Keşfet

Hangi iltre malzemeleri ? ve kullanımı ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. Daha önce sakal yosun sorunumla ilgili konu açmıştım. Önlem olarak fosfatım 0.02 olmasına rağmen fosfat tutucu ve bazı filtre malzemeleri almaya karar verdim. Şuan sipariş verecektim fakat toplu almak daha doğru olur. Sorum şu ;

damacana su kullandığım için biraz da olsa etkisi olacaktır bu malzemelerin diye düşünüyorum.

fosfat tutucu alıcam özellikle markanın önemi varmı herhangi bişey olur mu ? 
zeolit koymayı düşünüyorum uygun mudur ? 

kısacası filtre malzemeleri olarak düşününce birçok ürün mevcut ben hangilerinden almalıyım ? seachem urunleri olabilir veya herhangi başka birşey .. Aktif karbon devamlı kullanıyorum..

Aytıca hepsinden tanka konulacak miktarı tek bir filtre posetinde birleştirmek doğru mu yoksa her bir ürünü ayrı ayrı filtre posetleriyle mi bırakmalıyım sumpa ?

Şimdiden teşekkürler..

Berk bey merhaba ,hangi marka damacanayı kullanıyorsunuz? 

Berk bey merhaba,

Bende 100lt tank var ve genelde saka su kullanıyorum, 10lt halinde alıp su değişiminde tuz ile karıştırıp ekliyorum.

bir yıldır bu şekilde devam ediyor bir ara yosun vardı ama ışık kaynaklı onu çözdüm ve uzun süredir sıkıtı yok.

Saka denemenizi tavsiye ederim. 

Berk bey merhaba,

Bende 100lt tank var ve genelde saka su kullanıyorum, 10lt halinde alıp su değişiminde tuz ile karıştırıp ekliyorum.

bir yıldır bu şekilde devam ediyor bir ara yosun vardı ama ışık kaynaklı onu çözdüm ve uzun süredir sıkıtı yok.

tds 0 mı çıkıyor sakada ? 

Berk bey merhaba,

Merhaba ;

bende değerleri güzel olduğunu gördüğüm kadarıyla AOÇ ve Nestle kullanıyorum daha önce kullanıp sorun yaşamamış bazı insanlar fakat sanırım benimde yosunum aydınlatma odaklı, sizin sorununz nasıldı nedendi ve nasıl bir önlem aldınız acaba ? eski ve şimdiki aydınlatmanız nedir ?

Bunun dışında yinede bilgisi olan varsa malzemeler konusunda bilgilendirirse sevinirim...

Bende 54w power led var green red ve uv olanları çıkardım blue, royal blue ve white olarak değiştirdim sonrasında ne camlar ne kayalar üzerinde çoğalma görmedim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fikir verebilecek birisi yok mu acaba ? 

Zeolit amonyak tutar. Ayni zamanda bakterilere yatak olur. Donem donem sallamaniz lazim.

karbonu file ile sumpa ata bilirsiniz. 

Fosfat icin rowa phos kullana bilirsiniz. Ama medya filitresi icersinde olmali. Bu maliyetler surekli karsiniza cikacak. 

Bu yuzden isi kaynaginda cozup ro almanizi oneririm

Konu görüntüleyen kullanıcılar