Keşfet

Hailea F60 Tatlı Sudan Tuzlu Suya Geçiş Ekipman Yorum ve Tavsiyesi..

htt

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Merhabalar uzun zamandır tatlı su ile uğraştıktan ve bir süre okuduktan sonra tuzlu suya geçme kararı verdim.. Kullanmak istediğim akvaryum hazır sistem tabir ettiğimiz Hailea F60 öncelikli olarak floresanı söktüm ve yerine atlas akvaryumdan led siparişi vermeyi düşünüyorum internette verilen ölçülere baktığımda tam kapaktan floresanı çıkardığım yere uyacak olduğundan dolayı ayrıca deniz akvaryumlarında kullanılmaya musait olduğunu belirtmelerinden dolayı bu kararı verdim.. 

Diğer malzemeler şöyle: 

PS   Bubble Magus QQ1

Isıtıcı Tetra 100w ısıtıcı

10 kg canlı kaya (alınmadı henüz) 

4 kg aragonit kum 

Reftaktometre

Test Kiti (Halihazırda kullandığım kiti kallanmayı düşünüyorum şimdilik JBL easy test nitrit, nitrat, PH, KH, GH, klor ölçümü yapılabiliyor.) 

Sormak istediğim ekstra filtre kullanmam gereklimi?

Ayrıca dalga motoru kullanmam gereklimi yoksa kullanmadığım filtrelerin kafa motorunu kullanabilirmiyim.. Akvaryum 70 lt hacme sahip, dalga motoru ile kullanmak daha faydalı olursa tavsiyelerinizi bekliyorum..  

İlk başta söyleyeceğimi de en sonda söyleyeyim :) canlı yükü olarak iki palyaço, iki gobi, xenia ve temizlik ekibi düşünüyorum, eğer bu sayı çok ise azaltabilirim canlılar için acelem yok.. ayrıca akvaryum oturur ise anemon eklemek niyetim.. Yönlendirirseniz çok sevineceğim :)

hayırlı olsun kurulumunuz.

Ben ilk kurulumu yarısını deniz suyu ile yaptım yarısını  red sea pro ile yaptım. Deniz suyu marmaradan bile alsan 5 litre bile olsa al. (Açıktan alırsan daha iyi olur). hacmin düşük olduğu için sumptan pompalanan su dalga olarak yetecektir. Kurulum yaparken Biogest ve Aquaforest - Bio S 10 ml (45tl) kullanabilirsin.

Tekrardan Hayırlı olması dileğiyle

Tepkiler: htt

Konu görüntüleyen kullanıcılar