Keşfet

Harlequin Shrimp

diver

Yeni Üye
Ad Soyad
Murat Özsümer
Arkadaşlar Selamlar,

Harlequin Shrimp arıyorum.

Murat

yıldız yiyenlerden :)

bende 2 adet var, çok güzel canlılar. asterina probleminiz mi var?

Selamlar,

Ben aslında asterniayı pek problem etmemiştim. Önceki tankımda

100 lerce asternia olmasına rağmen tüm canlıların keyfi yerindeydi

polipler hariç :)

Yeni tankıma hiç taşımadım desemde kaçan birkaçtane deli gibi üreyecekler

Perpadaki ofisimizde de bir tank var ondada asternia hızla ürüyor

önceden önlem almak istedim.

Satmayı düşünürseniz Öm gönderseniz sevinirim. Harlequin in diğer canlılarla

ilişkisi hakkında bilgide alabilirsem sevinirim.

Bendeki canlılar Anemon, clenaer, polyp, mushrom, buton, ricordea, finger

conch, leather, torch, trompet, clove, star, brain, gorgonia, xenia, blastomuusa,

fungia vs şeklinde.

Saygılarımla

Murat

Harlequinin bu canlılarla hiçbir problemi olmaz. Aslında büyük ve agresif balıklar hariç kendini gayet güzel savunabilen bir hayvan. Bende bir adet var, oldukça da boylandı. Çok sevmesem hediye de ederdim ama kıyamıyorum.

Bu arada bence bu hobinin en pahalıya gelen hayvanı. Beslemek için harcanan para can sıkıcı olabilir. Ama aldıktan sonra da vazgeçmesi çok zor. Deniz Şişman'da vardı bir adet, hala var mıdır bilemiyorum. İsterseniz bir sorun.

ancak gördüm mesajı

bendekiler 10 günde 1 sand sea star anca bitirebildiler, 2si de erkek. cinsiyeti farklı alındıklarında birlikte takılıyorlar ama öbür türlü farklı yerlerdeler ve pek karşılaşmamayı yeğliyorlar. arada akvaryumun ortasında bir sağa bir sola gidip geldiğine çok şahit oldum ama saklanma eğilimi de gösteriyorlar. çok şirin canlılar.

nisanın ortasına mayısın başına doğru gönderirim, şimdi havalar soğuk. ama heatbag bulup da gönderebilirseniz denizliye güzel bir paketle sorun çıkmadan gönderirim. cumartesi dahil full time çalıştığım için medikalcilere uğrayıp alma fırsatım olmuyor. ya da internetten alınabilen yer var ise o da olur

Harlequinin bu canlılarla hiçbir problemi olmaz. Aslında büyük ve agresif balıklar hariç kendini gayet güzel savunabilen bir hayvan. Bende bir adet var, oldukça da boylandı. Çok sevmesem hediye de ederdim ama kıyamıyorum.

Bu arada bence bu hobinin en pahalıya gelen hayvanı. Beslemek için harcanan para can sıkıcı olabilir. Ama aldıktan sonra da vazgeçmesi çok zor. Deniz Şişman'da vardı bir adet, hala var mıdır bilemiyorum. İsterseniz bir sorun.
Teşekkür ederim. Hediye almış kadar oldum. Düşünmeniz yeter.

Beslemek için refigiumda asternia yetiştirmeyi + deniz kenarından yerli yıldız düşünmüştüm.

Başka bir yöntem varmı ?

Murat

ancak gördüm mesajı

bendekiler 10 günde 1 sand sea star anca bitirebildiler, 2si de erkek. cinsiyeti farklı alındıklarında birlikte takılıyorlar ama öbür türlü farklı yerlerdeler ve pek karşılaşmamayı yeğliyorlar. arada akvaryumun ortasında bir sağa bir sola gidip geldiğine çok şahit oldum ama saklanma eğilimi de gösteriyorlar. çok şirin canlılar.

nisanın ortasına mayısın başına doğru gönderirim, şimdi havalar soğuk. ama heatbag bulup da gönderebilirseniz denizliye güzel bir paketle sorun çıkmadan gönderirim. cumartesi dahil full time çalıştığım için medikalcilere uğrayıp alma fırsatım olmuyor. ya da internetten alınabilen yer var ise o da olur
Teşekkür ederim 2 sinide vermek istiyorsanız ben almak isterim.

Heatbag araştırıyorum.

Murat

Teşekkür ederim. Hediye almış kadar oldum. Düşünmeniz yeter.

Beslemek için refigiumda asternia yetiştirmeyi + deniz kenarından yerli yıldız düşünmüştüm.

Başka bir yöntem varmı ?

Murat
Denizyıldızı dışında bir alternatif maalesef yok. Refugiumda beslemek mantıklı ama orada yetiştirdiğiniz asterinalar ana tanka da ulaşacaktır.

Teşekkür ederim 2 sinide vermek istiyorsanız ben almak isterim.

Heatbag araştırıyorum.

Murat
Yok sadece 1 ini veririm, çok güzel vazgeçemeyeceğim bir canlı :)

Bu arada bendeki abartmak gibi olmasın ama 2 haftada geldiği boyun yaklaşık 1.5 katına ulaştı. Miniminnacıktı ama şimdi etli butlu oldu azıcıkda olsa. Gözlem olarak ise kırmızı deniz yıldızı yerine kum yıldızını yemeyi tercih ettiklerine tanık oldum diyebilirim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar