Bgunduz34
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Bahadır GÜNDÜZ
Merhabalar, Fazlası olan eksiği olmayan 20 yıllık babadan kalma tatlı su akvaristliğinden tabiri caizse sıkılarak tuzlu suya geçtiğimiz hafta buradan okuduklarımı kendime kılavuz edinerek bir başlangıç yapmış bulunmaktayım. Arkadan sumpı bir şekilde sökülmüş boyu 550 ( 120 LT kapasiteli) ile maceraya start verdim, tuzlu sudan keyif alma durumuma göre mevcutta bulunan demir profile mobilya giydirme sehpaya uygun ebatta yine 120-150 Lt olacak şekilde bir tankla yine nano kapsamı dışına çıkmadan devam etmeyi planlıyorum
Ziyadesiyle forumu kurcaladım fakat net bir cevap bulamadım yada gözümden kaçtı fark edemedim, sorum şu olacak tunze 9001/ 9004 yada Resun, HYDOR gibi psler içerisinden çoğunluk hep tunze önermiş ama bu önerilerin nedeni olarak çok bir bilgi yazılmamış yani oksijeni daha mı iyi çözüyor yada buna benzer farklı bir katma değeri mi mevcut? Aradaki fiyat farkı 2 kat neredeyse illaki bir kalitesi vardır fakat 2 adet percula ve 5-6 soft mercan besleyecek 100 LT ortalama tankı olan biri için aradaki farkı ver rahat edersin gibi bir durumu var mıdır?
Uzun bir giriş olmuş inşallah üşenmeden okunur da cevap alırım
Ziyadesiyle forumu kurcaladım fakat net bir cevap bulamadım yada gözümden kaçtı fark edemedim, sorum şu olacak tunze 9001/ 9004 yada Resun, HYDOR gibi psler içerisinden çoğunluk hep tunze önermiş ama bu önerilerin nedeni olarak çok bir bilgi yazılmamış yani oksijeni daha mı iyi çözüyor yada buna benzer farklı bir katma değeri mi mevcut? Aradaki fiyat farkı 2 kat neredeyse illaki bir kalitesi vardır fakat 2 adet percula ve 5-6 soft mercan besleyecek 100 LT ortalama tankı olan biri için aradaki farkı ver rahat edersin gibi bir durumu var mıdır?
Uzun bir giriş olmuş inşallah üşenmeden okunur da cevap alırım