Keşfet

Giesemann VS Ati ?

Xhavien

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak
Selamlar,

Yabancı kaynaklarda çok karşılaştırma var ancak türkçe bitşey pek yok. Burda bu konuyu derinine tartışırsak birçok kişinin faydalanacağını düşünüyorum.Giesemann Matrixx II T5 6x39 W 1866 tl.Dış yüzey aleminyum çerçeveli ve parlak saf beyaz boyalıdırArmatürde bulunan reflektörler ışığı eşit ve %99.8 oranında yansıtmaktadırLambaların uzun ümürlü olması ve aşırı ısıdan engellenmesi için aktif ve pasif soğutma kullanılmıştırArmatür üzerinde bulunan cam pasif soğuma sağlarken 2 adet fan aktif soğumaya yardımcı olurUzunluk 950Genişlik 435Bu fiyata askı aparatı dahil değil, onlarda 100-200 tl arası. (Gündoğumu yok mu acaba?)Atı sun power dimmcomputer 6x39 W T5 Armatür2103 tlAskı aparatı dahil.Entegre kontrol bilgisayarı sayesinde, herhangi bir harici kontrol ünitesi kullanmaya gerek kalmadan T5 lambalarınızın gücünü istediğiniz gibi ayarlayabilecek ve gün doğuşunu / batışını simule edebileceksinizAtinin üzerindeki digital ekran benim hoşuma gidiyor fiyatlarda birbirine yakın. Tecrübelerinizi fikirlerinizi burada paylaşabilir misiniz  

Selam,

Giesemann kullanmadigim icin yorum yapmam yanlis olur ancak ATI icin yorum yapabilirim.

Yaklasik 5-6 sene kadar ATI 8x35 Dimm'li kullandim. Hatta yedek armatur bile var elimde, o kadar memnundum kullandigim donemde. Reflektorlerinin Giesemann kadar kaliteli oldugunu dusunmuyorum ancak beni yillarca fazlasiyla tatmin etti. Ati'lerde karsilasabilecegimiz problemlerin ilki benim tecrubem flo'larin onundeki pleksinin cok kaliteli olmamasi (bence) ve Dim computer'in ve ekranin ariza yapmaya yatkin olmasi. Iki kere controller degistirdim (benim sanssizligim da olabilir) fakat fiyat performansa bakarsaniz sps ve lps bakarken oldukca memnundum.

Son 6 aydir Pacific Sun Hybrid modeline gectim (4x39 T5 + 2x75 Led). Tercih meselesidir ancak bu urunden de inanilmaz memnunum (Isik gucu, efekt, renk degisimleri, simulaston, mercanlarda buyume vs). Sadece T5'e bir daha donecegimi hic zannetmiyorum ancak goz agrisi Ati'lerimi de satmadim hala :)

Ayrica Ati'leri asmak istemezseniz pleksi ayaklari mevcut, guzel de oluyor. Ayni ayaklari Pacific Sun'da da sorunsuzca kullaniyorum. Giesemann'a da olabilir belki, olcmek lazim.

Sent my iPad using Tapatalk

Gün simülasyonu , dijital ayarlar benim için 2. planda...

bana göre reflektör yansıtma performansı ve kasanın soğutma kabiliyeti önemli ...

kasa açısından bakarsak, masa üstü bilgisayar ve ev veya profesyonel müzik sistemlerine baktığımızda, kasada ne kadar kalın alüminyum kullanıldıysa, o kadar soğutma performansı üstün oluyor... Bu bakımdan Ati markasının powermodule modeli benim daha çok beğendiğim armatür, dimlisi var mı bilmiyorum ama umurumda da değil...

reflektör olarak da domilux gibi çalışanı görmedim desem yeridir...

Giesemann ı inceleme fırsatım pek olmadı ama ilk bakacağım şey kasası ve ne kadar ne kalınlıkta alüminyum kullanmışlar? O olurdu...reflektör yansıtma performansı verilmiş zaten...

Hybrid armatürlerde de Pacific sun ı gördüm, sağlam performansı ve diğerlerinden oldukça ileri bir yazılımı var, fiyatı da ona göre tabi, hep görmek istediğim (merak ettiğim, yakından incelemek istediğim) ise Ati powermodule hybrid model...

Konu görüntüleyen kullanıcılar