Keşfet

haitian reef anemon ve palyaco

canercakir

Yeni Üye
Ad Soyad
caner
merhaba arkadaslar,

internette bir suru gereksiz bilgi oldugundan henuz dogru bir sonuca raslayamadim. 2 tane condy (haitian reef anemon) anemon`im var ve bunlar palyacolarima yuva olsun istiyorum ancak su ana kadar palyocalar yanlarina yaklasmadilar bile. arastirdigim kadari ile baliklar akvaryumda dogduklari icin anemon ile simbiotik iliskiyi bilmiyorlar ve disardan yardimla ogretmek gerekiyormus bende akrilik bir kutu yaparak uzerine delikler actim ve 1 anemon 2 palyacoyu kucuk bir kutuya hapsettim. palyacolar hala daha anemona yaklasmiyorlar bugun el yardimi ile biraz palyacolari uzerine ittim anemonun. baligin birtanesi sanki yapisti gibi anemona bir sure sonra cikti yada kurtuldu bilemiyorum ancak beni korkutan bu anemona palyacolari yem etmek. cunku youtube da bir suru basarili olani da gordum anemonun palyacoyu yedigini idda edeni de. siz tecrubeli arkadaslara sorum ben palyacolari anemona nasil alistiririm yada zorlamak bosuna mi? 

9270760c8805a6c9ac60101746e95fb1.jpg
1fdfd155da070ee50108e592a20c651e.jpg

Benim palyacolarimda tankta dogdu buyudu fakat anemonu tanka  ekledigim gibi host edindiler bence tankta dogmasiyla alakasi yok 

bu anemon turu hakkinda birsey diyemicem cunki bilgim yok ama yapisti dediniz o biraz garip zarar veriyor diye host edinmiyor olabilir

Zorlamak bence boşuna.Bazı palyaçolar düz ve siyah zemini seçerken bazıları anemonu hatta bazılarıda saçaklı olan herşeyi host ediniyor. Sizin anemonunuz hakkında bilgim yok fakat daha önce carpet anemonum XL yellow tangimi yedi.

arkadaslar guzel yorumlariniz icin cok tesekkur ederim.. sanirim fazla zorlamamakda fayda var zira bugun 4. gun hala daha yaklasmiyorlar anemonu sanirim aldigim yere geri verecegim cok guzel goruntusu var fakat host tutmuyor ve cok geziyor akvaryumda diger canlilara da zarar veriyormus guya

sitede şöyle bir bilgi var;

Unlike other anemones, the Haitian Reef Anemone does not have a relationship with any particular fish, and it is rare for any type of clownfish or damsel to reside within them.

arkadaslar anemonu cikartarak aldigim yere geri verdim, gorus ve bilgileriniz icin tesekkurler. bunlardan birtane daha var kucuk onu da cikartmam gerek ancak yapistigi tastan sokmesi cok zor ve cok ters bir yere yapismis nasil cikartacagimi bilmiyorum sanirim yer degistirmesini bekliycem mecbur tekrar tesekkurler.. boylece bu anemonu birdaha almayacagimizi ogrendik :)  ama sekil olarak cok guzeldi

Bir daha alırsınız :)  merak etmeyin

Konu görüntüleyen kullanıcılar