Keşfet

Gerekli Kitler hk.

Fuatckmk

Üye
Ad Soyad
Fuat Çakmak
Merhabalar;

Salifert markasının iyi olduğunu okudum. Fakat tam bilgi sahibi olmadığım için hangi kitlere ihtiyacım olacağı konusunda yardımlarınızı rica ederim.

Tek tek satıldığı için aşağıdakilerin hepsini almalı mıyım? Bazılarını alsam yetiyor mu? 

o2

po4

no3

cu

ı2

org

no2

ca

sr

Nitrat 

fosfat 

nitrit 

amonyak 

kalsiyum 

magnezyum 

yazmadiginiz ama gerekli olabilecek ; 

kh ve ph 

geriye Kalanlara gerek Yok diye düşünüyorum. O yazdıklarınız arasında çok kaçık ve gereksiz olanlar var en yoğun sps tanklarında bile kullanmıyorlardı. 

Nitrat 

fosfat 

nitrit 

amonyak 

kalsiyum 

magnezyum 

yazmadiginiz ama gerekli olabilecek ; 

kh ve ph 

geriye Kalanlara gerek Yok diye düşünüyorum. O yazdıklarınız arasında çok kaçık ve gereksiz olanlar var en yoğun sps tanklarında bile kullanmıyorlardı. 
Teşekkürler, ben soft mercan bakmayı düşünüyorum zaten yazdıklarınızı almam yeterli sanırım.

birde bu kitler aliexpress de daha uygun sanırım. Oradan sipariş versek gelir mi acaba? daha önceden veren oldu mu?

Edit : kontrol ettim tek tek 50 tl fark ediyor. Onun için beklemeye değmez sanırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kh, Nitrat, Fosfat, Ca ve Mg gerisine pek ihtiyaç yok.

Teşekkürler, ben soft mercan bakmayı düşünüyorum zaten yazdıklarınızı almam yeterli sanırım.

birde bu kitler aliexpress de daha uygun sanırım. Oradan sipariş versek gelir mi acaba? daha önceden veren oldu mu?

Edit : kontrol ettim tek tek 50 tl fark ediyor. Onun için beklemeye değmez sanırım.
AliExpress den yüzlerce liralık 20-30 alışverişim oldu hepsi de geldi. AMA salifettler daha ucuz değildi bende baktım. Ürünün adini n11 ve gittigidiyora falan yazın. Mağazalarda 75 lira olan ürünler oralarda rekabet dolayisiyla Kargo dahil 55 e falan aldım. Hemde ayni skt li. 

Alirken dikkat edin son kullanma tarihine. Yazmamışlarsa satıcıya sorun. 2019 dan az olan varsa almayın 

Teşekkürler bilgi ve yardımlarınız için dediğiniz gibi yapacağım 

Amonyak, Nitrat, Nitrit ( yeni kurulumlarda olmazsa olmazlardandır) (SERA'nın testleri başarılı)

Magnezyum, Kalsiyum (SALIFERT gayet güzel) ve Fosfat (HANNA'nın dışındakiler sonuç bakımından sıkıntılı)

Ayrıca Kh (SERA yeterli olur) 'da test kitleriniz arasında olmasında yarar var

İyi günler,
ısmail 

Amonyak, Nitrat, Nitrit ( yeni kurulumlarda olmazsa olmazlardandır) (SERA'nın testleri başarılı)

Magnezyum, Kalsiyum (SALIFERT gayet güzel) ve Fosfat (HANNA'nın dışındakiler sonuç bakımından sıkıntılı)

Ayrıca Kh (SERA yeterli olur) 'da test kitleriniz arasında olmasında yarar var

İyi günler,
ısmail 
İsmail Bey teşekkürler bilgileriniz için.

Konu olan kitleri canlı girişinden sonra mı kullanmamız sağlıklıdır? Şuan ki durumum su+tuz+kum hazır durumda. Kayaları da birkaç gün sonra ilave edeceğim.

Hangi aşamada kitleri kullanmam en faydalı olur?

Canlı girişinden önce ilk olarak Amonyak testi yapın. Amonyak gördükten bir kaç gün sonra amonyak azalıp, Nitrit artacaktır. Nitrit gördükten bir kaç gün sonrada Nitrifikasyon bakterileriniz onları Nitrata atacaktır. 

Biraz daha detaylı anlatmka gerekirse; üç atıkta zararlıdır. Zarar açısından en tehlikelisi Amonyak, diğeri nitrit  sonrada Nitrattır. Amacımız bakterilerle Amonyağı nitrat'a çevirip, tanktan uzaklaştırmak. İlk kurulumda test yapmadan canlı girişi yaparsanız ve tankta amonyak varsa canlıların sağlığı açısından tehlikeli olacaktır.  Kurulumdan bir süre sonra (Canlı ölümü olmadıkça ve normal şartlarda) Amonyak ve Nitrit sorunu yaşamazsınız. Bakterileriniz nitrata çevirip, nitratıda 0 düzeyine indirecektir. tabi ki Nitrat'ın 0 olması için bir kaç etken gerekmekte. tanka ve canlı miktarına uygun protein skimmer, iyi bir su sirkülasyonu vs.

O yüzden, kurulumunuzun 1. hafta sonrası Amonyak, Nitrit ve Nitrat miktarınızı ölçmenizi tavsiye ederim. amonyak 0 görmedikçe canlı girişinden kaçınınız.

Canlı girişinden önce ilk olarak Amonyak testi yapın. Amonyak gördükten bir kaç gün sonra amonyak azalıp, Nitrit artacaktır. Nitrit gördükten bir kaç gün sonrada Nitrifikasyon bakterileriniz onları Nitrata atacaktır. 

Biraz daha detaylı anlatmka gerekirse; üç atıkta zararlıdır. Zarar açısından en tehlikelisi Amonyak, diğeri nitrit  sonrada Nitrattır. Amacımız bakterilerle Amonyağı nitrat'a çevirip, tanktan uzaklaştırmak. İlk kurulumda test yapmadan canlı girişi yaparsanız ve tankta amonyak varsa canlıların sağlığı açısından tehlikeli olacaktır.  Kurulumdan bir süre sonra (Canlı ölümü olmadıkça ve normal şartlarda) Amonyak ve Nitrit sorunu yaşamazsınız. Bakterileriniz nitrata çevirip, nitratıda 0 düzeyine indirecektir. tabi ki Nitrat'ın 0 olması için bir kaç etken gerekmekte. tanka ve canlı miktarına uygun protein skimmer, iyi bir su sirkülasyonu vs.

O yüzden, kurulumunuzun 1. hafta sonrası Amonyak, Nitrit ve Nitrat miktarınızı ölçmenizi tavsiye ederim. amonyak 0 görmedikçe canlı girişinden kaçınınız.
İsmail Bey, ilginiz için teşekkür ederim.

Canlı girişi biraz uzun zaman alacak gibi gözüküyor benim için :)  Dolayısıyla bol bol ölçmeye vaktim olur. 

Fuat Bey, 
aslında en güzeli o şekilde. İlk kurulumda kendim dahil acele davranıp, mercan kayıpları yaşamıştım. O zamanlar bu kadar bilgim- tecrübemde yoktu. Sabırla bekleyip, Nitritfikasyon döngüsünün oturmasını beklerseniz herşey yolunda olacaktır.

Keyifli hobiler diliyorum

Kolay gelsin
Ismail 

Fuat Bey, 
aslında en güzeli o şekilde. İlk kurulumda kendim dahil acele davranıp, mercan kayıpları yaşamıştım. O zamanlar bu kadar bilgim- tecrübemde yoktu. Sabırla bekleyip, Nitritfikasyon döngüsünün oturmasını beklerseniz herşey yolunda olacaktır.

