Keşfet

Güzel bir nano şart olmuştu...

Kingpin

Yeni Üye
Ad Soyad
Ziya Ünsal
Merhaba herkese,

Önceki kurduğum tankları burada paylaşmamıştım. Bu tankımda her safhayı sizinle paylaşmak istiyorum.

Nano tankım yine Yener Yılmaz yapımı, 45*45*40 boyutlarında arkadan sumplı, sol bölüm taşırma, ortada şaşırtma ve kafa motoru bulunuyor. Bir değişiklik yaptık ve en sağ tarafa bir su tamamlama bölümü koyduk. sump kısmını 14 cm genişliğinde tuttuk. Sebebi her ps için rahat bir yer olması. İlerde mangrow kökü de ekleyeceğim. Bu sefer tam kafamdaki nanoyu yaptığımı düşünüyorum.

Ps olarak Tunze 9001 kullanacağım.

Kafa motoru newjet 400,

Kum olarak red sea aragonit pink'i tercih ettim (10 kg). Bazı arkadaşlara fazla gelebilir ama kalın tutma sebebim bakteriyi iyi tutması.

Işıklandırma şuan için 6 tane 2 watt power led (60 derece lensli), 3 tane daha ekleyeceğim. Toplamda 9 * 2w olacak. Renkler 2 mavi, 2 royal mavi, 3 beyaz,1 kırmızı ve 1 ultraviyole.

Kumu yerleştirdikten sonra ro ve erikli karışımı suyu ekledim ve yeni kullanmaya başladığım aquaforest reef tuzu ekledim. Tuz 1024-25 arasında.

İlk gün yine aquaforest bio s start up'dan bir damla ile çevirmeye başladım.

İkinci gün prodibio startup tüplerinden elimde son kalan 1 startup ve bir tanede amonia remover olanı kırdım.

Edindiğim tecrübeye göre 4 gün sonra sadece yine bio s ten bir damla damlatarak nitratı ölçmeyi planlıyorum. Eğer düşük çıkarsa canlı ekleyeceğim.

Şuan otobüsteyim. Yazım yanlışlarından dolayı kusura bakmayın biraz aceleye geldi...

Şimdilik bu kadar. Gelişmeleri ve resimleri sürekli ekleyeceğim. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Görüşmek üzere...

Ziya Bey yeni tankınız hayırlı olsun, şık bir nano olmuş.

Aquaforest ülkemize yeni gelen bir ürün, ben fosfat düşürücüsünü kullanıyorum şuan, gayet başarılı.

Kullandığınız tuzu ve bakteri kültürleri de öyledir mutlaka, keyifli bir kurulum olması dileğiyle. 

Merhaba güzel bir kurulum olacağı kesin ama süre olarak 4 gün çok düşündürücü bir zaman dilimi değil mi acaba ?

Mehabalar kurulumunuz hayırlı olsun öncelikler

kumu kalın tutmanız bence de çok yerinde bir karar bakteri açısından zaten zamanla kum yerleşip çökme yapıp bu kalınlık 0,5 cm daha aşağı inecektir

aydınlatmada 2 w led ben daha öne görmedim marka model söylerseniz merak ettim

bu aydınlatma kombini içerisinde kırmızı koymanızı pek tavsiye etmiyorum. tecrübeme göre yosun problemi yaratıyor.

şöyle ki koyacağımız led sayısında arada kaynaması gerekiyor diye tabir edeyim led sayımız az olduğu zaman baskın çıkyor

biyolojik denge için hızlı hareket etmemenizi öneririm keza nano tank bakteri fungası açısından ne kadar güçlü olursa ileriye dönük size o kadar az sorun çıkaracaktır

deneyimleriz doğrudur fakat her tankın statiği farklı çıkabilir siz yinede işi sağlama alın derim ben

keyifli hobiler

Hayırlı Olsun Yeni tankın Başkan :)  Merakla takip ediyor olacağım. yakında benimde Pico dan Nano ya terfi sürecim olabilir  ;)

Fotoğrafta kırmızı çok patlamış, belki elimde bulunan sun sun ın ad200 armatürünü de takviye edebilirim. Ledler lightspect marka. Işık olarak şuan oldukça tatminkar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba,

Bugün itibarı ile tankın 4. günü geride bıraktık. Su yavas yavas toparlanmaya başladı. Akşam itibarı ile fiji kayaları ekledim. Bu arada bio s kültürünü akvaryuma  her gün ekliyorum. Kaya dizaynı şimdilik bu şekilde olacak. Şuan ps'yi ne zaman çalıştırmam gerektiği hakkında kararsızım. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerçekten güzel görünüyor. Elinize emeğinize sağlık.

Kullandığınız bakteri kültürünün kullanım talimatına göre ps i artık devreye sokun tanka oksijen gerekli hatta dalga motorunuz varsa onuda sisteme dahil edin

kaya dizaynı gayet güzel ve şık gözüküyor sağlam omasına  ve yerinden oynamamasına dikkat edin

kayalar kum bakteri her şey ok sistemi artık çalışır bir vaziyette bırakın ışıklarıda günde 8 saat yakmaya özen gösterin şimdilik

bu süreçte eliniz fazla tanka sokmamaya özen gösterin döngü başlamıştır  :thumbsup:

gayet güzel ilerliyor

keyifli hobiler

Elinize ve Emeğinize Saglık Ziya Bey.

Konu görüntüleyen kullanıcılar