Keşfet

green hairy mushroomlarım ölüyor :(

garmagan

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan Armağan
Hızlı bir şekilde erime ve beyazlama sorunu yaşıyorum ve sıkıntının ne olduğu konusunda hiç bir bilgim yok. Yardıma ihtiyacım var. eski ve son halleri :(  Ayrıca bu beyazlama sorunu diğer kırmızı mushroomlarda da oluşmaya başladı.

Ekli dosyayı görüntüle 38589

Ekli dosyayı görüntüle 38590

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gökhan bey merhabalar,

Öncelikle su değerleriniz hakkinda bilginiz varmi gerekli ölcumleri yaptiniz mi ?

Bir çok sebebi olabileceği gibi aklima ilk gelenler  kalsiyum değeri yuksekligi ,akıntının yoğunluğu, tuzluluk orani ve özellikle yogun aydinlatma geliyor

Su değerlerı hakkinda net bir bilgimiz olursa daha kolay bir tani koyacağimiza eminim

Saygılarımla

Elimde olan testlere göre 

Kh 9

PH 8.2

Nitrat 10

Nitrit 0

Amonyak 0

Mg 1100

Tuz 1024

Aydınlatma Led

Elimde olan testlere göre 

Kh 9

PH 8.2

Nitrat 10

Nitrit 0

Amonyak 0

Mg 1100

Tuz 1024

Aydınlatma Led
Mg hariç değerler normal mg yi 1300 değerlerine çıkarırsanız tamponlama yardımı olacağı için daha iyi olur( magnezyum ca - co3 ün birleşerek çökmesini engeller ve ca + kh ın sabit tutulmasına yardımcı olur)  fakat bu değerler ile mantarlarınızın erimemesi lazım aklıma ışık şiddetinin fazla gelebileceği aklıma geliyor alt resimde sağ tarafta xenia mercanlarının altında kırmızı mantarlar var onlar ne durumda ?

bir de aklıma gelen  tankınızda britsleworm varsa oda mantarların ağız kısımlarına kadar girip besinlerini çalabilirler bu da bir olasılık ama bana daha çok ışık gibi geliyor.

Mg hariç değerler normal mg yi 1300 değerlerine çıkarırsanız tamponlama yardımı olacağı için daha iyi olur( magnezyum ca - co3 ün birleşerek çökmesini engeller ve ca + kh ın sabit tutulmasına yardımcı olur)  fakat bu değerler ile mantarlarınızın erimemesi lazım aklıma ışık şiddetinin fazla gelebileceği aklıma geliyor alt resimde sağ tarafta xenia mercanlarının altında kırmızı mantarlar var onlar ne durumda ?

bir de aklıma gelen  tankınızda britsleworm varsa oda mantarların ağız kısımlarına kadar girip besinlerini çalabilirler bu da bir olasılık ama bana daha çok ışık gibi geliyor.
Xeniaların altındakilerde sıkıntı yok sadece ortadakş plate kayanın üzerindekilerde de hafif beyazlama görüyorum. Ayrıca sol tarafta bulunan star polipler de eridi gitti . Tam bir çöküş oluyor. İnşallah aydınlatmadır. Dimleme yaparak ışık şiddetini düşürebilirim. Ama toplu bir yenileme çok zor olacak. Eğer aydınlatma ise sadece beyazlarımı kısmalıyım yoksa tümünde bunu uygulamalımıyım?

Xeniaların altındakilerde sıkıntı yok sadece ortadakş plate kayanın üzerindekilerde de hafif beyazlama görüyorum. Ayrıca sol tarafta bulunan star polipler de eridi gitti . Tam bir çöküş oluyor. İnşallah aydınlatmadır. Dimleme yaparak ışık şiddetini düşürebilirim. Ama toplu bir yenileme çok zor olacak. Eğer aydınlatma ise sadece beyazlarımı kısmalıyım yoksa tümünde bunu uygulamalımıyım?
Beyazları kısmanızı öneriyorum

sıcaklık ne durumda 

Sıcaklık 26 derece. Fan var 26 dereceye kadar sabitliyebliyorum.
su tamamlama sisteminizde mevcut olduğunu düşünüyorum, bu bağlamda beyazları kısıp bakıp görücez hep birlikte

benim aklıma gelebilen olasılıklar bunlar şimdilik.

alternatif veya benim gözümden kaçmış bir yorum olursa arkadaşlarımız da ekleyecektir

saygılarımla

su tamamlama sisteminizde mevcut olduğunu düşünüyorum, bu bağlamda beyazları kısıp bakıp görücez hep birlikte

benim aklıma gelebilen olasılıklar bunlar şimdilik.

alternatif veya benim gözümden kaçmış bir yorum olursa arkadaşlarımız da ekleyecektir

saygılarımla
Çok teşekkür ederim.  Aydınlatma ile çözülebileceği umudundayım. Hairylerin tekrar kendine gelebileceğini sanmıyorum, umarım diğerleri sıkıntı yaşamaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorunu bulabildiniz mi bölünüyor olmasın

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hepsi öldü maalesef.

Geçmiş olsun öncelikle. Benimde aynı şey başıma gelmişti, deniz yıldızı parçalanmaya başlamıştı ve 2 gün kadar yenilenmesi için akvaryumda tuttum büyük bir hata yaparak. Diğer mercanlarımda büyük bir sıkıntı olmazken hairy mushroom ve diğer mushroom türleri sizinki gibi erimişti.

Böyle bir olay yaşadınız mı acaba?

Konu görüntüleyen kullanıcılar