Keşfet

Günlük su değişimi

okan058

Yeni Üye
Ad Soyad
okan
Başlığı görünce otomatik olarak insan diyorki kim uğraşacak her gün ama bunu günlük yapan hazır bir sistem alınabilir yada kurulabilir .

Daha önceki tankımda son bir kaç hafta kadar yapmıştım ve güzel bir şekilde renklenme aldım aslında ama tam bir sonuç aldımmı yoksa iki ayrı marka amino asit kullanmaya başladım onun etkisini oldu bilmiyorum ama bariz renklerde büyüme olmuştu .

Haftalık kütlesel bir su değişimi yapıyoruz genelde bunu 7 güne bölüp günlük değişim yapılmış olsa eksilen ve ölçülemeyen tüm değerler yerine gelmiş olmazmı ? Ben mantıken bir zararı olacağı düşünmüyorum ama beklediğim kadar faydalı bir gelişme olurmu ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar,

Günlük su değişimi, tüketilen elementlerin eklenmesinde etkili olabilir. Fakat önemli olan, mevcut bakteri kültürüne zarar vermeden yapılacak değişim miktarını tespit etmek önemlidir. Ayrıca, birçok akıllı sistemde, sadece değişim litresini, değişim saatini yazdığınızda sistem kendisi su değişimi yapmaktadır. ( Bkz. Pacific Sun, Automatic Water Change system) 

İyi günler
ısmail SEVIK

Merhabalar,
Günlük su değişimi, tüketilen elementlerin eklenmesinde etkili olabilir. Fakat önemli olan, mevcut bakteri kültürüne zarar vermeden yapılacak değişim miktarını tespit etmek önemlidir. Ayrıca, birçok akıllı sistemde, sadece değişim litresini, değişim saatini yazdığınızda sistem kendisi su değişimi yapmaktadır. ( Bkz. Pacific Sun, Automatic Water Change system) 
İyi günler
ısmail SEVIK
Günlük değişimde bir çok elementi karşılayacağı mantıken aklıma yatıyor haftalık ekstra su değişimine gerek kalacakmı acaba nitrat fosfat dengesi için

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Günlük değişimi riskli buluyorm ama tahminen haftalık değişim yapmanız gerek kalmaz 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri