Keşfet

Hazır Nano Tank Arka Sump Dizilimi

attlass

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Merhabalar. Sisteme henüz başlama aşamasındayım. Boyu TL 450 hazır sistem bir tankım var. 4 adet sump ana bölümün arkasında yanyana. İkinci el aldım ve önceki sahibinin sump diziliminin hatalı olabileceğini düşünüyorum. Şuan sumplara su girişinden çıkışına kadar;

1) sumpun içini tamamen dolduran siyah biyolojik sünger

2) Aşağıdan yukarı doğru; karbon, seramik, ps var.

3) Boş. Önceki sahibi buraya ısıtıcı koyabileceğimi söylemişti fakat 4. sumptaki kafa motorunun emişi sebebiyle burada su yarı seviyede. Burada bir anormallik var mı bilmiyorum. Ps den çıkan su buraya şarıldayarak dökülüyor.

4) Kafa motoru. Su yine yarın seviyede.

Öncelikle ilk sumptaki siyah bio süngerin tortuyu tutacağını ve bir süre sonra sık sık temizlik için çıkarıp takmak gerektiğini düşünüyorum. Bir filtrasyon yapılacaksa ps den sonra yapılması daha doğru değil mi? Bioball, canlı kaya, karbon, seramik vs malzemeleri hangi sırayla kullanmalıyım sizce?

Yok sıralama dogru.

1. bölümdeki biyolojik  süngeri  isterseniz çıkara bilirsiniz. 4. bölüm kafa motorunun oldugu bölüm. Yarım olması nedeni suyun buharlaşması. Bu bölümü sürekli kontrol ederek buharlaşarak eksilen suyu tamamlamanız gerekir.

Yok sıralama dogru.

1. bölümdeki biyolojik  süngeri  isterseniz çıkara bilirsiniz. 4. bölüm kafa motorunun oldugu bölüm. Yarım olması nedeni suyun buharlaşması. Bu bölümü sürekli kontrol ederek buharlaşarak eksilen suyu tamamlamanız gerekir.
Ama şöyle birşey var. Tüm sumplar birbiriyle ve ana hazne bağlantılı. Kafa motorunu kapatınca su seviyesi balıkların bulunacağı ana hazne ile eşitleniyor.

Fişi çekince zaten hepsi birbirine karışır onu referans almayacaksınız. Biz sanki hiç enerji kesilmeyecek gibi düşünürüz. Orayı su sesi hiç gelmeyecek kadar yanı nerdeyse ayni seviyeye gelecek kadar su doldurun. Boşaldikca yeniden doldurun zaten bir sure sonra anlarsınız sistemi. 

Ben olsam da süngeri çıkarırdım bir sure sonra uğraşamazsınız onunla. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar