Keşfet

Gerekli Kitler hk.

peki ps niz nedir ve kullandığınız kaya ölü müydü, canlı mı?

peki ps niz nedir ve kullandığınız kaya ölü müydü, canlı mı?
Curve 7 kullanıyorum. Kullandığım kayalar ölü kaya idi. Kendimde kürledim caribsea kullanıyorum. 2 küçük parça da fiji var

benim düşüncem, bakteri tutunamama sorunu var. Nitrit'in olması kötü. Nitrat 50 olsa, ps yetersiz diyecektim ama nitritinde olması, bakteri sıkıntısı görünüyor.

kayaların nitrat, fosfat kusma ihtimali üzerine sormuştum kayalarıda

benim düşüncem, bakteri tutunamama sorunu var. Nitrit'in olması kötü. Nitrat 50 olsa, ps yetersiz diyecektim ama nitritinde olması, bakteri sıkıntısı görünüyor.

kayaların nitrat, fosfat kusma ihtimali üzerine sormuştum kayalarıda
Anladım, peki ne önerirsiniz bu durumda? 

kum yatağınız az olabilir, veya kaa miktarınız.

bakteri kültürü girişi yapmanız gerekecek gibi duruyor. çünkü bakteriler tutanamamış, döngü tamamlanmamış

kum yatağınız az olabilir, veya kaa miktarınız.

bakteri kültürü girişi yapmanız gerekecek gibi duruyor. çünkü bakteriler tutanamamış, döngü tamamlanmamış

Bakteri kültürü 5 tüp ekledim. Startup

20 kg mercan kırığı kum kullandım

KAA miktarı nedir?

Son olarak 1 parça el büyüklüğünde zoa kayası eklemeyi düşünüyorum güvendiğim bir tanktan ? 

Bakteri kültürü 5 tüp ekledim. Startup

20 kg mercan kırığı kum kullandım

KAA miktarı nedir?

Son olarak 1 parça el büyüklüğünde zoa kayası eklemeyi düşünüyorum güvendiğim bir tanktan ? 
Sanırım kaya demek istemiş.

1,5-2 ay kısa bir zaman değil. Fakat yinede bekleyin :)  bakteri kültürü ve besini takviyesi yaparak nitrit'in 0'a indiğini gördükten sonra nitrat yavaş yavaş artacaktır. Bu sırada kontrollü olarak canlı girişi yapabilirsiniz.

Kaya miktarı olacaktı :)

zoa lar soft canlılar, nitriti tolere edebilir ama emin olamıyorum

nitrit 0 olduğu anda cycle devresi tamamlanmış olacaktır. Ama buradaki hız farklı olabilmektedir. Örneğin tüm bunlar 4 günde de tamamlanabilir. 24 günde de tamamlanabilir. Nitrat yükselmesi bir noktadan sonra tırmanışa geçecektir. O noktada su değişimlerine başlamak mantıklı olabilir. Bazı akvaryumlarda bu nitrat zirlevemlesi de gerçekleşmeyebilir. Sürekli 2-3 de kalabilir.  Buda bir ihtimal. Genel olarak cycle su grafikle ifade edilebilir. Buradaki sureler ve veriler sütunları tamamen ortalama değerlerle kurulmuştur. Dediğin gibi orda 45. Gün diye 45 de su değişimi yapılacak diye bisey yok. 

Bakteri kültürü veya canlı bir öge girdikten sonra HERGUN test yapmak aslında sizin tecrübenizi artırır. Bu zirve veya dipleri testleri yaparken de görebilirsiniz. Ben test ederken şahit olmustum. 

Kolay gelsin :)  

Ekli dosyayı görüntüle 50087

Berk Bey tam belirttiğiniz şekilde oldu :)

Nitrat zirve yaptı, su değişimleri sonrasında yavaş yavaş düştü. 1 haftanın sonunda 0 ı buldu. Sonrasında canlı girişlerini yaptım. Teşekkürler,

Nyos fosfat testini bulamıyorum. Hanna baya öneriliyor fakat pahalı şuan için

yani ne kadar zaman sonra canlı girişi yapmış oldunuz mercan varmı canlılar arasında ? birde bu süreçte toplam ne kadar su değişimi yaptınız her hafta 1 kere mi yoksa farklı şekilde mi ? 

yani ne kadar zaman sonra canlı girişi yapmış oldunuz mercan varmı canlılar arasında ? birde bu süreçte toplam ne kadar su değişimi yaptınız her hafta 1 kere mi yoksa farklı şekilde mi ? 
İşte en büyük korkularım burada. Ben iki aylık bir süre olduğunu düşünürken meğer o kadar olmamış 1buçuk diyebiliriz.

Ctesi günü 1 parça yetişkin eli büyüklüğünde zoa kayası

2 parça zoa frag

2 palyaço

1 bubble anenom ( bu sürpriz oldu)

1 adet adını unuttum temizlikçi ( tatlı suyun vatozu görevinde)

Aslında niyetim oturmuş ve güvendiğim bir tanktan sadece zoa kayasını almak ve bakteriyi oturtmaktı. 

Sonuç olarak ctesiden beri gözlemlerim;

1) palyaçolar yem yemiyor ağızlarına alıp tükürüyorlar

2) anemon çok riskli diyende var birşey olmaz diyende var. Şuanlık herhangi bir olumsuzluk görmedim.

3) balıklardan biri mağaradan çıkmıyor. Çıktığı zaman azcık dolanıyor tekrar mağaraya gidiyor. Diğeri heryerde takılıyor.

Bu durumda neler önerirsiniz?

Balıklar ve anenom ölecek diye korkuyorum.

Acil bölümünde de konu açtım şuan

Balıklardan mağaradan çıkmayan hangisi ? 

Mervanlar mutlu ise bir sorun yok. Anemon olmesi durumunda herşeyi felç edebilir. Bu nedenle önerilmiyor. Mercanlarda sıkıntı yoksa bir sorun olacağını düşünmüyorum tekrar söylediğim gibi. 

Balıklardan mağaradan çıkmayan hangisi ? 

Mervanlar mutlu ise bir sorun yok. Anemon olmesi durumunda herşeyi felç edebilir. Bu nedenle önerilmiyor. Mercanlarda sıkıntı yoksa bir sorun olacağını düşünmüyorum tekrar söylediğim gibi. 
2 balık var ikiside palyaço palyaçolardan biri mağaradan çıkmıyor. Ama evde kimse yokken ilk geldiğimde bakıyorum dolanıyor. Sonra odada oturuyorum 2 dk sonra giriyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri