Keşfet

Hermit arıyorum.

balikhamdi

Yeni Üye
Ad Soyad
Hamdi AYKOL
Merhabalar,

Kumu karıştıracak hermit türü canlılar arıyorum. Elinde fazlaca olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.

ben de hermit kullanmak istiyorum temizlikte oldukça işe yarıyorlarmış ama fotoğraf bulamadım özelliklerini de tam bilmiyorum biraz bilgilendirirseniz sevinirim...

Merhaba,

Aşağıda benim çektiğim bir hermit resmini görebilirsiniz. Akvaryumdaki yem artıklarını vs. yerler. Sürekli gezinerek kumu karıştırırlar, bu sayede zemini de havalandırıp tortu birikimi vs. konusunda faydalıdırlar. Esasında bir yengeç çeşididirler. Fakat kabukları yumuşak olduğundan balıklara yem olurlar. Bunun için kabuğun içinde dolaşırlar. Benim bildiklerim bunlar. Yanlış ya da eksiğimi arkadaşlar tamamlar herhalde. :wink:

Arkadaşlar aynı hermi lerden bende 5-6 tane var ayvalık dan gelme.

Fakat akvaryuma 6 adet astre salyangoz aldım.Bu salyangoz lara

saldırırlar diye hermit leri çıkardım ve sump a koydum.Acaba hermit ler

salyangozlara bi zarar verir mi?

saygılar
biggrin.gif

Salyangozlardan pek hazetmezler. Etinden, sütünden, kabuğundan faydalanırlar
smile.gif
En azından bendekiler öyle, hiç affetmiyorlar
biggrin.gif

Aydın Abi, ben de benzer şeyleri duydum. Buyuk olasılık tercihimi hermiten yana kullanacagım.

Sanırım soru biraz da şu:

Alg sorununu çözmeye yardımcı olacak bir canlı beslemek mi daha iyi olur yoksa bilimum artıkları yiyecek bir canlı mı... Bu konudaki yorumları merak edıyorum.

Ben hermitleri akvaryumda sürekli olarak fragları devirip mercanları rahatsız ettikleri için sevmiyorum. Bu nedenle bir kaç adet olan hermiti çıkardım. Salyangozlarda bunu yapıyor ama hermitler kadar çok yıkım yapmıyorlar.

Akvaryumda faydalı olması açısından ise turbo snaillerle kıyaslayamam. Turbolar alg popülasyonu üzerine oldukça etkili.

Ama diğer astrea türü snaillerin etkisini bilmiyorum. Turbolar kadar etkili ise salyangozların seçilmesi daha iyi olacaktır.

Ayrıca hermitler corallinaları yedikleri için diğer alglerin tutunmalarını kolaylaştırmış oluyorlar.

Corallina olan yüzeylere algler daha zor tutunuyor ve alg gelişimini sınırlıyor.

İki tür birden akvaryumumda mevcut. Hermitlerle salyangozlar arasında soğuk savaş var şu an. Hatta geçen gün ilk sıcak temas yaşandı. Bir hermit salyangoz kardeşinin tepesine çıktı. Salyangozda cama. Bunlar kardeş kardeş camda gezinirken salyangoz o müthiş hareketini yaptı ( kabuğunu hızla sağa sola çevirme hareketi. ) Hermit resmen havaya uçtu ve yere çakıldı. O an gördüm ki aslında salyangozlar sandığım kadar savunmasız değilmiş.
laugh.gif

Denizden çıkarabilceğiniz birden fazla tür hermit var. En kolay bulunan 2 tür var ve ben bunları kum hermitleri ve kaya hermitleri diye ikiye ayırıyorum. Kum hermitler gri-beyaz gibi oluyor. Bir kıskacı daha büyük oluyor ve kumları karıştırıyor. Yalnız akvaryumda çok ince kum yoksa bu türden beslemeyin çünkü bu tür kumun içine de gömer kendini. Zaten kayalara pek çıkmaz, ayaklarıyla kumu süzer. Kaya hermitleri ise kırmızı, kahverengi tonların oluyor. Bunlar daha etçil oluyor. Kum hermitlerinin ben salyangozlara saldırdığını görmedim. Bir de akvaryumda yeterince boş kabuk olursa ve hermitleri en azından haftada bir beslerseniz, salyangozlara saldırmazlar.

Merhabalar Hermitler hakkında bilgiye ihtiyacım var.Karedesler gibi kabuk degistiriyorlarmı yada akvaryum ortamında hızlı ureme yapabilirlermi.İki adet hermitim var ve iki kerede olu hermit buldum.İlk gordugumde oldu diye cok uzulmustum. Kabuguda hic ellemedim sonra kabugun hareket ettigini goruncede cok sasırdım.Bu konuda bilgisi olan arkadaslardan konuyla ilgili bilgi lutfen.

Evet kabuk değiştirirler fakat akvaryumda üreyemezler.

Selim Bey verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim.Olmediklerini gorunce sasırdım ama kabuk desistirmeleride ilgincmis.Cıkarttıkları kabukları akvaryumda bırakmakmı gerekir,yoksa almalımıyız.Karedeslerinkide dahil olmak uzere?

Farketmez, eğer kabuklarını yiyorlarsa bırakabiliriniz çünkü kalsiyum elde ederler bu şekilde fakat yenmiyorsa çıkarabilirsiniz.

Zaman ayırıp bilginizi paylastıgınız icin tekrar tesekkur ederim.

Hermitler buyudukce kabuk degistiriyorlar. Hatta sirf bunun icin alacali bulacali kabuklar uretiyorlar japonyada. Kabuklara isaret koyup, hermitlere isim verebilirsiniz, eglenceli oluyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar