Keşfet

Hanna Nitrat Testi

sernur83

Yeni Üye
Ad Soyad
Serkan Sönmez
Kullanan var mı? Kullanımı diğerlerine göre biraz daha zor gibi görünüyor. Türkçe kullanma kılavuzunu bulabilir miyiz? Veya türkçeye çevirebilecek bir arkadaşımız var mı?

50.00 ppm hassasiyette ölçüm yapmak için RO/DI Su ile 34 Psu Tuz ( Marine Akvaryumlar için Üretilen Tuzlar ) ile Hazırlanmış Bir Çözelti Hazırlayarak Akvaryumunuzun suyunu seyreltmeniz ( Diluted ) ve bu oranda çarpmanız gerekir.

Örnek: 1 ml ölçmek istediğiniz tanktan su alıyorsanız 9 ml hazırladığınız nitrat free tuzlu suyu eklediyseniz , çıkan sonucu 10 ile çarpın. ( mükemmel sonuçlar için kaliteli 0 Tds su ve İyi bir Tuz ( nitrat free ) Kullandığınızdan Emin Olun.* ( 4/1 Seyreltme : 2,5 ml Akvaryum Suyu , 7,5 ml Hazırladığınız Tuzlu Su ) ( 10/1 Seyreltme : 1 ml Akvaryumun Suyu 9 ml Hazırladığınız Tuzlu Su. )

bunu bulabildim sadece türkçe olarak

abi ürünü satan firmalar yardımcı olur aslında, en iyi onlar biliyordur diye tahmin ediyorum

abi ürünü satan firmalar yardımcı olur aslında, en iyi onlar biliyordur diye tahmin ediyorum
bilmiyorlar kardeşim getirtikleri firmadan öğrenmeye çalışacaklar bekliyorum henüz almadım fosfat gibi değil biraz daha teferruatlı

doğrudur abi, ben yeni akvaryum kurdum, hiç test yapmadım hayatımda,  bu arada seni takipteyim abi maşallah çok güzel mercanların var bütçem yetince senden frag almak isterim.

Nitrat testinde 2 defa yanlış ile 3. defa da doğru testi yapabildik arkadaşım ile. içlerinde en karmaşık olanı nitrat malesef.  Tekrar yapacak olsam yine kağıtlara bakarak zar zor yapabilirim.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 2. kısma geçtiğinizde son testin örneğini almak için tuşa basılı tutuyorsunuz ve geri sayıma başlıyordu.

doğrudur abi, ben yeni akvaryum kurdum, hiç test yapmadım hayatımda,  bu arada seni takipteyim abi maşallah çok güzel mercanların var bütçem yetince senden frag almak isterim.
sağol Allah razı olsun kardeşim inşallah

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar