Keşfet

Herkese Merhaba

zorvolkan

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikler herkese merhabalar. Aranızda çok yeni bir üyeyim ve deniz akvaryumlarında bilgim nerdeyse sıfır hoşgörün :)

Mevcutta buluna bir tane 330 litrelik güney amerikan biyotop akvaryumum ve 1 adette 150 litrelik Avustralya kereviti tankım bulunmaktadır. Bunların yanında ufaktan 75 litrelik bir deniz akvaryumu kurmak istiyorum. Bulunduğum şehir Samsun, denize ise 50 metrelık mesafede yaşıyorum.

75 litre lik bir deniz akvaryumu kurmak için beni yönlendirirseniz sevinirim.

Almam gereken ps
Aydınlatma
Kaya kum
Tuz
vs vs vs 

Bilgisizliğimi maruz görürseniz sevinirim ve yönlendirmelerinizle hareket edeceğim için bu konuda titiz davranacağınıza en ufak tereddütüm yoktur. 

Herkese iyi hobiler dostlar.

Saygılarımla

Moderatör tarafında düzenlendi:
Öncelikle okumadık konu bırakmayın derim. Acele edince sonucun kötü olduğunu bizzat test ettim :)  

75 litre akvaryum sump nereden olacak ? Bende benzeri var ve yandan sumplu. 

Kafam ağrımasın markadan şaşmayım derseniz eğer tunze 9001 ps öneririm. Eğer maddi olarak rahatsanız 9004 de alabilirsiniz. Ama ses olarak kısıtlamanız var ise hemen hemen en iyisi 9001. 

Aydinlatma karışık is ama t5 ve led zevki ayrı önce hangisi size hitap ediyor ona karar vermelisiniz. 

Denize çok yakınsınız ama oradan birşey kullanmanızı önermem ben genelde herkes bu konuya belirsiz yaklaşır zaten. 

Sececeginiz ekipmanlara önce ne beslemek istediğiniz yön verecektir. Kaya canlı da olur ölü de. Kum da keza ayni şekilde. 

Bu nedenle örnek kurulumlara bakarak kendinize bir yol çizin derim. Ama acele etmeyin derim yine :)  

kolay gelsin. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar