Keşfet

Hangi kaya ve tuz yardım arkadaşlar

Canerçaylak

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar yakın tarihte akvaryumun kurmaya başlıyorum bir çok malzemesi temin ettim sizden ricam kararsız kaldığım konu kaya 

Natürel ocean mı yoksa caribsea mı bu ikisi arasında kaldım birde tuz tavsiyelerinix  bekliyorum akvaryumum 65x60 x 50

Ekli dosyayı görüntüle 46173

Ekli dosyayı görüntüle 46174

Moderatör tarafında düzenlendi:
kaya konusunda tavsiyede bulunmıcam  ama naturel oceanın kumu akıntıda uçuyor .tuz konusunda ben red sea kullanıyorum . coralx e dönmeyi düşünüyorum.

bu konuya bi göz at derim

Yeni kurulumda başarılar dilerim

iki kaya markası da kendini kanıtlamış markalar ikisi de olur

kuma gelince burada önemli olan kumun inceliği, çok ince olursa uçuşur ,kalın olursa arasında tortu pislik tutar (yani her markanın kumu uçuşabilir bu kendi seçimimizle ve içerideki sirkülasyonla doğru orantılı)

canlı kum tercih ederseniz benim tavsiyem caribsea arag alvie special grade olacak kullandığım güzel bir kumdur.

tuz konusunda kendini kanıtlamış senelerden beri devamı olan markaları tercih ediniz.

şu anda denediğim ve kullanmaya başladığım bir marka olan aquaforest reef salt fiyat performans açısında iyi diyebilirim 

şimdiden kolay gelsin 

keyifli hobiler

kaya konusunda tavsiyede bulunmıcam  ama naturel oceanın kumu akıntıda uçuyor .tuz konusunda ben red sea kullanıyorum . coralx e dönmeyi düşünüyorum.

bu konuya bi göz at derim
Teşekkür ederim

kuma gelince burada önemli olan kumun inceliği, çok ince olursa uçuşur ,kalın olursa arasında tortu pislik tutar (yani her markanın kumu uçuşabilir bu kendi seçimimizle ve içerideki sirkülasyonla doğru orantılı)

canlı kum tercih ederseniz benim tavsiyem caribsea arag alvie special grade olacak kullandığım güzel bir kumdur.

tuz konusunda kendini kanıtlamış senelerden beri devamı olan markaları tercih ediniz.

şu anda denediğim ve kullanmaya başladığım bir marka olan aquaforest reef salt fiyat performans açısında iyi diyebilirim 

şimdiden kolay gelsin 

keyifli hobiler
Cok teşekkür ederim peki ilk kurulumda hangi bakteri kültürü tavsiye edersiniz

prodibio nun bakteri kültürlerine bi bak derim. ben bunu kullanıyorum

Prodibio - Bio Digest 12 Ampül
Tatlı Su ve Tuzlu Su Bakteri Kültürü
  • Özel yöntem ile ampul içerisine alınan bu ürün , nitrit ve denitrit bakterileri ile amonyağı nitrite, nitriti nitrata ve nitratı nitrojene dönüştürür.
  • Bakteriler hiçbir genetik mutasyona uğratılmamıştır. Farklı bakterilerin kontrollü çalismasi DNA’nın genetik enformasyonundan kaynaklanmaktadır.
  • İçeriğindeki bakteri türleri, deniz veya tatlı suda hızlı ve uyumlu çalıstıkları göz önüne alınarak seçilmiştir
  • Her bakteri türü bir oluşum sürecinden geçtikten sonra diğer bakteri türlerinin zehirli nitrojen içeriklerini (amonyak ve nitrite) zararsız nitrata dönüştürene kadar devam eder.
  • Biyolojik filtrasyon sistemi hızlı bir şekilde nitrit bakterileri (Nitrosomonas europea ve Nitrobacter winogradskiyi) tarafından başlatılır. Bu bakteriler Amonyumu Nitrite ve Nitriti Nitrata dönüştürürler.

Organik artığın temizlenmesi diğer bakteri türleri ile desteklenir. Bunlardan bazıları ;   Paracoccus denitrificans ve Pseudomonas stuzerii . Bu bakteri türleri bazı özel organik sorunları oldukça etkili temizler ve ayrıca nitratı çözebilirler.

Nitratın –Nitrojene çevrilmesi, akvaryumun az oksijenli bölgelerinde bu tür bakterilerin takım halinde çalışmasıyla gerçekleştirilir.

* Bazı bakteriler, denitrit enzimlerini aerobik olarak sentezleyebilirler.
* Nitratın ve fosfatın çözülmesi yosunların büyümesini engeller.
* Ayrıca balıkların hastalanma riskini azaltır.
* Bu bakteriler besin içerikleri patojen (hastalık yapıcı) olan organizmaların gelişimini engeller.
Ampul ambalaj avantajları ;

* BIO DIGEST aşirı konsantrasyonu ile bio teknolojiye sahiptir.

