Keşfet

Göz şişmesi

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Selam arkadaşlar

imparatorumun bir günde gözü şişti anlamadığım şekilde gözunde mantar veya vuruk izi veya herhangibi birsey yok göz normal göruntusunde fakat şişik :/  yem yemede baligin hal ve hareketlerinde de sıkinti yok sebebi ne olabilir  bir tedavi uygulamalimiyim mantar olsa uygulicam da oda yok acaba carpma sonucu filan mi oldu bilmiyorum :/ 

Ekli dosyayı görüntüle 50040

Ekli dosyayı görüntüle 50041

Moderatör tarafında düzenlendi:
darbe almıştır, biryere çarpmmıştır. bazen uzun sürebiliyor normale dönmesi

İnsh bir yere carpmistir da sanirim enfeksyon veya bakterisyel kan topladi hafiften karantinaya aldim mikofishli suya koydum ve goz kremi surdum gozune daha once tropheuslarimin gozlerine tatli sudayken bu sekilde iyilestirmistim bakalim insh bundada işe yarar

İnsh bir yere carpmistir da sanirim enfeksyon veya bakterisyel kan topladi hafiften karantinaya aldim mikofishli suya koydum ve goz kremi surdum gozune daha once tropheuslarimin gozlerine tatli sudayken bu sekilde iyilestirmistim bakalim insh bundada işe yarar
Balıkla ilgili son durum nedir ?

Tek gözü yerinden cikacak şekilde buyudu fakat cok sukur hemen tedaviye aldım ve şuan cok az bi şişilik kaldı 3 4 güne oda gecer diye dusunuyorum ?

Ne tür tedavi uyguladın ? Birgun başımıza gelirse bilelim ?
Tabi  yeni bir balik aldim o balikla beyaz benek getirdi tanka imparatorda nasibini aldi buyuk ihtimal beyz benekten enfsiyon kapti gozu beyaz benek artik tanka girdigi icin kurtulmak gerekti :)  tum suyumu attim tanka yeni su bastim baliklarin hepsini karantinaya aldim mikofish uv dusuk tuzluluk(1017) ve 28 derece sicakliktaki tankta 5 gun tuttum baliklari beyaz benek gitti  imparatorun gozunede 2 gunde 1 goz kremi surdum eczaneden aldim insan icin terramycin ismi goz de indi cok az kldi oda gececek insh yakinda  ama baliklari 6 hafta tanka koymicam beyaz benekten tamamen kurtulmak icin   Birdahada karantinaya almaadan balik koymam tanka :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gökhan Bey göz fungusu olmuştur büyük ihtimal tatlı su balıklarında çok olur kalitesiz su sebeplerden biri olabilir ben eskiden  Discus beslerdim oradan biliyorum metilen mavisinde kısa banyolar yaptır ve gözüne metilen mavisi damlat aman solungaçlarına kaçmasın yakar yada kulak pamukçukları ile sürebilirsiniz  bir iki güne düzelir bulaşıcı değildir. 

Gökhan Bey göz fungusu olmuştur büyük ihtimal tatlı su balıklarında çok olur kalitesiz su sebeplerden biri olabilir ben eskiden  Discus beslerdim oradan biliyorum metilen mavisinde kısa banyolar yaptır ve gözüne metilen mavisi damlat aman solungaçlarına kaçmasın yakar yada kulak pamukçukları ile sürebilirsiniz  bir iki güne düzelir bulaşıcı değildir. 
Merhaba evet goz fungusunu biliyorum tropheuslarim da olmustu ve bence bulasifi goz fungusu :)  cunki biri olunca bir kacinda daha oluyordu bende metilen mavisi ve bu kullandigim goz kremi ile geciriyordum tropheuslarda ama bu goz fungusu degil bu baska birsey neden derseniz goz fungusunda goz tabakasini kaplayan silikona benzer birsey olusuyordu  bizimkindeki olay goz saglam uzerinde seffafimsi bi tabaka olmayan sadece gozde bir sisiklik ama genede metilen mavisi ve goz kremi işe yarayan etkenler evet ?

Merhaba evet goz fungusunu biliyorum tropheuslarim da olmustu ve bence bulasifi goz fungusu :)  cunki biri olunca bir kacinda daha oluyordu bende metilen mavisi ve bu kullandigim goz kremi ile geciriyordum tropheuslarda ama bu goz fungusu degil bu baska birsey neden derseniz goz fungusunda goz tabakasini kaplayan silikona benzer birsey olusuyordu  bizimkindeki olay goz saglam uzerinde seffafimsi bi tabaka olmayan sadece gozde bir sisiklik ama genede metilen mavisi ve goz kremi işe yarayan etkenler evet ?
Imparatora goz kremi mi surdun peki ?tedavi bu mu ?

sudaki amonyağı da bir kontrol etmenizde yarar var bence.

800 lt suyun tamami degisti eski suyun hepsi atildi tanktaki suyun hepsi yeni amonyak nitrat fosfat 0 :)  ca 430 mg 1350 kh 8 tuz 1025 sicaklik 26 

Walla kotü olmus suyu degistirmen beni 500lt korkutuyor 800lt amaannn ?su balıksiz kalirsa 15 gunde beyaz benek bakterisinin öldügü soyleniyor tutuncak bir balık bulunamadigindan 15 gun bos biraksaydin ??

Iyi bari gecmis balik guzel bzmde aklmzda bulunsun 

Walla kotü olmus suyu degistirmen beni 500lt korkutuyor 800lt amaannn ?su balıksiz kalirsa 15 gunde beyaz benek bakterisinin öldügü soyleniyor tutuncak bir balık bulunamadigindan 15 gun bos biraksaydin ??

Iyi bari gecmis balik guzel bzmde aklmzda bulunsun 
Vala degsitim iste suda varsa onlarda gitsin diye hem iyide oldu mercanlar daha bi keyiflendi ? 15 gun degil 4 6 hafta arasi balik bulamazsalar geberiyorlar bende 1 ay tanka balik koymicam zaten baliklarim baska tankta sun :)  

Iyi bari kayipsiz hallettin .bunlar hep akvaryum fotosu paylasmamaktan oluyor millet merk ediyor gormeden nazara geliyor ?

Konu görüntüleyen kullanıcılar