Keyifli hobiler diliyorum

Kolay gelsin
Ismail 
İnşallah herkes gönlündeki akvaryuma kavuşur :)

Sormayı istediğim bir şey daha vardı. Bu ölçümleri yapmak içi cihaz mı kullanıyoruz? (amonyak, nitrat vs)

Fuat Bey,

Amonyak,Nitrit, Nitrat 'ları  ve kH'ı SERA Test kiti ile ölçüyorum.
Magnezyum ve Kalsiyum'u SALIFERT test kiti ile
Fakat Fosfat'ı HANNA Ölçüm cihazı ile ölçüyorum

kolay gelsin
ısmail 

nitrit 0 olduğu anda cycle devresi tamamlanmış olacaktır. Ama buradaki hız farklı olabilmektedir. Örneğin tüm bunlar 4 günde de tamamlanabilir. 24 günde de tamamlanabilir. Nitrat yükselmesi bir noktadan sonra tırmanışa geçecektir. O noktada su değişimlerine başlamak mantıklı olabilir. Bazı akvaryumlarda bu nitrat zirlevemlesi de gerçekleşmeyebilir. Sürekli 2-3 de kalabilir.  Buda bir ihtimal. Genel olarak cycle su grafikle ifade edilebilir. Buradaki sureler ve veriler sütunları tamamen ortalama değerlerle kurulmuştur. Dediğin gibi orda 45. Gün diye 45 de su değişimi yapılacak diye bisey yok. 

Bakteri kültürü veya canlı bir öge girdikten sonra HERGUN test yapmak aslında sizin tecrübenizi artırır. Bu zirve veya dipleri testleri yaparken de görebilirsiniz. Ben test ederken şahit olmustum. 

Kolay gelsin :)  

Ekli dosyayı görüntüle 50087

nitrit 0 olduğu anda cycle devresi tamamlanmış olacaktır. Ama buradaki hız farklı olabilmektedir. Örneğin tüm bunlar 4 günde de tamamlanabilir. 24 günde de tamamlanabilir. Nitrat yükselmesi bir noktadan sonra tırmanışa geçecektir. O noktada su değişimlerine başlamak mantıklı olabilir. Bazı akvaryumlarda bu nitrat zirlevemlesi de gerçekleşmeyebilir. Sürekli 2-3 de kalabilir.  Buda bir ihtimal. Genel olarak cycle su grafikle ifade edilebilir. Buradaki sureler ve veriler sütunları tamamen ortalama değerlerle kurulmuştur. Dediğin gibi orda 45. Gün diye 45 de su değişimi yapılacak diye bisey yok. 

Bakteri kültürü veya canlı bir öge girdikten sonra HERGUN test yapmak aslında sizin tecrübenizi artırır. Bu zirve veya dipleri testleri yaparken de görebilirsiniz. Ben test ederken şahit olmustum. 

Kolay gelsin :)  

Ekli dosyayı görüntüle 50087
Berk bey çok teşekkür ederim şuan için çok anlayamasamda o aşamalara geldiğimde burayı okuyor olacağım faydası çok olacak teşekkürler tekrar :)

Fuat Bey,

Amonyak,Nitrit, Nitrat 'ları  ve kH'ı SERA Test kiti ile ölçüyorum.
Magnezyum ve Kalsiyum'u SALIFERT test kiti ile
Fakat Fosfat'ı HANNA Ölçüm cihazı ile ölçüyorum

kolay gelsin
ısmail 
İsmail Bey merhaba,

Testleri birkaç kez denedim. Tüm değerler iyi fakat Nitrat ve Nitrit oldukça yüksek çıkıyor. Balık ekleyemiyorum bu yüzden.

Sera ile ölçüyorum. Yorum olarak testin iyi sonuç vermediği konusunda yaklaşımlar aldım.

Yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Sera test kullanıyorum ve memnunum. Gayet doğru sonuçlar veriyor. Kurulumunuz ne zaman başlamıştı ? Bakteri eklemesi yapmış mıydınız ?

Saygılarımla
ısmail 

Sera test kullanıyorum ve memnunum. Gayet doğru sonuçlar veriyor. Kurulumunuz ne zaman başlamıştı ? Bakteri eklemesi yapmış mıydınız ?

Saygılarımla
ısmail 
Yaklaşık 1,5 - 2 aydır sistem çalışıyor. 1 aydır bakteri kültürü kullandım start up. Son bakteri kültürünü de geçtiğimiz hafta kırdım ve ekledim. (5li)

8 adet conch var sadece 1 haftadır.

Ca 480

Mg 1410

Amonyak 0

Kh 8

Nitrat 50 mg/l

Nitrit 5,0 mg/l

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri