Keşfet

Herkese Merhaba...

nickisterim

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzunca forumları araştırdıktan sonra ben de bu işi yapabilirim diyerek( ufak bir japon akvaryumundan sonra ) işin ehli insanlarla görüşerek bu hobiyi yapmaya karar verdim.

Malzeme listesinde ilk başta herkes gibi aceleci davranarak,

Jebao DCT 8000 kafa motoru 

Jebao Rv 8 

Buble Magus Curve 9 ps

Buble Magus reaktör 

alarak işe koyuldum.

Daha sonra akvaryum araştırmalarım sürerken akvaryum imalatı yapan bir firma ( istanbul da ) ile anlaştım yaklaşık 1 ay bekledikten sonra kendisinden hiçbir ses çıkmayınca ( parasını da peşin ödememe rağmen ) araştırırken AQUA REEF CENTRAL Burak Atabaş ile tanıştım. Bence bütün yakın çevredeki hobicilerin gitmesi gereken bir dükkanı var.Resmen  yok yok... ( girişteki show tankı zaten girenin aklını alır cinsten ) sonra kendisi ile anlaşıp aşağıda görselleri bulunan akıllı sumplu barlı mebran kapaklı dünyanın en ince ve sessiz iniş sistemine sahip  tankı kurduk ve suyu döndürmeye başladık.

3 x 19 kg aragonit kum eklendi.

Aqua Reef Pro 3  + aydınlatma eklendi

Aqua Reef su tamamlama eklendi.

Hazır deniz suyu sisteme basıldı ve 3 gündür dönüyor yarın canlı fiji kayaları ( 20 kg ) eklenerek sisteme start vermiş olacağım.

Buradan yapımda ve kurulumda emeği geçen Burak ATABAŞ a tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Sistem soğutucu klima ile olacak ( odaya klima bağlandı )

Sisteme Eheim UV 15 eklenecek ( gerek görülürse )

Ekli dosyayı görüntüle 47497

Ekli dosyayı görüntüle 47498

Ekli dosyayı görüntüle 47499

Ekli dosyayı görüntüle 47500

Ekli dosyayı görüntüle 47503

Ekli dosyayı görüntüle 47507

Ekli dosyayı görüntüle 47509

Ekli dosyayı görüntüle 47511

hayırlı olsun, güzel bir başlangıç olmuş. Bitki , discus akvaryumu seviyelerine hiç geçmeden bu aşamaya gelerek de bence bir cesaret örneği sergilemişsiniz, teferruatı çok bir iş. Keyifli hobiler :)  

Teşekkür ederim sürekli okuyorum ve anladığım kadarıyla beslediğimiz canlı değil SU ph dı nirat dı amonyaktı kalsiyumdu magnezyum du kimyacı olacam valla oku oku beynim yandı....

Ama sabır işi e mağlum önümüz de kış evde bol bol vakit uğraş dur işte :)

çok güzel görünüyor tebrikler özellikle sumpun işçiliği harika. çok özel değilse konunun başında bahsettiğiniz ilk anlaştığınız hatta parasını bile ödeyip sonradan vazgeçtiğiniz firma kimdir ? Özel mesaj yoluyla cevap daha uygun olur sanırım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar