Keşfet

Hector Goby Yem Yemiyor. Yardım

dgkngrbz

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğukan Gürbüz
Arkadaşlar merhabalar.

4-5 gün önce tankımdaki dibe düşen yemleri de temizleyebilmesi için 1 tane Hector goby aldım. ancak ne pul yem ne de granül yem yediremedim. karnı git gide içeri çekilmeye başladığını gözlemliyorum. Ne yapmam gerekli yardımlarınızı bekliyorum. kendim hazırlayabileceğim ve yiyeceği bir yem var mı ?  

Ekli dosyayı görüntüle 55011

Arkadaşlar merhabalar.

4-5 gün önce tankımdaki dibe düşen yemleri de temizleyebilmesi için 1 tane Hector goby aldım. ancak ne pul yem ne de granül yem yediremedim. karnı git gide içeri çekilmeye başladığını gözlemliyorum. Ne yapmam gerekli yardımlarınızı bekliyorum. kendim hazırlayabileceğim ve yiyeceği bir yem var mı ?  

Ekli dosyayı görüntüle 55011
Bu türün yem sorunu var diyebiliyorum. Yosun ağırlıklı yem ile beslenen bir tür, özellikle cyano mücadelesinde cyano'yu yiyerek yardımcı olan bir tür diyebiliyorum. Saygılar.

Selamlar;

Sumpta pod ve yosunlanmıs kaya varsa tanka alin uzerindekilerle bir sure idare eder sonrası Allah kerim,kısmet.

Selamlar;

Sumpta pod ve yosunlanmıs kaya varsa tanka alin uzerindekilerle bir sure idare eder sonrası Allah kerim,kısmet.
Tanktaki ve kayalardaki hafif yeşil yosunları ve diatomları zaman zaman didikliyor. 10 gün kadar oldu daha ölüm yaşanmadı. Ancak hep kayaların içlerinde saklanıyor. Çok nadir dışarı çıkıyor. Bazı dış kaynaklarda yaki nori yosunu (sushilerde kullanılan) yediklerini söylemişler. Yemek için satılan yaki nori'lerden ufak ufak versem yer mi ? 

Selamlar;

Tabiki verebilirsin. Ben metrodan alip veriyorum yıllardır sıkıntı olmuyor. Bu marka alabilirsiniz mesela.Ekli dosyayı görüntüle 55084

Bu arada ithalatı duzensiz oldugundanaldiniz mi yedekli alin bayatlamiyor, pakette nem alici var.

Selamlar;

Tabiki verebilirsin. Ben metrodan alip veriyorum yıllardır sıkıntı olmuyor. Bu marka alabilirsiniz mesela.Ekli dosyayı görüntüle 55084

Bu arada ithalatı duzensiz oldugundanaldiniz mi yedekli alin bayatlamiyor, pakette nem alici var.
aynısından var bende de ancak maalesef bunu da yediremedim. Önce 2cmX2cm bir parça keserek vantuza taktım didiklesin diye. çevresinde dolandı dolandı oralı olmadı. sonra ıslanan noriyi biraz biraz ufaladım suda onada yeltenmedi. 10-12 gündür ölmedi açlıktan heralde kişiler bulup atıştırıyor ancak böyle giderse sanırım kaybedeceğiz balığı =(

Balığınız hector goby değil, rainford's goby. Bunları hazır yeme alıştırmak bazen zor olabiliyor, canlı artemia ve çeşitli donmuş yemleri deneyebilirsiniz. Fakat en önemlisi akvaryumun oturmuş olması, böylelikle hazır yem almasa bile akvaryumdaki pod ve diğer canlılarla karnını doyurabilir. Başlangıçta donmuş yeme alıştırmak için canlı tubifex de denenebilir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Balığınız hector goby değil. Bu tür için ben mandarinlerimi dahil şöyle bir metodla besliyorum: mysis,artemia çok ufak bir parça kırmızı yağsız et ve aynı şekilde somon eti blendirda iyice parcaliyorum. Balığın kaldığı veya gizlendiği bölgelere şırınga ile bırakıyorum.zaten toz gibi oluyor yemler. Bu şekilde mandarin, goby ve filefish tarzı balıklara yem yedirebiliyorum. Önce agresif yem yiyen baliklarinizi doyurun sonra bu yöntemi deneyin azar azar ama nitratı fosfatı patlatmicak şekilde besleyin.yeme alışacaktır.

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Goby'mizi bugün itibariyle kaybettik =( renk,tip anlamında çok hoş bir deniz balığıydı. ancak benim gibi yeni başlayanlar için zor bir balıkmış. Hiç bir şekilde tüm yöntemleri denesemde yem yediremedim. Akvaryumdaki canlılarla beslendiğini zannediyorum bunca zaman ancak açlıktan öldü diye tahmin ediyorum. bu süreçte yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim. iyi hobiler..

Konu görüntüleyen kullanıcılar