Keşfet

Hangi tuzu önerirsiniz

Çilekli pasta

Yeni Üye
Arkadaşlar yeni kurulumunu yaptığım 120 lt lik akvaryumuma reef salt almak istiyorum. Çok pahalı olmayan ama kaliteli bir marka ne önerirsiniz. 

5 kg aquaforest paket tuz ile 128 litre su yapılıyor (10litre için 390gr olmalı pakette yazdığına göre) ilk dolumda kolay çözüldüğü için işinizi görür.

her marka tuzun seveni var eleştireni var. yerli tuzlar daha ucuz başlangıç için reeflowers da kullanılabilir

Teşekkürler tavsiyeniz için. Bir de bir sorum daha olacak. Kullandığım tuz markasını sonradan değiştirme imkanım var mı. Eğer değiştirirsem tekrar diatom geçirmem gerekir mi ? 

hayir, tuzla alakali degil diatom. reef salt'den sea salt'e veya tam tersi gecmedikce tuz markasi degistirmek buyuk problem olmaz, onemli olan degerleri sabit tutmak

Merhaba. Aquaforest Reef Salt'tan memnunuz.Hızlı karışıyor.

Öncesinde Reeflowers kullanıyordum. Partiküller büyük olduğundan karışması zaman alıyordu, değerler tavan yapıyordu. Memnun olan da var.

Aquaforest kullanıp kalan değerleri kendim tamamlamayı tercih ediyorum. Kontrolü daha kolay oluyor. Kişiden kişiye, tanktan tanka değişir.

2 Kez tuz markası değiştim. Alıştırarak değiştirmekte fayda var. Değerler değiştiğinden canlılar panik olabiliyor. Stabilitenin başarıyla sonuçlandığı bir konuda olabildiğince yavaş hareket etmek önemli.

Merhaba,

Yurtiçinde bulabileceğiniz en ekonomik tuzlardan biri Reeflowers.Mercanlar için Coral Salt ve Reef Salt olmak üzere iki çeşidi var.Reef salt'ın element seviyeleri yüksek olduğu için(Red Sea Coral Pro gibi) Umut bey'in bahsettiği gibi düşük tüketim ve sık su değişimi tanklarda alkalinite 12 dKh dan altına düşmez.Coral saltın değerleri eğer tüketim az ise daha optimal düzeyde yanlış hatırlamıyorsam 8 dkh idi 1.025 tuz için.Ben birkaç sene kolay mercanların olduğu bir tankta sıkıntı yaşamadan kullandım.Tavsiye ederim.

Markasına ve kalitesine göre berraklık, çözünme hızları , kovada bıraktığı tortu vb değişebilir. Ancak şuan piyasada bulabileceğiniz aquaforest, reeflowers , fritz , aquarium systems markalarının mercan için üretilmiş tuzlarından birini güvenle kullanabilirsiniz. Planınız uzun soluklu bir hobiye başlamak ise, yapacağınız düzenli su değişimlerini hesaba katarak 20-25 kg lık paket-kova halinde almak uzun vadede hesaplı olur. 

Aquaforest reef salt bag 25 kg 500 tl. Piyasadan alabileceğiniz en ucuz tuz şu anda. 2 sene götürür sizi. Olmaz ise de biriyle ortak girip bölüşün ;)

Teşekkürler tuzumu aldım. Reef crystal tuz aldım. Hem çok kaliteli, hem de içindeki fazladan amino asit sayesinde özellikle zoa mercanlarına çok büyük etkisi dokunuyor. Diğer tuzlarda olmayan fazladan bir özellik bu. Satıcı abi de bunu önerdiği için bunu aldım. Teşekkürler cevaplarınız için. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar