Keşfet

Hazır Armatür Mü El Yapımı Mı

Egemen

Yeni Üye
Ad Soyad
Egemen Atasü
Bu forumdaki ilk konum bu yüzden hatalarımı göz ardı etmenizi umarım.

60x50x40(h) veya 60x50x50(h) bir akvaryum düşünüyorum ilk tuzlu su deneyimim olucak içinde yumuşak mercanlar olucak

zoa mushroom gibi mercanlar olucak nasıl bir armatür gerekir el yapımı olacak ise t5+led veya sadece led düşünüyorum

armatürde gün similasyonu önemlimidir bunla ilgili hiç bir yazıya denk gelmedim nasıl ışık seçimleri yapılır 

bir video da 1 uv veya actinic kullanıyo 5 adet royal blue ve 5 adet clear white kullanıyo ben bu sisteme daha çok led ve daha çok kanal ekleyip kullanabilirmiyim

genellikle 17:00 gibi evde oluyorum ve akşama doğru akvaryumun keyfini çıkartabilirim akşamları nasıl bir ışık kullanmalıyım görsellik için akvaryum daha yapılmadı bu sadece kafamdaki ölçüler

yardımcı olursanız sevinirim

hazır armatür alacak isem aklımda 2 ürün var

eğer mercanlı ve balıklı bir akvaryuma uyucak iseler bunlardan hangisini tercih edersiniz kendi önerileriniz varmı

birde eğer sorularımın cevabını içeren makale veya yazılar var ise linkini atarmınız

Selam hocam mercan ve balık olacak ise hybrid bi armatür seçmeninizi önerim t5 ve led olacak şekilde ,

kendiniz de çok rahat yaparbilirsiniz.

Selam hocam mercan ve balık olacak ise hybrid bi armatür seçmeninizi önerim t5 ve led olacak şekilde ,

kendiniz de çok rahat yaparbilirsiniz.
Cevabınız için teşekkür ederim t5 renklerinde tavsiyede bulunabilirmisiniz giesman düşünüyorum ledler hangi renk olmalı ve toplam maliyet ne kadar olur kasa hariç 

Slyviana kullanıyorum ben örnek  75×50×75 boyunda akvaryumda 4 adet beyaz t5 , 40 Adet beyaz led ,  40 Adet royal blue, 2 uv 2 kırmızı 2 yesil,  

T5 leri 50 TL den alıyorum,  mercanlar icin beyaz t5 kullanmanı öneriririm kesinlikle çok iyi açmalarını sağlıyor 

Slyviana kullanıyorum ben örnek  75×50×75 boyunda akvaryumda 4 adet beyaz t5 , 40 Adet beyaz led ,  40 Adet royal blue, 2 uv 2 kırmızı 2 yesil,  

T5 leri 50 TL den alıyorum,  mercanlar icin beyaz t5 kullanmanı öneriririm kesinlikle çok iyi açmalarını sağlıyor 
Akvaryumdaki renklerden memnunmusunuz benim akvaryumum biraz daha küçük 2 t5 yeterli olurmu akşam hangi ışıkları açıyosunuz izlemek için geceleri ışık açmanın bir zararı olurmu ledleri nasıl bağladınız

Moderatör tarafında düzenlendi:
Saat 15:00 full hepsini yakıyorum,  8 kadar , daha sonra 40 beyaz ledi kapatıp, 4 t5 ve 40 royal yakıyorum ,11 e kadar , 11 den 1 e kadar full mavi .

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri