Keşfet

frogspawn erime konusunda yardım

darkreign

Yeni Üye
Ad Soyad
agah
Merhaba

Yaklaşık bir senedir tankımda olan frogspawnın iki kafası 3-5 gün içinde eriyerek kayboldu. Diğer kafalar da aynı yolda ilerliyor. 

Eriyen kısımlarda sümüksü bir sıvı dalgalanıyor.

Problemli parçaları ana gövdeden kırdım ve ayırdım. 

ekte resimde erimiş kısmı ve yeni erimeye başlayan kısmı gösterdim. 

Fikri olan varsa sevinirim

Ekli dosyayı görüntüle 42921

Genelde neden olduğu belli olmayan durumdur. Brown jelly denen bir illlet, hastalık. Genelde iyot tedavisiyle düzeltildiğini en azından saglam kalan kafaların kurtarıldığından bahsedilir. Forumda deneyen arkadaş var mı bilmıyorum.. Sonuç olarak hastalanan kafaları kırıp atmak diğer kafalara bulaşmasını engellemek gerekir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hastalığın adı hakkında yardımcı olduğunuz için teşekkürler. 

yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla ciddi problem. hastalıklı mercanı akvaryumdan çıkardım. Umarım diğerlerine bulaşmamıştır. 

aynı illetten bende bir torchumu kayb ettim durup durmadık yerde çıktı bu hastalık kafalar ayrı dursada torch tarzı canlılar içten birbirine bağlı kafayı kırmak bazen care olmuyor bende olmadı yani  araştırmalarım sonucu en uygun ilaç pro coral cure adlı ilaç tedbir amaçlı aldım ama daha henüz kullanmadım inşh da kullanmama gerek kalmaz

aynı illetten bende bir torchumu kayb ettim durup durmadık yerde çıktı bu hastalık kafalar ayrı dursada torch tarzı canlılar içten birbirine bağlı kafayı kırmak bazen care olmuyor bende olmadı yani  araştırmalarım sonucu en uygun ilaç pro coral cure adlı ilaç tedbir amaçlı aldım ama daha henüz kullanmadım inşh da kullanmama gerek kalmaz
AYnen buda zaten iyot bazlı bir ilaç.

Konu görüntüleyen kullanıcılar