Keşfet

Frogspawn ve buble anemon sorunu

ozmin

Yeni Üye
Ad Soyad
osman serdar
Ekli dosyayı görüntüle 54813selamlar

3 yıllık 60 litre nanomda uzun suredir baktigim mercanlardan ikisi su degisiminden beri (3 gündür)keyifsiz. tuzluluk standart 1025'di son ölçümümde 1027 çıktı, muhtemelen refugium eklemeyi denerken dikkatsiz davrandım. bir de leather fraglamıştım kayasindan koparip ondan supheleniyorum. sizce ne yapmaliyim? tuzlulugu mu dusureyim bekleyeyim mi?

Leather dan şüphelenme sebebiniz nedir?

Çok dayanıklıdır ve kolay kolay ölmezler. Ani tuzluluk değişimlerine her zaman dikkat etmeniz gerekir. Tuzluluk dalgalanması aynı zamanda mg,ca,kh ın da dalgalanması anlamına gelir.

Her canlı bu değişime farklı tepkiler verir. Bahsettiğiniz türler için tuzluluğu biraz 1.023-1.024 e çekmeyi deneyin. Test yapıyorsanız değerleriniz nasıl?

test değerleri normal , ısı 25

leatherın ölmesi değil problem, hiç ölecek gibi de durmuyor, frogspawn keyifsiz açmıyor ve buble anemon kısaldı kaldı, kolları su yüzüne değerdi.

leatherların stres altında toksik olabildiklerini okumuştum, gövdesi aşırı uzayıp kafasını taşıyamadığı için kısalttım, kendisinin ve diğer leatherların keyfi yerindeyken lps ve anemonun tatsızlaşması şüphelendirdi. tuzu yavaşça çekiyorum aşağı bakalım yavaştan açıyor gibiler tekrar

Leatherın salgıladığı toxin için aktif karbon kullanılabilir ama asıl sebebi sanki yüksek tuzluluk gibi, okuduğum kadarı ile bu toxin spslere etki ediyor. Leather la ilgili aynı sorun bendede var kendi frag kayasından ana kayaya yapıştı ve bu aralar kafası akıntıya direnemeyip tankın arkasına doğru döndü. Ana kayadan ayırmayı göze alamıyorum akışına bıraktım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar