Keşfet

Hangi kafa motorunu kullanmalıyım?

dorukhan8

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar,

15 litrelik arkadan sumplı bir pico akvaryumum var. Mevcut kafa motorunun sesi çok rahatsız etti ve sessiz bir kafa motoru bakınca karşıma eheim compact 300 ve 600 çıktı. Akvaryumum çok küçük olduğu için kafa motorunun yarattığı sirkülasyonu kullanıyorum. Yani dalga motorum yok. Sizce compact 300 yeterli olacak mıdır yoksa 600'ü mü almalıyım? Bunun hesabını nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

newa 800 al ayarı var kullan istediğin ölçüde bence 

Öneri için teşekkürler. Belirmeyi unuttum, sumptaki kafa motoru yerim 7x7 cm. O yüzden buraya sığacak bir motor lazım. Bunun boyutlarını internette bulamadım.

hydor pico modelleri de basarili ve sessizdir. tavsiye edebilirim. cikisin ucuna da hydor flo benzeri bir aparat yaparsaniz dalga motoru gorevi de ustlenecektir. 1200 luk oneririm.

JBL proflow u1100 de olabilir. olculerini kontrol edin derim.

Eheim compact on serisi az yer kaplıyor, fakat önceki seriye göre boyutu küçülüp sesinin arttığını okumuştum. 1 Ay kadar 600 modelini kullandım. Yakın değerdeki Fluval pompa daha sessiz çalışıyordu. Şiddetin ayarlanabilmesi ve girişine filtre takılabilmesi gibi güzellikleri var. Korkutucu bir sesi de yok, alınabilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar