Keşfet

Herkese merhaba

Alihan ünal

Yeni Üye
Ad Soyad
Alihan ünal
Tekrardan merhabalar herkese hayırlı ramazanlar yeni üyeyim ve Deniz akvaryumuna merak salmış durumdayım şimdilik aklımda sizlerin tavsiyesiyle ve yardımıyla bir çift palyaço beslemek istiyorum benim için deniz akvaryumunda bir çift palyaço beslemek zevkimi dolduracağını düşünerekten ilerisine gitmeden bu hobiye başlangıç yapmak istiyorum bu hobide deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum şimdiden teşekkür ederim. 

Malzeme olarak sadece akvaryum hazırda daha doğrusu uygunmudur Onur’a bilmiyorum ???? onunda bilgileri 80 40 50 boyutlarında bir akvaryum ithal oval köşeli bir akvaryum gerekirse resim paylaşırım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı ramazanlar Alihan Bey, o ölçüleriniz makul;

- Askı tipi ya da askılı bir protein skimmer (akvaryumunuzun kapağıyla birlikte sıkıntı çıkarabilir ama kesme vb işler yapabilirsiniz kapağınızda)

- Bir dalga motoru,

- Tuz ve tuz ölçer,

- Kum olarak canlı kum öneririm,

- Otomatik su tamamlama öneririm (şayet Adana gibi bir memlekette, yazları çok sıkıntı çekersiniz),

- Isıtıcı,

Ayrıca protein skimmer'ınızı bir iç filtreyle desteklemenizi öneririm. Tunze'nin Comline Filter 3162'si sumpsız akvaryumlar için birebir denebilir. Hem içerisine ısıtıcı takılıyor (50w'lık), hem de Tunze'nin otomatik su tamamlaması takılıyor, böylece akvaryum içinde görüntü kirliliği bir nebze olsun engelleniyor. Bu ürünü kullanırsanız, debisine bağlı olarak ayrıca bir dalga motoruna gerek olmayabilir.

Teşekkür ederim Alp bey belirtiniz ürünler için hemen araştırmaya başlıyorum.

Aydınlatma olarak, kendiniz T5 florasanlardan aydınlatma yapabilirsiniz. Ya da hazır armatürlerden alabilirsiniz. Akvaryumunuzun kapak sistemi nasıl işliyor bilmediğimden bir şey diyemiyorum.

Canlı kum diye söylememin sebebi, biyolojik sistemin çabuk oturması, Canlı kum için de önce akvaryumun suyunu (tuzluluğunu) ayarlayıp sonra kumunu eklemelisiniz ki bakteriler tatlısuda ölmesin. Tuz ölçer için bir refraktometre var, şamandıra (civalı) olanlar, bir de plastik su hazneli olanlar var. Hepsinin fiyatı değişik. Şamandıralı ve plastikli olandan alırsanız bir hobici yada akvaryumcuda kullanılan bir refraktometreyle karşılaştırın yani kalibre edin. Bazıları ölçemde sıkıntılı çünkü. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tabi siz daha iyi bilirsiniz maliyet kısmını, haddim değil ama  hepsini bir anda almayın derim. Bir de farklı farklı forumlardan da okuma yapın, konu açın, mesela youtube'dan kurulumla alakalı videolar izleyin, çoğu yabancıların çekimi var ama olsun yine de fikir edinirsiniz. Google çevirinin de yardımı oluyor yabancı forumlarda gezinirken.

Haklısın ürünleri araştırdım dediğiniz gibi maliyet kısmı önemli bende birden bu acemiliğimle bunları almak istemem YouTube den izlediklerim oluyor zaten izledikçe daha bir hevesleniyorum belirtiniz ürünler dışında daha hesaplı yapma şansım olabilirmi çünkü izlediğim bir kaç videolar var Türk yapımı sanırım gördüğüm kadarıyla basit bir sistemle palyaço bakıyorlar ama dikkat ettim tank ölçüleri küçük benim belirttiğim ölçüme göre acaba farklı bir cama camla daha bir basit sistem oluşturabilirim bende bulunan akvaryuma modifikasyon yapmak istemiyorum görüntüsünü bozmamak için 

Akvaryum boyutu yani litresi küçüldükçe bakımı bir o kadar da zorlaşıyor. Zorlaşmasının sebebi hem alan azlığı hem de su kimyasının herhangi bir şeyden daha çabuk etkilenmesi. Benim fikrimi soracak olursanız akvaryumunuza modifikasyon yapmadan nasıl kullanırız sorusuna cevap aramalıyız. Uygun olduğunuz bir zaman detaylı fotoğraf yükleyebilir misiniz acaba? 

Maliyeti kısmak mümkün, canlı kum yerine aragonit alabilirsiniz, şelale ps (yukarıda askılı yazmışım şelale olacak) kullanacağınızı düşünürsek, iç filtreyi iptal edebilirsiniz ya da çin malı bir filtre kullanabilirsiniz ( şu an da akvaryumunuzda aktif filtre varsa). Aydınlatmayı akvaryumunuzun hali hazırda bulunan  aydınlatma sistemini kullanırsınız, 2. el alabilirsiniz bazı şeyleri. 

Kapağın arka kısmı nasıl, üsten de görüntü alabilir misiniz size zahmet? Sizin akvaryumunuz daha iyi.

detaylı yarın çekip atsam olurmu çünkü akvaryumun olduğu yerde değilim telefonumda vardı onu yükledim ama arkadında kapakta sağlı sollu köşelerde kendiliğinden tabiri caizse yuvarlak delik şeklinde açıklık var yani bir dış filtrel kullandık diyelim borularının akvaryum içine ulaşmasını sağlıyor emiş ve veriş başlık kısımlarının

Olur tabi, tek akvaryum için gidecekseniz gitmeyin derim çünkü anladım sizi. Kablo için kısımda vardır.  Dış filtre var mı? Şelale protein skimmer (ps) yerine su yüksekliğini biraz azaltıp iç filtre benzeri protein skimmer lar var onlardan da kullanabilirsiniz: Fluval'ın ve Hydor'un cihazları da uyar. Su yüksekliğini ayarlamak lazım kullanılacak cihaza göre.

Olur tabi, tek akvaryum için gidecekseniz gitmeyin derim çünkü anladım sizi. Kablo için kısımda vardır.  Dış filtre var mı? Şelale protein skimmer (ps) yerine su yüksekliğini biraz azaltıp iç filtre benzeri protein skimmer lar var onlardan da kullanabilirsiniz: Fluval'ın ve Hydor'un cihazları da uyar. Su yüksekliğini ayarlamak lazım kullanılacak cihaza göre.

ALP bey merhaba. 200 lt bir cam akvaryum + filtre tunze Tunze - 3161 +skimer  Tunze - 9004.000 + ısıtıcı olması yeterli olurmu. dalga motoru + ısıtıcı ve aydınlatma. sump şartmıdır.

Teşekkürler

Merhaba ben Alp Burak, hesabıma giriş yapamadım bazı nedenlerden dolayı, kusura bakmayın.

Ekstra bir kafa motorunuz varsa onu dalga motoru niyetine ekleyin derim. Havalar ısınıyor otomatik su eklemeye ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca dalga motoru akıntıya ihtiyacı olan canlılar için gereklidir, kafa motoru da işinizi görür, emiş kısmının koruma altında olması gerektiğini unutmayın.

Hesabım için mailime şifremi unuttum linki gelmiyor, o yüzden oradan yazamıyorum. İyi hobiler.

ALP bey merhaba. 200 lt bir cam akvaryum + filtre tunze Tunze - 3161 +skimer  Tunze - 9004.000 + ısıtıcı olması yeterli olurmu. dalga motoru + ısıtıcı ve aydınlatma. sump şartmıdır.

Teşekkürler
Merhaba, 3161'e ısıtcı takılıp takılmadığını bilmiyorum, bir de dalga motoru eklerseniz tamam olur, elinizde kafa motoru varsa, dalga motoru niyetine kullanabilirsiniz. Sump şart değil. Havalar ısınıyor bir de nano osmolotor alırsanız daha rahat edersiniz. İyi akşamlar.

Sadece palyaco besleyecekseniz cok bir masrafa gerek yok. İsiginiz bile yeterli. Argonit kum 9-10 kg yeter sanirim beya mercan kirigi. 5-6 kg kaya. Bakteri kulturu birde ufak bir dalga motoru koyun. Tatli suda kullandiginiz kafa motoruda olur. Dis filitrenizin icine malzeme koymayin. Arada elyaf koya bilirsiniz. Max bir hafta dursun.

Konu görüntüleyen kullanıcılar