Keşfet

FULL SPS denemem

Spider

Yeni Üye
Ad Soyad
Esat Sedat Özbulut
Herkese merhaba;

Yılardır süren deniz macerasından sonra son olarak SPS olayına girmeye karar verdim. Daha önce hep LPS ve Marine akvaryumları ile uğraştım. Bazen de kıyıdan köşeden SPS ama hiç iddealı olmamıştı.

Şimdi baştan sona tam anlamı ile profesyonel bir sistem kurma kararı aldım.  İnşallah bu yolculukta sizlerle birlikte güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum.

Akvaryum : 150x70x50 12mm Yandan taşırmalı durso sistem.

Sump : 140x60c45 / Sumpın 50 cm lik alanı bölünmüş pasif durumda. İleride karantine, refigium, yavru balık alanı vs için boş duruyor.

Aydınlatma : 350W lık özel tasarım LED (Bu sistemi kurma amacım aslında biraz da bu led denen ilet ile ne seviyelere çıkılabiliyor onu görmek.)

Kafa motoru : Reef octopus Water blaster 4000

Skimmer : Vertex Alpha 200

Akıntı motoru : Şuanda yok. Bu hafta karar verip alacağım. Ya tunze olacak yada gyre

Dalga motoru : Tunze 6208 Comline Wavebox

Tuz : Aquaforest Reef salt

Kum : CaribSea Areg Alive 9 kiloluk 3 torba

Kaya : Ölü olarak satın aldığım ve yaklaşık 2 aydır farklı bir tankta kürleme işlemine tabi tutulan 20 kilo Fiji kayası. Aquaforest Bio S ile bakteri oluşumu başlatıldı.

Dozaj pompası : Bubble magus BM T01 3 lü. +  4 lü ilevesi ile toplam 7 li.  Şuanda herhangi bir katkı eklenmiyor.

Su ekleme : Twins Orka Ozmoz kontrol

Zaman rölesi : Twins Manta

Reaktör : Ekstrem V2

Şimdilik bukadar.

Akvaryum yeni doldu. Tuzu ilave ederek döndürmeye balşadım. Tuzluluk 1023 te sabitlendiğinde önce kayaları sonrasında kumu ilave edeceğim. Tahmini bu işlem bu hafta bitmiş olur. Sonrasında gelişmeleri buraya haftalık olarak tutmayı planlıyorum.  Herkese iyi akşamlar

Insallah hayirlisi olur. Beyaz benek olursa nasil bir tedavi yontemi uyguluryorsun tecrubeli oldugun icin merak ettim.tsk.

Merhaba;

Sisteme eklenenler;

1- Twins 10 lu priz gurubu

2- Jebao jecod CP-55 dalga motoru. Şimdilik 1 adet koydum. Duruma göre ihtiyaç halinde 1 adet daha aynısından yada bir alt modeli olan CP-40  ekleyebilirim.

3- 10 adet conch ve 10 adet snail

Diatom süreci 16.06 tarihi ile başladı. Conch ve snailler diatom sureci başladığında eklendi.

Şu aşamada test sonuçlarım;

Tuzluluk 1024

Nitrat : 0,3

Fosfat : 0,1

Kalsiyum :400

Magnezyum: 1300

Özel tasarım led dediğiniz nasıl birşey?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri