Keşfet

Hangi ps bana uygun

Çilekli pasta

Yeni Üye
60x50x40 arkadan sumplı akvaryumuma hangi protein skimmer önerirsiniz. Max 550 tl verebilirim. Uzun zamandır düşünüyorum cevap verirseniz çok mutlu olurum. 

1000 tl onlar max 550 diye yazdım ya 2. El almicam ve onlar sığmıyor çok büyükler. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sen pasta yap akvaryumu boşver ???? çok uzun ömürlü olcak gibi görünmüyor

Bence 2. El tunze 9001 yqdq 9004 alavilirsin ama 2. El istemiyorum demişsin o fiyatlara anca bubble magus qq2 qq1 bulursun onlarında hem performansi iyi değil hemde çok ses yapıyorlar.karar senin

Olaylar sizin arkadaki sump sisteminize bağlı...

QQ2 bubble magus, suyu alttan çekiyor, yani skimmer olan bölgede su toplanmalı yani sump yapısı şart.

tunze ler ise suyu yüzeyden çekiyor, ki , sump sistemi de bunun için var...

tunze 9012-9004 direk yukarıdan/yüzeyden çekiyor, alttan veriyor, 9001 ise normalde alttan alıp alttan veriyor ama kutudan çıkan şnorkel benzeri bir aparatı var onu takınca o da yukarıdan çekiyor...

kısaca skimmer tunze tercih edilirse hiç sumpa ihtiyaç yok... arkadan alttan sump lazım değil.

sump sistemi, taşırmadan inen su yüzeyini sumpta tutar ve orada skimmer a toplatır.

zaten yüzeyden emiş yapan bir ps ise yüzeyden toplama işini direk tank içinde halleder...

sonuç:

sump olacaksa içine sığacak normal bir ps olur, sump olmayacaksa ps tunze olsa iyi olur...

Bende bu aralar ekipman araştırması içindeyim.

yeni konu açmak istemedim.

Arkadan sumplı bir akvaryum yaptırıyorum. (yaklaşık 160lt)

Sump ölçüsü Derinlik 15cm  yükseklik 50cm.

Buna uygun PS öneriniz nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar