Keşfet

Hangi ps yi almalıyım ?

Mordecai

Yeni Üye
Ad Soyad
Umut Can Öztürk
50x50x50 ölçülerinde akvaryumuma ps alacağım. çok fazla model var ve açıkcası karar vermekte zorlanıyorum. akvaryuma durso sistem yaptırmayı düşünüyorum. yani skimmerın boyutu önemli değil. Arasında kaldığım modeller tunze 9001-9002-9004/bm curve 5 /nac 7/qq1-qq2/ sıfırını alabileceğim skimmerlar bubble magus modelleri gibi görünüyor. tavsiyelerinize açığım. şimdiden teşekkür ederim

tunzeleri daha çok askı olarak kullanıyorlar (arka sump olan akvaryumlarda) alttan olacak ise curve serileri olabilir ama durumunuz müsait ise farklı markaların ps leri daha iyi olacaktır. Reef Octopus 110s inceleyebilirsiniz. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Curve 5 işinizi görecektir ve bence toplama, ses, F/P olarak ideal bir alet.  

Curve 5 var temiz düşünürseniz

50x50x50 ölçülerinde akvaryumuma ps alacağım. çok fazla model var ve açıkcası karar vermekte zorlanıyorum. akvaryuma durso sistem yaptırmayı düşünüyorum. yani skimmerın boyutu önemli değil. Arasında kaldığım modeller tunze 9001-9002-9004/bm curve 5 /nac 7/qq1-qq2/ sıfırını alabileceğim skimmerlar bubble magus modelleri gibi görünüyor. tavsiyelerinize açığım. şimdiden teşekkür ederim
Uzun süre Curve 5-7 kullandim. Fiyat ve performans olarak güzel ler.

Ancak, Yeni reefoctopus 150s aldım, gerek plastik kalitesi gerekse toplaması curveler den çok üstün. 

Eğer maddi olarak sıkıntınız yoksa tercihiniz bence reefoctopus olsun. İyi hobiler

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için öncelikle.

Öğrenciyim ve yavaş yavaş hallediyorum parçaları bu sebepten 2. el bile olsa reefoctopus almam çok zor.

Curve serisinin ikinci eli piyasada çok fazla var,fiyatları da nispeten uygun . Bu seriyle ilgili kafama takılan soru da acaba ses problemi yaşar mıyım ?

Çünkü tunze lerin çok sessiz olduğu söyleniyor.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için öncelikle.

Öğrenciyim ve yavaş yavaş hallediyorum parçaları bu sebepten 2. el bile olsa reefoctopus almam çok zor.

Curve serisinin ikinci eli piyasada çok fazla var,fiyatları da nispeten uygun . Bu seriyle ilgili kafama takılan soru da acaba ses problemi yaşar mıyım ?

Çünkü tunze lerin çok sessiz olduğu söyleniyor.
Ses konusunda Curve 7   reef octopus 150sss den daha sessiz.  Curve 5 ve 110ss için de benzer olduğunu düşünüyorum. Bubble King mini den sonra curve 7 kullanmaya başladım ve bence aralarında inanılmaz farklar yok zaten tankımda öyle bir sinyal vermedi. Kesinlikle bubble magus fiyat performans kralı ülkemizde. Olaki herhangi bi problemde yedek parçasıda oldukça kolay bulunmakta. 

Curve A5 kullandim ve memnun kaldim. oldukca da sessiz cihazdi. DC motor olmasi avantaj. Dolap kapagi kapali oldugunda duyamazsiniz.

Hepinize Cevaplarınız için teşekkür ederim, @mando Ferdi bey'den temiz bir curve 5 aldım,sırada diğer ekipmanlar var. Curve 5 fiyat olarak cebimi yakmayacak,yedek parça bulmakta da zorlanmayacağım diye düşündüm. Aynı zamanda Sumpun büyüklüğü çok fazla olmayacak(mobilyadan dolayı) bu yüzden curve 7 sıkıntı yaratabilirdi. Aydınlatmayla devam edeceğim. İlerleyen haftalarda DIY T5 armatüre başlayacağım.

Hepinize Cevaplarınız için teşekkür ederim, @mando Ferdi bey'den temiz bir curve 5 aldım,sırada diğer ekipmanlar var. Curve 5 fiyat olarak cebimi yakmayacak,yedek parça bulmakta da zorlanmayacağım diye düşündüm. Aynı zamanda Sumpun büyüklüğü çok fazla olmayacak(mobilyadan dolayı) bu yüzden curve 7 sıkıntı yaratabilirdi. Aydınlatmayla devam edeceğim. İlerleyen haftalarda DIY T5 armatüre başlayacağım.
Mantıklı tercih olmuş.

Curve 5 modeli 700-750 tl arası sıfır olarak bulunabiliyor

reefoctopus 150s 2000 tl

aralarında çok ciddi fiyat farkı var.

250 litre tank için bu kadar fiyat farkına gerek var mı?

curve 7 de kullandım reef octobus 150s de aralarında fark plastik malzeme ve ses 

bana göre biri audi diğeri şahin...

tabii ki BK serisi var mercedes :)

bütçe meselesi...

curve 7 de kullandım reef octobus 150s de aralarında fark plastik malzeme ve ses 

bana göre biri audi diğeri şahin...

tabii ki BK serisi var mercedes :)

bütçe meselesi...
Hocam hangisi şahin hangisi audi merak ettim. İki ürünün yurt dışı fiyatlarına bakarsanız oldukça yakın performans olarak da oldukça yakınlar. Ve maalesef curve 7 150sss den daha sessiz. 
Bizim sürekli gömdüğümüz BM'yi yurtdışında sürekli övüyorlar. Ayrıca BK'da kullandım aynı tankta daha sonra nyos ve Curve 7 kullanıyorum. Aralarında kayda değer fark yok. Zaten fiyatlarının aksine teknolojik olarak aralarında en az fark olan ürünler protein skimmerlar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar