlu bize. :D  

Gökberk bey size kolaylık olsun diye bir resim ekledim kafanızda şekillendirebilirsiniz. Aşağıdaki çorap filtre ve siyah olan aparat taşıyıcı beyaz olan aparat ona asılıyor ve beyaz olan aparatın üstünde şeffaf yuvarlak ve delikten az büyük bir taşıyıcı daha var onada çorabı geçiriyorsunuz çevirerek. Yani yuvarlak ama yuvarlak plastik kırık gibi dikilen boşluğun içinden çevirerek geçebiliiyor. Buraya kadar anlatabildiysem ne mutlu. :D  Şimdi boneyide bu yuvarlak taşıyacıya takacaz, bone delinir halledilir ama bonenin kafayı saran lastik kısmı bu akıntıyı taşıyabilecekmi, İbrahim bey burayı merak ediyoruz asıl, o bonedeki lastik kuvetlimi ?

Ekli dosyayı görüntüle 49548

Hahahah yani bu filtre bag mantığını anladım sıkıntı yok. Teşekkürler açıklama için. Şimdi gelelim boneye :D  

Ben tam ortadan ikiye katlıyorum yoksa söylediğiniz gibi akıntı nedeni ile durmuyor vakit bulamadım resimleri yüklüyorum takması 1 dk almıyor tabi cıkarmasıda ve suda yüzen büyük partikülleri topluyor yemler vs herşey günlük değiştiğinden nitrat vb sıkıntı olmuyor
Ekli dosyayı görüntüle 49582Ekli dosyayı görüntüle 49583

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

esesus' Alıntı:
Ben tam ortadan ikiye katlıyorum yoksa söylediğiniz gibi akıntı nedeni ile durmuyor vakit bulamadım resimleri yüklüyorum takması 1 dk almıyor tabi cıkarmasıda ve suda yüzen büyük partikülleri topluyor yemler vs herşey günlük değiştiğinden nitrat vb sıkıntı olmuyor

Ben üst kısmındaki çıkıntıya geçiriyorum boneyi ters olarak borunun altına koyuyorum zaten ilk birkaç deneme sonrasında takma ile ilgili bir çözüme ulaşırsınız sanırım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildiBu arada filtre çorabını yenisi ile her dağiştirmemde ps sapıtıyor bunda hiç sıkıntı olmadı şimdiye kadar

İbrahim bey vakit ayırdığınız için teşekkür ederim sağolun mantık tamamdır..

Konu görüntüleyen kullanıcılar