Keşfet

Güney amerika dan DENİZ' e

zorvolkan

Yeni Üye
Başlıktada belirtiğim gibi güney amerika biyotop tankımdan sonra birde acemice deniz akvaryumuna giriştim arkadaşlar.. Bir çok konuları okudum, arada okudukça bunaldım ve en sonunda böyle olmayacak diyerek bir adım attım :)

Kurulumdan bu yana dediğim gibi 1 y geçti.
Akvaryum 120 litre arkadan sumplu (60*50*40 sump 10 cm 60*40*40 )
Bubble maqus qq Ps
4*24 W T5 Aydınlatma 2 adet mavi 2 adet beyaz
3000l/h dalga motoru.
Kurulum damacana su ile yapıldı
5 aşamalı osmos cihazı aldım Silikat ekli son aşamasında TDS değeri 0.02 çıktı.

Test kiti yok ilk fırsatta Nitrit nitrat fosfat ph ve kh alacağım (öneriniz nedir)
Temizlik ekibi olarak conch salyangoz var 12 adet.

Akvaryumda cyano mevcut kaya üstlerinde, su değişimi yaparken sifonluyorum alabildiğim kadarıyla.şu anda hiç bir şey yapamıyorum cyano ile ilgili sadece haftalık düzenli u değişimi,

Kayaların düzeni biraz canımı sıkıyor arkaya biraz yakın açıkcası dekor olarakta hoşuma gitmiyor. Bu aşamada iken dekorda değişiklik yapsam ( ki nasıl birşey yapabilirim bilemiyorum) bir sıkıntı yaşarmıyım.

Görüş ne önerilerinize açığım

dn0emxp2re3gua0hv.jpg

Öncelikle hayırlı olsun...Sorulara sırayla cevap vereyim:

Testleri fosfat hariç salifert öneririm.Fosfat'ı Hanna,

Temizlik ekibine tutbo snail mutlaka ilave edin.İsterseniz kum yıldızı ve kestane de işinizi görür,

Test değerlerinizi bilmeden cyano ile ilgili yorum yapamam,ancak fosfat tutucu media(rowa phos vs) %100 tavsiye ederim.Ayrıca bakteri kültürü ilavesi de bence iyi olur.

Kayaya gelince bu aşamada sanki biraz zor bence biraz miktarını azaltabilirsiniz.

Tuzluluk değerinizi de kalibrasyonu yapılmış bir refragtometre ile yapın mutlaka.

Test ve diğer değerlerin sağlam bir tespitini yapmazsanız bu hobi sizi soğutur.

Keyifli hobiler..,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle hayırlı olsun...Sorulara sırayla cevap vereyim:

Testleri fosfat hariç salifert öneririm.Fosfat'ı Hanna,

Temizlik ekibine tutbo snail mutlaka ilave edin.İsterseniz kum yıldızı ve kestane de işinizi görür,

Test değerlerinizi bilmeden cyano ile ilgili yorum yapamam,ancak fosfat tutucu media(rowa phos vs) %100 tavsiye ederim.Ayrıca bakteri kültürü ilavesi de bence iyi olur.

Kayaya gelince bu aşamada sanki biraz zor bence biraz miktarını azaltabilirsiniz.

Tuzluluk değerinizi de kalibrasyonu yapılmış bir refragtometre ile yapın mutlaka.

Test ve diğer değerlerin sağlam bir tespitini yapmazsanız bu hobi sizi soğutur.

Keyifli hobiler..,
Yazmayı unutmuşum, tuzluluğu kalibreli reflaktometre ile ölçüm 1023 lerde.
Testlerin hepsini salifert alacaktım fosfatı neden önermediniz salifert?
Turbo snail bende düşünüyorum almayı.

rowa phos un tam olarak görevi nedir kusura bakmayın bilgim yok. Bakteri kültürü ne önerirsiniz.

SON DURUM 

dn0lcs94f95mbfoi9.jpg

Fosfat testinden çok memnun kalmazsınız,bence düzgün ölçmüyor.

Rowa phos sudaki fosfat alacak bir medya.Fosfat reaktörü içinde kullanılması gereken bir ürün..

Bakteri kültürü olarak da bioptrim,biodigest öneririm,ya da bilindik bir markanın başka bir ürünü de olabilir.(Fauna marin,korellenzucht vs)

Aslında bu bilgiler forumlarımızda hep mevcut,biraz daha okuyun derim .??

Fosfat testinden çok memnun kalmazsınız,bence düzgün ölçmüyor.

Rowa phos sudaki fosfat alacak bir medya.Fosfat reaktörü içinde kullanılması gereken bir ürün..

Bakteri kültürü olarak da bioptrim,biodigest öneririm,ya da bilindik bir markanın başka bir ürünü de olabilir.(Fauna marin,korellenzucht vs)

Aslında bu bilgiler forumlarımızda hep mevcut,biraz daha okuyun derim .??
Bende reaktör yok dostum.benim ki acemi işi :)   İnan okuya okuya kafam iyice karıştı, birde yabancı olunca terimlere daha zor oluyor 

Konu görüntüleyen kullanıcılar