yamanailesi
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Tolga YAMAN
Daha önceki iki tankımı http://www.resifbolgesi.com/forum/topic/32078-yepyeni-bir-resif-başlangıç/?page=12 Yepyeni Bir Resif Başlangıç başlığı altında paylaşmış, ve en son ani bir talihsizlikle tankı kapatmak zorunda kalmıştım.
Bu haftasonu Tuncay Usta ile birlikte, yeni tankı eve taşıyıp mobilya ve yerleştirme işleri tamamlandıktan sonra kurulum resmen başladı. Bu haftaiçi , elektrik tesisatı vs. tamamlanacak bazı işler var, ancak ben bir yandan kumları ve kayaları son bir kere daha temizledikten sonra R/o su doldurmaya başladım. Sanırım diğer işler su dolana kadar tamamlanacaktır. Bu arada Pazar sabah 07.00 a kadar kalarak uğraştığı için Tuncay kardeşime bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Sistem Detayları;
Tank Ölçüleri : 120 x 70 x 50
Su yüksekliği : 44-45 cm
Sump : 80 x 50 x 23 (su yüksekliği)
Refugium : 20 x 50 x 35 (Su yüksekliği)
Su tamamlama tankı : 20x 50 x 40
PS : Tunze Master Doc 9420 (emektar ile devam)
Geri Dönüş : Jebao DCT 12000 (Çok fazla biliyorum iyi ki ayarlanabilir, kullanabileceğim maksimum litrajı ayarlamayı düşünüyorum.)
Isıtıcı : Newa 300 W
Akıntı : Elimde olanlar Jebao Rw8 x 2 + Tunze 6045
Dozaj : Jebao 4'lü dozaj pompası
Calcium Reaktör (Tüp, regülatör , ve tekli dozaj pompası eksikleri zamanla tamamlanarak devreye alınacak.)
Iks Aquastar Kontrol ünitesi (Prob eksiği çok fazla onlar tamamlanarak zaman içerisinde devreye alınacak.
Aydınlatma : Domilux 6x 54 W (Yanına Aquareef X pro düşünüyorum, T5 leri daha az sadece takviye amaçlı devam ettirebilirim.)
Reaktör : Zatek 3'lü reaktör seti Karbon ve GFO için kullanılacak.
Şu an için aklıma gelenler bunlar, yavaş bir kurulum olacak. Eski mercanlarımın kurtarabildiğim kadarı Tarkan kardeşimde emanet, onlardan fraglar ile devam etmeyi düşünüyorum.
Resimleri tapatalk ile ayrıca yükleyeceğim.
Sent my iPhone using Tapatalk
Bu haftasonu Tuncay Usta ile birlikte, yeni tankı eve taşıyıp mobilya ve yerleştirme işleri tamamlandıktan sonra kurulum resmen başladı. Bu haftaiçi , elektrik tesisatı vs. tamamlanacak bazı işler var, ancak ben bir yandan kumları ve kayaları son bir kere daha temizledikten sonra R/o su doldurmaya başladım. Sanırım diğer işler su dolana kadar tamamlanacaktır. Bu arada Pazar sabah 07.00 a kadar kalarak uğraştığı için Tuncay kardeşime bir kez daha teşekkür etmek isterim.
Sistem Detayları;
Tank Ölçüleri : 120 x 70 x 50
Su yüksekliği : 44-45 cm
Sump : 80 x 50 x 23 (su yüksekliği)
Refugium : 20 x 50 x 35 (Su yüksekliği)
Su tamamlama tankı : 20x 50 x 40
PS : Tunze Master Doc 9420 (emektar ile devam)
Geri Dönüş : Jebao DCT 12000 (Çok fazla biliyorum iyi ki ayarlanabilir, kullanabileceğim maksimum litrajı ayarlamayı düşünüyorum.)
Isıtıcı : Newa 300 W
Akıntı : Elimde olanlar Jebao Rw8 x 2 + Tunze 6045
Dozaj : Jebao 4'lü dozaj pompası
Calcium Reaktör (Tüp, regülatör , ve tekli dozaj pompası eksikleri zamanla tamamlanarak devreye alınacak.)
Iks Aquastar Kontrol ünitesi (Prob eksiği çok fazla onlar tamamlanarak zaman içerisinde devreye alınacak.
Aydınlatma : Domilux 6x 54 W (Yanına Aquareef X pro düşünüyorum, T5 leri daha az sadece takviye amaçlı devam ettirebilirim.)
Reaktör : Zatek 3'lü reaktör seti Karbon ve GFO için kullanılacak.
Şu an için aklıma gelenler bunlar, yavaş bir kurulum olacak. Eski mercanlarımın kurtarabildiğim kadarı Tarkan kardeşimde emanet, onlardan fraglar ile devam etmeyi düşünüyorum.
Resimleri tapatalk ile ayrıca yükleyeceğim.
Sent my iPhone using Tapatalk