* Bir Ampulde 20 milyar bakteri bulunmaktadır ve bu ampuller oksijenden izole edilerek uzun süre korunur.
* Ampuller açıldıktan sonra bakteriler aktif hale geçer ve %100 verimle çalışır
BIO DIGEST’in farkı nedir?

* Bir Ampulde 20 milyar bakteri bulunur.

* Uzun ömürlü kullanım imkanına sahiptir
* % 100 verimle çalisir.
 Faydaları ;

* Uzun süre kullanım için ambalajlanmıştır

* Herhangi bir biyolojik kirlenme durumunda hızlı müdahale etme olanağı sağlar.

* Ekonomiktir, İhtiyaç duyulduğunda % 100 verimle çalışır
* Kullanışı çok basittir, Sadece Ampuller kırılarak suya karıştırılır.
* Besin dönüşümüne %30 destek verir (besin ağrılığı/balık ağrılığı).
* Hızlı biyolojik filtrasyonu başlatır
* Nitratı azaltır
* Fosfatı azaltır
* Yosunların büyümesine engel olur
* Hastalıkların riskini azaltır
* Suyun kalitesini arttır
*Akvaryumun organik atıklarını biyolojik olarak temizler
BIO DIGEST Kullanımı ;

Başlangıçta ;

* Nitrifikasyonu hızlı başlatmak ve biyolojik dengeyi korumak için
* Ampulleri kullanmadan önce iyice çalkalayiniz.
* 60 Litreye 1 Ampul
Nitritin yükselmesi ;

* Nitrifikasyonu ayarlamak için
* Ampulleri kullanmadan önce iyice çalkalayınız.
* 60 Litreye 1 Ampul
Bakteri tedavisinden sonra;

*Ampulleri kullanmadan önce iyice çalkalayınız.
* Tedavi sonrası, biyolojik filtrasyona destek vermek için filtre tankına 1 Ampul
Yosun oluşumu gözlenen kirli akvaryumlarda ;

* Yosunların büyütmesini engellemek ve organik artıkları temizleyerek nitratı azaltmak için
* Her 15 gün de 1000 litre akvaryum suyuna 1 Ampul
Kırmızı yosun oluşumu gözlenen akvaryumlarda ;

* Nitratı ve fosfatı dengelemek için
* Her 15 günde 1000 litre akvaryum suyuna 1 Ampul
Teşhis edilemeyen hastalıkların görüldüğü akvaryumlarda ;

* Stresi ve patojen mikroorganizma oranını azaltmak için
Düzenli bakım için ;

* Bakterileri uygun dengede tutmak için,
Ekli dosyayı görüntüle 46209

Teşekkür ederim

Cok teşekkür ederim peki ilk kurulumda hangi bakteri kültürü tavsiye edersiniz
Bakteri kültürü adı üstünde bir kültür.Yıllar boyu bu konuyu çok anlamış değilim, enzim olmadan nasıl canlı Bakteri olabiliyor? içersinde bir nevi bir başlangıç için bir kültür benim için yani var olan veya oluşan birşeyi tetikliyor tabi bu tamamen benim yorumum.

Doğal bir döngüyü her zaman tecih ederim fakat illaki birşeyler kullanacaksak cam tüpler içinde olan daha bir korunaklı daha bir bakteri kültürü formunda olan biodiges i tecih edebilirsiniz 

ekipman olarak ne kullanıcaksın?

kafa motoru ps ve armatur

lazım olursa yardımcı olurum hepsi bende mevcut dostum

ekipman olarak ne kullanıcaksın?

kafa motoru ps ve armatur

lazım olursa yardımcı olurum hepsi bende mevcut dostum
Kafa motoru jebao 1200 mevcut birde newajet 3000 mevcut . Skimmer tunze 9004 var birde nac 3.5 mevcut.  aydınlatma giesman 4x24 w mevcut ayrıca kendim yapacağım 100w royalblue büyük mercekli 50 w 20000 k powerled tasarımın olucak  dalga motoru bir adet rw 4 üm var bir adette ucuz yollu birşey slacağım . Yine kendi yapmış olduğum t vanalı hyder pico motorlu minik karbon ve bio pellet reaktörü var . Isıtıcı eheim 200w akvaryumum 65x60x50 arkadan 13.5 cm sumplı

ğüzel

...

Aydınlatmada hang

Bakteri kültürü adı üstünde bir kültür.Yıllar boyu bu konuyu çok anlamış değilim, enzim olmadan nasıl canlı Bakteri olabiliyor? içersinde bir nevi bir başlangıç için bir kültür benim için yani var olan veya oluşan birşeyi tetikliyor tabi bu tamamen benim yorumum.

