Keşfet

Hangi kafa motorunu kullanmalıyım?

dorukhan8

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar,

15 litrelik arkadan sumplı bir pico akvaryumum var. Mevcut kafa motorunun sesi çok rahatsız etti ve sessiz bir kafa motoru bakınca karşıma eheim compact 300 ve 600 çıktı. Akvaryumum çok küçük olduğu için kafa motorunun yarattığı sirkülasyonu kullanıyorum. Yani dalga motorum yok. Sizce compact 300 yeterli olacak mıdır yoksa 600'ü mü almalıyım? Bunun hesabını nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

Not: Bu soruyu ekipmanlar kısmında sormuştum ancak bu yer bu soru için daha doğru geldi.

Eheimin sitesinde iki ürün boyutları ve enerji tüketimi aynı görünüyor.Ölçüleri karşılaştırıp arka sumpa sığıp sığmadığını kontrol etmek gerekiyor.

Kafa motoru hesabı kabaca ''akvaryum litresi'' X 20 dir.      15 litre X 20  : 300 L/H olarak düşünebilirsiniz.

Bu motorların altındaki kapaktan ayar yapılabildiği için fiyat farkı çok az ise 600 alıp kısık ayarda kullanabilirsiniz 30-40 litrelik bir akvaryuma geçerseniz kullanmaya devap edersiniz.Fiyat farkı önemli ise compact on 300 de işinizi kesinlikle görecektir.

600 Alıp ayarlamak mantıklı. 1 Ay kadar 600 modelini kullandım. Daha sessiz motorlar var. Bu modelde boyutu küçültüp sesi artırdılar diye okumuştum. Yakın kapasitedeki Fluval motor daha fazla yer kaplıyor fakat daha sessiz çalışıyordu.

Konu görüntüleyen kullanıcılar