Keşfet

Hadi bakalım başlıyoruz, ekipman tavsiyesi.

Ufuk_Arslan

Yeni Üye
Ad Soyad
Ufuk Arslan
haftasonu bir hışımla sıgınakta duran akvaryumun yanına gittim. üstü örtülü olmasına ragmen fazlaca pislenmiş görünüyordu. tabi boşalttıktan sonra temizlik yapmadan kaldırmanın getirdigi pisliklerle. Bobble magius nac 3 ps imi kaptıgım gibi eve cıktım. bir güzel sirkeli sıcak suda kirini yumusatıp dis fırcasıyla her yerini temizleyip duruladım. test icinde bir su kovasına suyu doldurup motor suyu ceviriyormu diye kontrol ettim. suan calışıyor gibi görünüyor. hafta icinde sırası ile ölü kayalarımı, ana tankı(40*40*40) ve sump(35*35*45)  ı temizleyecegim. 

Fazla uzatmadan ve sizleride sıkmadan bazı onerilerinize ihtiyacım var. 

1. sessiz ve bu tank a yetecek bir kafa motoru.

2. yine sessiz bir dalga motoru. ( burda söyle bir düşüncem var sizler ne dersiniz kafa motorunu biraz güclü alıp ana tanktaki sürkülasyonu tank cıkan boruya t yaparak akvaryumun arka sag ve solundan tank a versem icerde yeterli sirkulasyonu saglamış olurmuyum. yoksa illa bir dalga motoru gerekirmi)

3.aydınlatma için erkan ile yazıştım Auqa reef X30 un bu tankta bakamayı düşündügüm soft mercanlar zoalar icin yeterli olacagını söyledi sizin fikirlerinizide almak isterim. 

4. Kum olarak daha once Whitex kullanmıştım lakin suan üretilmiyor sanırım ben bulamadım satış  canlı kum ne öneririsiniz. 

5. kayalarıım kullanacagım ama canlı kayalar ile de takviye yapılacak gibi. 

6. dogru ölcümlemeyi yapabilmek icin hangi marka test kitleri temin edinmeliyim. 

biraz uzun oldu sizleri yoracagım ama simdiden hepinize teşekkürler. 

Ekli dosyayı görüntüle 41865

Ekli dosyayı görüntüle 41866

Ekli dosyayı görüntüle 41867

Ekli dosyayı görüntüle 41868

Konu görüntüleyen kullanıcılar