Doğal bir döngüyü her zaman tecih ederim fakat illaki birşeyler kullanacaksak cam tüpler içinde olan daha bir korunaklı daha bir bakteri kültürü formunda olan biodiges i tecih edebilirsiniz 
Aydınlatma olarak 4 x24 w var hangi floları kombinasyonunu kullanmalıyız birde hangi saatler arasında yanmalı bu konuda da yardımcı olurmusunuz

Aydınlatmada hang

Aydınlatma olarak 4 x24 w var hangi floları kombinasyonunu kullanmalıyız birde hangi saatler arasında yanmalı bu konuda da yardımcı olurmusunuz
Flo Güzel bir seçim olmuş 

2x2 olarak timer bağlayabilirsiniz toplamda 10 saat yeterli gelir 

Giesemann actinic blue 22 k

Giesemann aquablue azure 17k

Giesemann süper purple 700 nm

Giesemann aquablue coral 15k

Bu kombinasyonu yakınen bir arkadaşım kullandı ve güzeldi 

Bende eklemek istedim 

Skimmer tunze 9004 var birde nac 3.5 demissin: bence sadece tunze 9004 veya sadece nac3,5 cabuk bozulmuyor ikiside ama oldu ki (bozulma vs durumlarinda yedek olur nac3,5 maximumda kullanmani tavsiye ederim aynisi bende var ve 2 sinin 1 tanesi aktif köpük yapiyorken digeri belli bir süre hic toplamiyor o ilk toplayanda tam randımanli olmuyor 

Flo Güzel bir seçim olmuş 

2x2 olarak timer bağlayabilirsiniz toplamda 10 saat yeterli gelir 

Giesemann actinic blue 22 k

Giesemann aquablue azure 17k

Giesemann süper purple 700 nm

Giesemann aquablue coral 15k

Bu kombinasyonu yakınen bir arkadaşım kullandı ve güzeldi 
Çok mavi deilmi ben bir adet koral Fiji purple düşünmüştüm bir de bunları saat kaç gibi yakıp kaç söndürmek lazım saman dilimleri nasıl dimleme yapmam lazım 

İkisini birden aynı anda kullanabiliyormuyum 

Bende eklemek istedim 

Skimmer tunze 9004 var birde nac 3.5 demissin: bence sadece tunze 9004 veya sadece nac3,5 cabuk bozulmuyor ikiside ama oldu ki (bozulma vs durumlarinda yedek olur nac3,5 maximumda kullanmani tavsiye ederim aynisi bende var ve 2 sinin 1 tanesi aktif köpük yapiyorken digeri belli bir süre hic toplamiyor o ilk toplayanda tam randımanli olmuyor 
İkisini birden aynı anda kullanabiliyormuyum

şimdiden kolay gelsin 

keyifli hobiler
Merhaba birşey daha sorucam yardımcı olurmusunuz su tamamlama ünitesi olarak hangidini tavsiye edersiniz hangi marka güvenilir 

Merhaba birşey daha sorucam yardımcı olurmusunuz su tamamlama ünitesi olarak hangidini tavsiye edersiniz hangi marka güvenilir 
merhabalar

optik olanlar benim hoşuma gidiyor fakat şamadıralı bir sistem alacaksanız mutlaka 2 şamandıralı olanı tercih edin. biri bozulursa diğer şamadıra hem koruyo hemde kaldığı yerden işleme devam ediyor   (auto smart  ato veya twins vb gibi markalar mevcut)

kendim yaparım derseniz sıvı seviye rölesi alıp onlarla birlikte satılan prob ları mevcut biri alt seviye biri üst seviye diye problarla ana tankın su seviyesine göre  ayrı kaptaki su basma motorunu açıp kapayıp   aynı işlemi yapabilirsiniz bu da güvenli bir seçenek 

ben şahsen sıvı seviye rölesi kullanıyorum 

merhabalar

optik olanlar benim hoşuma gidiyor fakat şamadıralı bir sistem alacaksanız mutlaka 2 şamandıralı olanı tercih edin. biri bozulursa diğer şamadıra hem koruyo hemde kaldığı yerden işleme devam ediyor   (auto smart  ato veya twins vb gibi markalar mevcut)

kendim yaparım derseniz sıvı seviye rölesi alıp onlarla birlikte satılan prob ları mevcut biri alt seviye biri üst seviye diye problarla ana tankın su seviyesine göre  ayrı kaptaki su basma motorunu açıp kapayıp   aynı işlemi yapabilirsiniz bu da güvenli bir seçenek 

ben şahsen sıvı seviye rölesi kullanıyorum 

Ekli dosyayı görüntüle 46261

Ekli dosyayı görüntüle 46262

Ekli dosyayı görüntüle 46263

Su anki ekipmanlarım

Twins ler çift şamandıralımı 

Çok net olmamakla birlikte 2 şamandıralısı da vardı sanırım 

Konu görüntüleyen kullanıcılar