Başlıktada belirtiğim gibi güney amerika biyotop tankımdan sonra birde acemice deniz akvaryumuna giriştim arkadaşlar.. Bir çok konuları okudum, arada okudukça bunaldım ve en sonunda böyle olmayacak diyerek bir adım attım
Kurulumdan bu yana dediğim gibi 1 y geçti.
Akvaryum 120 litre arkadan sumplu (60*50*40 sump 10 cm 60*40*40 )
Bubble maqus qq Ps
4*24 W T5 Aydınlatma 2 adet mavi 2 adet beyaz
3000l/h dalga motoru.
Kurulum damacana su ile yapıldı
5 aşamalı osmos cihazı aldım Silikat ekli son aşamasında TDS değeri 0.02 çıktı.
Test kiti yok ilk fırsatta Nitrit nitrat fosfat ph ve kh alacağım (öneriniz nedir)
Temizlik ekibi olarak conch salyangoz var 12 adet.
Akvaryumda cyano mevcut kaya üstlerinde, su değişimi yaparken sifonluyorum alabildiğim kadarıyla.şu anda hiç bir şey yapamıyorum cyano ile ilgili sadece haftalık düzenli u değişimi,
Kayaların düzeni biraz canımı sıkıyor arkaya biraz yakın açıkcası dekor olarakta hoşuma gitmiyor. Bu aşamada iken dekorda değişiklik yapsam ( ki nasıl birşey yapabilirim bilemiyorum) bir sıkıntı yaşarmıyım.
Görüş ne önerilerinize açığım
Kurulumdan bu yana dediğim gibi 1 y geçti.
Akvaryum 120 litre arkadan sumplu (60*50*40 sump 10 cm 60*40*40 )
Bubble maqus qq Ps
4*24 W T5 Aydınlatma 2 adet mavi 2 adet beyaz
3000l/h dalga motoru.
Kurulum damacana su ile yapıldı
5 aşamalı osmos cihazı aldım Silikat ekli son aşamasında TDS değeri 0.02 çıktı.
Test kiti yok ilk fırsatta Nitrit nitrat fosfat ph ve kh alacağım (öneriniz nedir)
Temizlik ekibi olarak conch salyangoz var 12 adet.
Akvaryumda cyano mevcut kaya üstlerinde, su değişimi yaparken sifonluyorum alabildiğim kadarıyla.şu anda hiç bir şey yapamıyorum cyano ile ilgili sadece haftalık düzenli u değişimi,
Kayaların düzeni biraz canımı sıkıyor arkaya biraz yakın açıkcası dekor olarakta hoşuma gitmiyor. Bu aşamada iken dekorda değişiklik yapsam ( ki nasıl birşey yapabilirim bilemiyorum) bir sıkıntı yaşarmıyım.
Görüş ne önerilerinize açığım