Keşfet

Herkese selamlar ....

yasarım

Yeni Üye
Ad Soyad
Yasar Özçifçi
Merhabalar ben istanbul atasehir bölgesinden Yaşar , evli bi kız cocugu babası ,spor salonu sahibiyim. Evlenmeden önce bi cok kez tatlı su hobiciliği yaptım. Kızımın Palyaco balıgını cok sevmesinide fırsat bilerek , cok merak ettiğim tuzlu su dünyasına giriş yapmaya karar verdim.

Akvaryumum için kapora verdim kısmetse cumartesi günü kurulumu gercekleştireceğiz.

Tekrar görüşmek üzere selamlar , saygılar ..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar ben istanbul atasehir bölgesinden Yaşar , evli bi kız cocugu babası ,spor salonu sahibiyim. Evlenmeden önce bi cok kez tatlı su hobiciliği yaptım. Kızımın Palyaco balıgını cok sevmesinide fırsat bilerek , cok merak ettiğim tuzlu su dünyasına giriş yapmaya karar verdim.

Akvaryumum için kapora verdim kısmetse cumartesi günü kurulumu gercekleştireceğiz.

Hoş geldiniz

Hoşbulduk tesekkurederim

Ozaman cokk hosgeldiniz ufak tefek aksilikler olucaktır ama akvaryumu kurup balık atmaya acele etmeyin forumlarda genel bilgiyi edine bilir burada ki üstadlardan bilgi alınabilir ne kadar bilsekte bişeyler hep öğreniliyor tekrar hos geldiniz [emoji4]

Çok sagolun valla ben bu işte tabiri caiz ise tam bi caylağım , bol bol okuyup yardımlarınızla öğrenmeyi planlıyorum.

Belki yeri bu konu degil ama bi sorum olucak , en kısa zamanda yeni bir konu acıcam sistemimle alakalı

Akvaryumum hazır bi sistem yaklaşık bir yıldır aynı su ile dönmekte , biz onu taşıcaz içinde canlı ve kaya yok. Kaya koyduktan sonra diatom süreci için yinede beklemem gerekecek mi ?

Suda illaki bir bakteri vardır ama devamlı tutunup kalması icin kayalar gerekli diatom süreci kısa sürer muhakkak ulasması o yüzden aceleye mahal vermemek lazım iyi hobiler burada bilgi deryası gibi herkes bir birine yardım ediyor

Yaşar bey merhaba. Hayırlı olsun öncelikle. O suyu kullanmamanızı öneririm. Kayasız, canlısız ve ps olmadan dönmüş su oturmuş sayılmaz ve bozulmuş olma ihtimali yüksektir. 2 gün sonra canlıları atınca ölüm olursa "ne oldu da öldü" soru işaretine cevap bulmak için aylarca uğraşmak durumunda kalırsınız. Çünkü o suyu kullanmadan önceden yapılması gereken onlarca test var. Ancak suyunuzu da siz kurarsanız aklınızda soru işareti kalmaz.

Yaşar bey merhaba. Hayırlı olsun öncelikle. O suyu kullanmamanızı öneririm. Kayasız, canlısız ve ps olmadan dönmüş su oturmuş sayılmaz ve bozulmuş olma ihtimali yüksektir. 2 gün sonra canlıları atınca ölüm olursa "ne oldu da öldü" soru işaretine cevap bulmak için aylarca uğraşmak durumunda kalırsınız. Çünkü o suyu kullanmadan önceden yapılması gereken onlarca test var. Ancak suyunuzu da siz kurarsanız aklınızda soru işareti kalmaz.
Merhabalar ,
Benim yazmayı atladıgım bi konu var kusura bakmayın onuda ekliyim hemen.
Akvaryumu aldıgım arkadas 1 yıl kadar içinde kaya ve canlı ile beslemiş son 7 8 gündür yeni akvaryuma daha buyuk birtanka gectiği için canlılarını yeni tanka taşımış. Bu şekildede olsa problem olur mu?

İçinden canlı çıkmış sudan çok zarar gelmez illa ki. Ancak tank içinde var olan canlılar bazı su değerlerinin bozulmasını sorunsuz atlatır. Çünkü bu bozulma birden değil yavaş yavaş olacağı canlılar da bunu hissettirmez ve ekarte ederler. Sizin yapacağınız test nitrat. 0-10 arası kurtarır. Daha yüksekse ya suyu hiç kullanmayın ya da tankı kurduğunuzda canlıları atmadan önce bir kaç kez su değişimi yaparsınız.

Öncelikle hayırlı olsun.

Tanktaki kumlar ne zamandır tankta ve ne zamandır sistem aktifti?  Tuzlu suda taşımadaki sıkıntı, Kumun hareket etmesi ile amonyak patlaması. Tabi bununda önüne geçmek belli başlı ürünlerle mümkün. Mesela PRODIBO STOP AMMO. 

Fakat önerim, yeni kum ve yeni su ile tekrar start vermeniz. Bakteri kültürü girerek başlangıç süresini kısaltabilirsiniz. Ayrıca tankınızdaki diğer ekipmanların bilgisini verebilirseniz yardımcı olmamız daha kolay olacaktır. Daha sonra bakacağınız canlılara göre akvaryumunuz şekillenecektir.

Sadece Marine tip mi olacak yoksa Resif mi olacak ? Resif olacaksa, hangi tür mercan bakmayı planlıyorsunuz. Buna göre akıntı - aydınlatma seçimi yapmanız gerekecek. sorulacak çok soru var kısacası :))

Selamlar
Ismail 

Öncelikle hayırlı olsun.

Tanktaki kumlar ne zamandır tankta ve ne zamandır sistem aktifti?  Tuzlu suda taşımadaki sıkıntı, Kumun hareket etmesi ile amonyak patlaması. Tabi bununda önüne geçmek belli başlı ürünlerle mümkün. Mesela PRODIBO STOP AMMO. 

Fakat önerim, yeni kum ve yeni su ile tekrar start vermeniz. Bakteri kültürü girerek başlangıç süresini kısaltabilirsiniz. Ayrıca tankınızdaki diğer ekipmanların bilgisini verebilirseniz yardımcı olmamız daha kolay olacaktır. Daha sonra bakacağınız canlılara göre akvaryumunuz şekillenecektir.

Sadece Marine tip mi olacak yoksa Resif mi olacak ? Resif olacaksa, hangi tür mercan bakmayı planlıyorsunuz. Buna göre akıntı - aydınlatma seçimi yapmanız gerekecek. sorulacak çok soru var kısacası :))

Selamlar
Ismail 
Merhabalar İsmail bey ,

Verdiğiniz bilgiler için çok tesekkurederim.

İnanın şuan çok çaylak bi adamım Marine mi Resif mi konusuna ne cevap vereceğimi bile bilmiyorum :)

istediğimiz palyaco balıgı , blue ve yellow tang , doktor karides ve wacthman goby 

bi kaç mantar ve bakımı en kolay olan mercanlar hedefim 

tanktaki ekipmalarım söle , kısmetse cumartesi günü resimli olarak farklı bi konu altında detaylandırmayı planlıyorum

ROYAL EXCLUSİV )

BUBLE MAGUS CURVE 7

SABO

OCEAN 2500 

NİTRAT REAKTÖTÜ

40 LİTRE YEDEK SU EKLEME HAZNESİ VARDIR

ATİ 6 X 24 WAT T5 ( Gün ortası aydınlatması )

2 ADET BLUE LED ( Akşam ışığı )

1 ADET MOR LED ( Gece dolunay ışığı )

1 ADET BEYAZ LED ( Sabah gün doğumu )

Konu görüntüleyen kullanıcılar