Keşfet

Hangi Kum?

Hydro

Yeni Üye
Ad Soyad
Çağlar
Arkadaşlar benim gibi yeni akvaryum kuracaklar için diğer bir sorun da kum seçimi. Alelacele birinin tavsiyesiyle kum alıp, memnun kalmayan çok kişi oluyor. Sonra bu kumu akvaryumdan çıkarmak tam bir işkenceye dönüşüyor.

Yeni başlayanlara önerileriniz nelerdir? Sizce en iyi kum hangisi? Yeni akvaryum kuracak olsanız, hangi kumu seçerdiniz? Denediğiniz memnun kaldığınız/kalmadığınız kumlar hangileridir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben sistemimi kurarken döngü oluşması için aylarca beklememek adına seçimimi canlı kumdan yana kullandım.AQUAPRO Coral Reef Argonite Canlı Kum kullanıyorum, memnun da kaldım öneririm. Akvaryumcumun yakın olması (canlı kayaları kısa sürede tanka aktarmada) ve bu kum sayesinde sistemdeki döngüm yaklaşık 5 gün içinde başlamıştı.

Peki bu kumun rengi ve boyu nasıl?

Kumun rengini aşağıdaki linkten görebilirsiniz:

reef tank

Sayın MOD arkadaşlar,

Ben CoralX Whitex kullanıyorum, ancak ankette bulunmadığı için oy kullanamıyorum. Benin durumumda olan bayağı arkadaşım var sitede.

Sayın MOD arkadaşlar,

Ben CoralX Whitex kullanıyorum, ancak ankette bulunmadığı için oy kullanamıyorum. Benin durumumda olan bayağı arkadaşım var sitede.
CoralX' in WhiteX kumu tane minikliği ama uçuşmaması, fiyatı, bembeyaz şeker gibi rengi, Calsium tamponlaması vb. nedenlerden ötürü şiddetle tavsiye ederim...

dazy aragonit kumu tek geçerim.Hem hesaplı hem güzel.

İnce taneli olacak ama uçuşmayacak, beyaz olacak ama silikat oranı makul olacak, dahası çözünebilirliği olsun suyada karbonat, magnezyum, kalsiyum ve bazı iz elementleride eser miktarlarda dahi olsa tamponlasın diyorsanız WHITEX...

CoralX WhiteX eklenmiştir seçeneklere.

Teşekkürler Barış bey.

CORAL REEF ARAGONİT canlı kum kullanıyorum her iki tankımdada kullandım Kesinlikle dikkate alınması gereken kumlardan biridir.Özellikle deniz akvaryumları için ideal oldugu düşüncesindeyim.

cari sea fiji pink tek geçerim arkadaşlar

Carib sea Live aragonit special grade bence kaliteli kum.

Paketi actigimda deniz kokusu yayilmisti tum odaya.

Valla bence coralx whıtex ve reeflowers um tamamıyla Quartz kum...

İnce taneli ama uçuşmayan birşeyler seçin bence. Kalın taneli kumun arasına yem ve dışkı vb. girer ve akıntınız ne kadar fazla olursa olsun Nitrat' ın önüne geçemezsiniz. 5-7cm gibi kalınlıkta olursa içinde oluşacak DSB de oksijensiz ortam bakterileri oluşup Nitrat' ı da emerler. Ben CoralX WhiteX ile kurdum akvaryumumu, min. 5cm kadardı, ilk günden beri 0 Nitrat...

Bende tavsiye ederim

ReeFlowers pearl white kullanıyorum. Başka marka kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım.

Saygılar

konu hortlasın tekrardan ben şu anki tankımda coralx whıtex kullanmıştım ama şöyle bir şey yaşadım tank aktarmaydı benimki biraz daha büyük tanka canlıları taşıdım yeni tankta coralx whıtex i zemine yaydım aldığım arkadaş yıkamamamı söledi fakat rakı gibi su görünce yıkadım ilk canlılarımı saldığımda conc ve snail lerde bir problem varmış gibi geldi işe gidip geldiğimde 6 tane snail ve 5 6 adet conc umu kaybetmiş olduğumu gördüm daha sonra eski tankımın zemininde olan dazs marka kumu cıkararak yıkadım gazileri tanktan alıp dazs kumu coralx kumun üstüne yaydım canlıları tekrar attım bu sefer bir sorunla karşılaşmadım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar