Keşfet

Hazır deniz suyu kullanımı

Paimei

Yeni Üye
Ad Soyad
Ogün
Herkese merhabalar. ilk defa deniz akvaryumu kuruyorum 15 lt pico hazır sistem ile. su değişimlerini reeflowers caledonia sea water ile yapsam artısı eksisi ne olur acaba? (yoksa damacana su kullanıcam) bir de 20 litre alsam haftada 1-2 litre değiştirmeyi düşünüyorum yani 3 ay falan idare edicek. bu arada hazır suda bi problem oluşurmu beklemeden dolayı?

Ogün bey, ilk kurulumda hazır sudan değil de reeflowers'ın "reef" tankları için özel üretilmiş tuzundan kullanarak hazırlamanız daha sağlıklı olur, su değişimlerini yine hazır suyla yapabilirsiniz ileride. Ya da ilk kurulumda başka markaları da tercih edebilirsiniz, karar size ait. Damacana suların içindeki fosfat miktarı ne kadar düşükmüş gibi gözükse de malesef biraz daha yüksek çıkabiliyor ve bu da akvaryumunuzda yosunlanmaya sebep olabiliyor. Yaptığımız kurulumlardan edindiğimiz tecrübelerle bu bilgileri sizlerle paylaşabilirim. 

keyifli hobiler.

Hocam kurulumu üç hafta önce akvaryumcunun kendi tankından aldığım suyla yaptım. Acaba hazır su bozulurmu beklemekle?

Açtıktan kısa bir süre içerisinde tüketirseniz daha iyi olur tabi. Örneğin 2 hafta 1 10lt su değişimi yaparsanız bir sıkıntı çıkmaz.

keyifli hobiler :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar