Keşfet

Haqos Canyon Box 36 ile yeni bir başlangıç

sezai25

Yeni Üye
Ad Soyad
Sezai ÖZKAYA
Boyut (cm): 36*29*22h gibiKapasite (litre): 16 LitreMalzemeler: 50w ısıtıcı, Resun SK-300 Protein skimmer, AKO şamandıralı su tamamlama ünitesi Aydınlatma: Spectra Aquaknight V2Akvaryum Bakımı: Haftalık %20 su değişimi olarak planlıyorumTaban: Aquarium Systems Paleo Sand 3kg gibi - Fiji dallarından dizayn kayaTuz: Aquaforest Reef Salt

Canlılar : 2xSnowflake percula, 1xYellow watchman goby, 2xTurbo snail, 3xKonch,Hammerler, Frogspawnlar, Madagaskar Leather, Blastomussa, Candy cane

Selamlar, 

2-3 yıl aradan sonra yeni bir Pico kurulumla tuzlu suya geri dönüş yaptım, yukarıda verebileceğim tüm bilgileri yazdım. Resimlere geçelim
img_20210310_225018_897-jpg.53534

img_20210310_225019_002-jpg.53535

img_20210319_221925_718-jpg.53536

img_20210319_221925_728-jpg.53537

img_20210319_221925_697-jpg.53538

img_20210402_165815_185-jpg.53539

img_20210408_143632_885-jpg.53540

img_20210414_223446_675-jpg.53541

img_20210414_223446_705-jpg.53542

img_20210414_223446_739-jpg.53543

Moderatör tarafında düzenlendi:
15-16 litreye 3 balık fazla bence ileride sorun çıkarabilir. Mercan fragları ileride geliştikçe, resife yetmeyebilir ve  size büyütme masrafı çıkarır.

Yeni kurulumunuz görsel ve hayırlı olsun.

Teşekkür ederim, mevcutta ki balıklar yüzme alanına ihtiyaç duymadıklarından sorun olacağını düşünmüyorum. Koca okyanusta da bundan fazla bir yüzme alanı kullanmıyorlar. Mercan fragları hele bir gelişsin de akvaryum büyütme kolay. ????

Süper olmuş hocam elinize sağlık. Buhar camı tarzında birşey yapmışsınız, Pleksi levhadan mı yaptınız? Sanırım yanlardan 4-5cm bir çerçeve ve orta kısım balıklar atlamasın diye misina tarzı birşey ile örülmüş.

Beğendiğinize sevindim, buhar camı değil de balıkların atamasına önlem olarak yaptırdım diyelim. Eğer isterseniz yapan arkadaşın bilgilerini iletebilirim. Sizin de yazdığınız gibi pleksi çerçeve ve orta kısmı misina örülü. 

mevcutta ki balıklar yüzme alanına ihtiyaç duymadıklarından sorun olacağını düşünmüyorum. Koca okyanusta da bundan fazla bir yüzme alanı kullanmıyorlar. Mercan fragları hele bir gelişsin de akvaryum büyütme kolay. ????
Maalesef her kişi kendi tecrübesine inanıyor, oysa bu forumda bile bu konuda binlerce mesaj ve konu var.

Yok efendim, üç tane balık yüzme alanına ihtiyaç duymuyormuş, koca okyanusta bundan fazla yüzme alanına ihtiyaç duymuyormuş.Tabiiki bu bilgi ve düşünce yanlış, milyarlarca ton su bulunan  okyanusla 15 litre gibi bir hacmi kıyaslamak mümkün değil. Her ne kadar bu balıklar okyanusta belirli bir bölgede yaşasalarda, altlarından dalga ve akıntılarla tonlarca su geçiyor. Mercanların sayısı da epey fazla bu litreye, istenen gelişme sağlanamaz. Tabii ileride organik, inorganik atıklardan nitrat, fosfatı saymıyorum bile, oluşacak yosunlar, keyifsiz başık ve mercanlardan bu akvaryum her türlü keyif vermez.

Maalesef her kişi kendi tecrübesine inanıyor, oysa bu forumda bile bu konuda binlerce mesaj ve konu var.

Yok efendim, üç tane balık yüzme alanına ihtiyaç duymuyormuş, koca okyanusta bundan fazla yüzme alanına ihtiyaç duymuyormuş.Tabiiki bu bilgi ve düşünce yanlış, milyarlarca ton su bulunan  okyanusla 15 litre gibi bir hacmi kıyaslamak mümkün değil. Her ne kadar bu balıklar okyanusta belirli bir bölgede yaşasalarda, altlarından dalga ve akıntılarla tonlarca su geçiyor. Mercanların sayısı da epey fazla bu litreye, istenen gelişme sağlanamaz. Tabii ileride organik, inorganik atıklardan nitrat, fosfatı saymıyorum bile, oluşacak yosunlar, keyifsiz başık ve mercanlardan bu akvaryum her türlü keyif vermez.
Yorumlarınız için teşekkürler. Tabiii ki bu yazdıklarınız da sizin fikriniz ve görüşünüz. 

Okyanus ile kıyaslama yapılacaksa, kurulan tüm akvaryumlar ne kadar büyük olursa olsunlar dışarıdan destekler ile idame ettirildiğinden suni sistemlerden başka birşey değil. Yani 15 litre ile 1500 litre arasındaki tek fark kullanılan ekipmanların büyüklüğü, Akvaryuma gerekli özen verilmedikten ve bakımları zamanında yapılmadığıktan sonra yazdığınız sorunlar tüm akvaryumlarda görülecektir. 

Herneyse ben akvaryumumdan memnunum ve keyifle izliyorum. Güncellemeler yapmaya devam edeceğim, gelişmeleri birlikte takip ederiz ????

Selam Arkadaslar,akvaryum tek kelimeye super,mercanlar buyudukde dahada guzel olucak.Hobici arkadasa demek istedigim bu ki Siz kimese keyf verip veremeyecegini deyemezsiniz.Sadece kendi gorusunuzu soyleye bilirsiniz.Benim 2 tane deniz akvaryumum var 1 i 450 litre reef,Digeri 14l pico.Ben 450 l akvaryumdab cok kucuk pico akvaryumumu seviyorum.2 yil oldu kurali hic bir sikinti yox,gayet guzel,seyir zevkide yuksek.Sadece 4-5 aydan bir korallari biraz tariyorum bitdi.Sezai kardesim malesef Turkiyede nano,pico reef akvaryumlar biraz bir manali karsilanmiyor.Yok olmaz filan.Siz keyfinize bakin.Tesekkur ederim.

Güzel şık bir kurulum olmuş Sezai Bey, keyifli olması dileğiyle. Benzer ölçülerde bir tank kurulum aşamasındayım. İlgi olduktan sonra gayet keyifli bir mini okyanus olacağı kanaatindeyim. 
Sağlıklı hobiler. 

Selam Arkadaslar,akvaryum tek kelimeye super,mercanlar buyudukde dahada guzel olucak.Hobici arkadasa demek istedigim bu ki Siz kimese keyf verip veremeyecegini deyemezsiniz.Sadece kendi gorusunuzu soyleye bilirsiniz.Benim 2 tane deniz akvaryumum var 1 i 450 litre reef,Digeri 14l pico.Ben 450 l akvaryumdab cok kucuk pico akvaryumumu seviyorum.2 yil oldu kurali hic bir sikinti yox,gayet guzel,seyir zevkide yuksek.Sadece 4-5 aydan bir korallari biraz tariyorum bitdi.Sezai kardesim malesef Turkiyede nano,pico reef akvaryumlar biraz bir manali karsilanmiyor.Yok olmaz filan.Siz keyfinize bakin.Tesekkur ederim.
Kişinin açtığı ve yazdığı mesajları incelemeden her söylenene inanmamanızı tavsiye ederim .

Hem 450 lt resif hemde 14 lt pico akvaryumu olmak üzere 2 tane deniz akvaryumu  olduğunu yazıyorsunuz, hemde  daha geçen ay 70 litre akvaryumunuz olduğunu ve en basit konulardan biri olan akvaryumun tuzluluğunu nasıl ayarlayacağım diye soruyorsunuz.....

Ekli dosyayı görüntüle 63730

Arkadaşlar ben konuyu biraz da kendime takip olsun gelişmeleri ekleyebileyim ve ajanda olsun diye açtım. Lütfen farklı tartışmalara girmeyin, herkesin akvaryumu kendisine hayırlı olsun. Sağlıklı akvaryumlar. 

@sezai25, hayirli olsun cok guzel gorunuyor. Ben de yakin zamanda 30cm'lik bir kup akvaryumda 20 litre bir pico kurdum. Sizin tecrubeleriniz ve akvaryumunuzu takip edip kendime cikarimlar yapmak istiyorum. Mumkunse her turlu detayi paylasmanizi rica ederim.

Ayrica akvaryum uzerindeki pleksi kapagi ben de yaptirmak isterim. Yapan arkadasin bilgilerini paylasirsaniz cok makbule geçer.

@sezai25, hayirli olsun cok guzel gorunuyor. Ben de yakin zamanda 30cm'lik bir kup akvaryumda 20 litre bir pico kurdum. Sizin tecrubeleriniz ve akvaryumunuzu takip edip kendime cikarimlar yapmak istiyorum. Mumkunse her turlu detayi paylasmanizi rica ederim.

Ayrica akvaryum uzerindeki pleksi kapagi ben de yaptirmak isterim. Yapan arkadasin bilgilerini paylasirsaniz cok makbule geçer.
@reverseçok teşekkür ederim. Kurulumunuzu takip ediyorum, hayırlı olsun. Ayrıca sizi diğer sitelerde yaptığınız tatlınsu akvaryumları konularından da hatırlıyorum. 

Ben daha önceki kurulumumda da yaptığım üzere kum, kaya, tuz ekleyerek 10 gün kadar boş çevirdim. Ardından Seachem Stability ürününü üzerinde yazan doz ile eklemeye başladım. Nitrat testi yaptım, 5 seviyelerinde nitrat çıktı, bu da nitrifikasyon bakterilerinin oluştuğunu gösteriyordu. Ertesi gün ilk canlılarımı (2 snowflake percula, 1 yellow watchman goby) daha sonra haftada bir 5lt gibi su değişimleri yapıyorum. Her su değişiminde yine Seachem Stability i üzerinde yazan doz kadar ekliyorum. 

Pleksi kapak benim de çok hoşuma giden bir ürün oldu. Ürünü Semih Bekçioğulları na yaptırdım, telefon numarası yok bende ama Facebook messenger üzerinden kendisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Sağlıklı akvaryumlar. 

3 gün evde olmayacağım, su tamamlamayı devreye aldım. Otomatik yemlemeyi taktım. Inşallah dönünce bıraktığım gibi bulurum
20210422_140153-jpg.53544

Beğendiğinize sevindim, buhar camı değil de balıkların atamasına önlem olarak yaptırdım diyelim. Eğer isterseniz yapan arkadaşın bilgilerini iletebilirim. Sizin de yazdığınız gibi pleksi çerçeve ve orta kısmı misina örülü. 
Merhabalar,pleksiden olan sistemi çok beğendim.Benim bir tane ocellaris atlayarak öldü ne yazikki.Elbette kendimce bir çözüm buldum fakat bu kesinlikle daha şık ve göze hitap ediyor.Rica etsem yapan kişinin bilgilerini iletir misiniz?

Merhabalar,pleksiden olan sistemi çok beğendim.Benim bir tane ocellaris atlayarak öldü ne yazikki.Elbette kendimce bir çözüm buldum fakat bu kesinlikle daha şık ve göze hitap ediyor.Rica etsem yapan kişinin bilgilerini iletir misiniz?
Gerçekten güzel işçiliği var arkadaşın, tabiki iletebilirim. 

05435032327 Semih  Bekçioğulları 

İyi akşamlar 

biblo gibi maşallah. Bi haqos da benden olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 63824
Maşallah Çağrı Bey sizin akvaryumunuz da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık ???????? Forumda konunuz var mı takip etmek isterim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar