Keşfet

Ganiopora "Ur Şeklinde" Bölünerek Çoğalma Gerçekleşti...

kar_delen6

Yeni Üye
Ad Soyad
Eser
Merhaba;

Bir süredir Ganiopora'mın üstünde önce minik başlayan ve sonra birer ur halini alan 3 adet çıkıntı fark ettim. Sonra bu urların üstünde de kafa (kollar) görünmeye başladı ve yuvarlak hal alarak yavaş yavaş ana gövdeden kopmak için aşağıya sarkmaya başladılar. Toplam 2-3 ay kadar bir büyüme süresinden sonra 3 adet yavru koparak düştüler, ben de frag taşlarına yapıştırdım ve büyümelerini bekliyorum. İlgili fotoğraflar aşağıda, benzer şekilde çoğalma gözlemleyen oldu mu acaba bu canlılarda, ben ilk defa karşılaştım? Fotoğrafları ur dediğim bölünmeler görünsün diye gece canlı kollarını içeriye çektikten sonra mavileri açarak çektim, gündüz aydınlıkta kollar kocaman açıkken bölünmeler pek belli olmuyordu. Şuan hem ana canlı, hem de yavrular gündüz kollarını açarak normal hayatlarına devam ediyorlar, umarım yavrular da büyüyüp kocaman bireyler olurlar...

2dsjpsx.jpg

x6alpw.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Biz ganioporayı yaşatamayalım sen üret :)  Ne adaletsiz bi dünya :)  Tebrikler. ..

tebrikler...

Güzel söz ve beğeniler için çok teşekkürler :)

gelişimi ile ilgili bilgi paylaşırmısınız

Merhaba;

Yavrular büyüdü, fındık boya geldiler. Anneleri de normal yaşamına devam etti. Eski akvaryumu dağıtıp yenisine geçerken anne ve yavruları yeni sahiplerine gönderdim...

Eser bey, beslenme şekilleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

fotosentez mi? Hedef besleme mi? Genel beslenme mi?

Hiçbir özel besleme yapmıyordum desem inanır mısınız? Kh, Ca, Mg ve eser elementler dozaj pompasından + Grotech ABCMN sırasıyla hergün birini elle giriyordum. T5 aydınlatma ve bol balık + bol yemleme vardı. Biopellet vardı, Nitrat-Fosfat çok düşüktü...

Diğerleri çoğu akvaryumda mevcut, 

bu durumda ben grotech abc de ihtiyaç duydukları bir elementi buluyorlar, grotech m de aminoasitler ve grotech N de besin diye yorumladım...

teşekkürler paylaşımınız içün :)

Eser element ve aminoasit + az da olsa bir şekilde bir besin bence mutlaka vermek lazım yoksa mercanlar aç kalır. Aslında güvendiğim biri "Ben balıkları beslerim, balıklar da mercanları" der hep ve mantıksız da değil. İyi aydınlatma + bol balık + kaliteli yemle bol yemleme + bu kadar bolluk zarar vermesin diye kuvvetli bir PS kullanıp Kh, Ca ve Mg den başka birşey vermeden soft, LPS ve SPS canlılar rahatlıkla bakılabilir aslında mantıken. Bahçelerde, tarlalarda vb. de en iyi gübre hayvan gübresi olarak kabul ediliyor biliyorsunuz :)

Ben pek gübreye bağlayamıyorum, çünkü denizde gübre ölçülemez boyutta, yem olarak da gerçek plankton...

elementler zaten tam...

kısaca, kaliteli beslenme (gübreden ziyade) , elementlerin tamamı ve temiz ortam renklenme ve sağlıklı gelişme demek...

aydınlatma, makro elementler ve kaliteli mercan yemi gelişim için, mikro elementler ve temiz ortam da renklenme için...

balık konusunda ayrılıyoruz sadece...

Ben biraz aşırı balık seviyorum, her akvaryumumda çok balık vardı, maalesef bunu durduramıyorum :-(

Konu görüntüleyen kullanıcılar