Keşfet

Goby (amblygobius Phalaena) Veya Hermit (clibanarius Tricolor)

Chris

Yeni Üye
Ad Soyad
Christian F.
Merhaba!

bu

veya bunlar

satan almak isterim... kimde var? yada gördünü mü?

Selamlar,

Chris

Moderatör tarafında düzenlendi:
hermit blue leg forum sponsorlarından posedionakvaryumda var

o balıkdanda ona benzer gördüm sanki posedionda

Syg.

Cok tesekkürler...

...poseidon akvaryum...nerede o acaba?

Poseidonda Amblygobius yoktu, yalnız nadir balıklarda var.

dun mavi akvaryumdaydım (nadirbaliklar.com yani) cok guzel uc tane Amblygobius phalaena vardı. tavsiye ederim.

bu arada bu balık nasıl bir balıktır? ne yapar ne eder? yararlımıdır zararlımıdır? tek gordugum surekli kumu agızlarına alıyolardı ve de solungaclarından geri veriyolardı, sanırım temizliyolar kumu

yosunlu kumu alıyor ağzına temizleyip bırakıyo galiba algae goby ,özellik açısından beğendim...

Bursada levent toksozde var kendine munasir bir hayvan goruntusunde...

Çok Teşekkürler beyler,

A.P. bende daha önce vardı. 4 sene yaşadı, sonra yavaş yavaş sayifladı...ve öldü! :(

Kum süper temizliyor...ama dikkat...kum her yere attar...yani 15cm kadar yükeseltiyor.

Maalesef beim T5 ler değişince Cyano lar çıktılar...ve gitmiyor. GENELDE A.P. Goby onları yiyor diye alacağcam...mümkünse bir cift (artık mümkün olan balıklar hep çift olarak alıyorum - daha mutlu olsunlar diye)

İstanbul dayım... Mavi Balık biraz uzak kalızor! :(

Selamlar,

Chris

Chris eğer bu balığı bulamazsan Yellowheaded Sleeper Goby (Valenciennea strigata) de deneyebilirsin aynı şekilde davranıyor bende 1 adet var ve kumu süper temizliyor. Türkiye ye bu tür daha fazla geliyor

bu da biraz önce cep tlf ile çektiğim resmi :)

dsc01608vk6.jpg

Onu da isterim...hata daha iyi olur...kumlar cok yüksek den birak miyor...maalesef Cyano yimiyor! :(

Cyano için conclarda işe yarıyor.

Hiç tavsiye etmem,tüm kumları mercanların üstüne bırakıyor.

Hiç tavsiye etmem,tüm kumları mercanların üstüne bırakıyor.
Davut Bey arasıra mercanların üstüne kum geldiği oluyor ama akvaryumda akıntı yeterliyse sorun olmuyor. Eğer akvaryumdaki akıntı yeterli değilse dediğiniz gibi sorun olabilir

Davut abinin akvaryumda fazla akıntı yok herhalde.......................................................................... :D

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hani plajda guneslenirsinde biri kosa kosa ayagindaki kumlari uzerinde firlatir ya hayvanin bunu yaptigini gordugumde ayni gicik hisseyata kapiliyorum yoksa canliya bir zarari olmaz herhalde :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar