Keşfet

Foruma Fotoğraf Ve Video Yükleme Rehberi

Deathgrip

Yeni Üye
Ad Soyad
Ömer Tanrıkulu
Merhaba,

İnternet üzerinde bir sürü fotoğraf yükleme ve görüntüleme sitesi mevcut. Bunların en iyisi ImageShack adlı siteydi. Çünkü yüklediğiniz fotoğraflar çok uzun seneler silinmeden görüntülenebiliyordu. Ancak bu sene format değiştirdiler ve yüklediğiniz fotoğrafları site üzerinde veya forumlarda görüntüleyemiyorsunuz. Sadece bilgisayara indirip görüntüleyebiliyorsunuz. Yani kullanım dışı kaldı diyebiliriz.

Facebook ve Hızlı Resim üzerinden fotoğraf, Tinypic üzerinden de video yüklemesini aşağıda ekran görüntüleri ile anlatacağım.

Facebook Aracılığıyla Fotoğraf Yükleme ( )

Erhan Bey (Balistoides) ile konu hakkında konuşurken Facebook'u kullanıp kullanamayacağımızı sordu. Benim de daha önce kullandığım bir yöntem aklıma geldi. Ancak forumda kullanmak daha önce aklıma gelmemişti. Facebook'a yüklediğiniz fotoğraflar Facebook'tan silseniz dahi o linkte kalıyor. Yani 5 sene sonra foruma yüklediğiniz fotoğrafların kaybolması gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Ancak Facebook'a yüklediğiniz fotoğrafların kalitesi biraz düşüyor. Aşağıdaki ilk fotoğraf Facebook üzerinden, ikinci fotoğraf ise Hızlı Resim üzerinden yüklendi. Aradaki kalite farkını görebilirsiniz.

1798312_10152532281518795_2729238641935745879_n.jpg

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lzN8yl.png

Şimdi nasıl fotoğraf yükleyeceğinize geçelim.

1- Fotoğraflarınızın olduğu sekmeye tıklayıp yeni albüm yaratma tuşuna tıklayın. Ardından fotoğrafınızı veya fotoğraflarınızı yükleyin.

VyzGPn.png

2- Eğer yüklediğiniz fotoğrafın Facebook üzerinde herkese görünmesini istemiyorsanız sağ alt tarafta bulunan görünürlük ayarını "Only Me" yapın ve hemen yanındaki tuşa basarak yüklemeyi gerçekleştirin.

nGNaj0.png

3- Fotoğrafınızı büyük ölçekte görüntülemek üzere fotoğrafın üzerine tıklayın. ardından fotoğrafın üzerine gelip mouse'un sağ tuşuna basın. Çıkan seçeneklerden "View Image" seçeneğine tıklayın.

voNlXv.png

4- Artık fotoğrafın yüklü olduğu adresi (linki) direk olarak adres çubuğunda görebiliyorsunuz. Bu adresin tamamını kopyalayın.

1nZ3VA.png

5- Mesaj düzenleme aracında resim yüklemeye yarayan ikona tıklayın.

LoRXZj.png

6- Karşınıza çıkan kutucuğa bu linki yapıştırın ve "Tamam" tuşuna basın. Ardından yüklediğiniz fotoğraf mesaja gömülmüş olacak.

PEaAa8.png

Hızlı Resim (Rapid Image) Aracılığıyla Fotoğraf Yükleme ( )

1- Browse tuşuna basarak yükleyeceğiniz fotoğraf veya fotoğrafları seçin.

gLYDYN.png

2- Yükleme gerçekleştikten sonra karışınıza çıkan linklerden "Direct Access" adlı linki kopyalayın.

9pr3W8.png

3- Kopyalamış olduğunuz linki adres çubuğuna yapıştırıp "Enter" tuşuna bastığınız takdirde fotoğrafı direk olarak görüntüleyebilirsiniz.

q2NaQq.png

4- Mesaj düzenleme aracında resim yüklemeye yarayan ikona tıklayın.

LoRXZj.png

5- Direct Access kısmından kopyalamış olduğumuz linki karşınıza çıkan kutucuğa yapıştırıp "Tamam" dediğinizde ise fotoğraf mesaja gömülmüş olacaktır.

MlBb89.png

Tinypic Aracılığıyla Video Yükleme ( )

1-  Browse tuşuna basarak yüklemek istediğiniz videoyu seçin. Ardından "File Type" (Dosya Türü) olarak Video'yu seçin. Settings kısmından ise dilerseniz Standart Definition, dilerseniz High Definition'ı seçebilirsiniz.

Qgz08g.png

2- Videoyu yükledikten sonra karşınıza çıkan ekranın sol alt köşesinde beliren "URL for E-Mail & IM" adlı linki kopyalayıp mesajınıza yapıştırabilirsiniz. Forumda bu linke tıklandığında video açılacaktır.

XY3j8D.png

2006 yılında Türkiye'deki bir forumda paylaşılan (muhtemelen bu forum) müren kaçma girişimi videosunun linkini de bonus olarak aşağıya kopyalıyorum. Kimin yüklediğini hatırlamıyorum ama video çok eski olduğu için sesi bozulmuş. Normalde arkadan eşinin çığlıkları geliyordu.
default_tongue%20(1).gif

Önemli Not: Hızlı Resim ve Facebook'tan fotoğraf yüklerken klavyenizin Shift tuşuna basılı tutarak birden fazla fotoğraf seçebilir ve hepsini aynı anda yükleyebilirsiniz. Mesela Tinypic üzerinden fotoğraf yüklerken fotoğrafları tek tek yüklemeniz gerekiyor. Bu da epey zaman alıyor.

Ömer

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ok calisacam

Ben Albüm oluşturamadım. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerekli?

Ne hata veriyor?

galeri bölümünde dosya oluşturdum. resim ekle kutucuğunu tıklayıp resim yükleme kısmına geliyorum resmi yüklüyorum sağ tarafta çıkan review & publish kutucuğunu tıklıyorum çıkan ekranda resimlerim alt alta sıralı o sayfanın altındaki bitir ve yayımla kutucuğunu tıklıyorum işte ondan sonra açılan ekranda bu sayfayı görme yetkiniz yok yazısı çıkıyor işlemi bitiremiyorum

son sayfadan önce açılan sayfada yer belirtmemiz gerekiyormuş ben orayı doldurmadığım için hata veriyormuş orayı fark edip doldurunca yükledim.

ilan yüklediğimiz de neden 1gun bekleniyor ilanlar

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar