Keşfet

Hermit power

canercakir

Yeni Üye
Ad Soyad
caner
arkadaslar uzun bir sure ilgilenemedigim akvaryumu komple yosun kaplamis idi cip cekimi yapmayi denedim fakat onu bile basaramadim. basarisiz dip cekimi ardindan tank daha da kotu goruntu aldi. ancak bu pazar gunu denize giderek yaklasik 150 200 adet hermit yengec getirdim. 2 gunde tanki belediye iscisi gibi temizlediler. tankin oncesi ve sonrasi fotograflarini ekliyorum ve yineliyorum hic el degmemistir sadece hermitlerin isi

b1e6b960587076601baf5918e5138b09.jpg
2b3da42c9106edda4557f7eb7bdf9735.jpg
a2dd6b898561a463db6d06f9c5903c74.jpg

Çok fark etmiş gerçekten. İşçileri kadroya alacak mısınız yoksa denize geri mi gidecekler?

Çok başarılı çalışmışlar maşaallah  ? ama resimde görünen morluklar cyano değildir umarım :)  

Çok başarılı çalışmışlar maşaallah  [emoji106] ama resimde görünen morluklar cyano değildir umarım [emoji4] 
Calismaya devam ediyorlar :) cyano degil kirmizi yosun. Cyano bildigim kadari ile slime sumuksu bakteri. Bu morluklar aslinda beyaz isikda kirmizi akinti ile birlikte sallaniyorlar normal yosun goruntusunde gerci hermitler onlarida yiyiyor yakinda oda kalmiyacak gibi

Sent my SM-G935P using Tapatalk

Calismaya devam ediyorlar :) cyano degil kirmizi yosun. Cyano bildigim kadari ile slime sumuksu bakteri. Bu morluklar aslinda beyaz isikda kirmizi akinti ile birlikte sallaniyorlar normal yosun goruntusunde gerci hermitler onlarida yiyiyor yakinda oda kalmiyacak gibi

Ben de karadenizden 3-5 hermit toplayacağım lakin deniz suyunun ısınmasını bekliyorum :)

6 saat önce, alper said:
Ben de karadenizden 3-5 hermit toplayacağım lakin deniz suyunun ısınmasını bekliyorum :)

3-5 hermit yetmez diye dusunuyorum, ben saymadim ki zaten sayilacak gibi degildi ancak tahminim 150 200 adet vardi. avuc avuc attim akvaryuma ve mukemmel is cikardilar 3 tane de buyuk var hatta birtanesi devasa hermit :)

77d7d2c02a06932ee41575dd4a0ad3f3.jpg

tam hermitleri boğazın ne tarafından çıkarttınız yazıcakiken künye kısmınız da dominican republic'i okudum hevesim kursağımda kaldı :)

3-5 hermit yetmez diye dusunuyorum, ben saymadim ki zaten sayilacak gibi degildi ancak tahminim 150 200 adet vardi. avuc avuc attim akvaryuma ve mukemmel is cikardilar 3 tane de buyuk var hatta birtanesi devasa hermit :)

Istanbulun hermitlerine guvenmiyorum temkinli gitmek lazim :) bend yosun vs sorunu yok. Canli cesitliligi bakimindan deneme maksatli edinecegim. Memnun kalirsam artiririm diyorum.

Istanbulun hermitlerine guvenmiyorum temkinli gitmek lazim[emoji4] bend yosun vs sorunu yok. Canli cesitliligi bakimindan deneme maksatli edinecegim. Memnun kalirsam artiririm diyorum.
Alper Bey,
Yosun sorunu henuz yok.. ilk tanki su doldurdugumda bende de yoktu ama bir donemde muhakak olacak bence. Neyse umarim yasamazsiniz bu sorunu ancak olurda yasarsaniz cozum oldukca fazla hermit :) kendileri cok da sirinler cesit cesit renkleri ile

Alper bey karadeniz'den toplayacağım demiş.Beykoz taraflarında hermitlerin bulunduğu yerleri bilen birileri var mı?misal ben Kanlıca taraflarında rastlayamamıştım.3.köprünün yapıldığı Beykoz tarafının koylarında rastladım ama oralarda askeri alanlar.botla denizden girmek mümkün oluyor.karadan giremezsiniz.varsa mevki bilgisi olan paylaşabilir mi?

Alper bey karadeniz'den toplayacağım demiş.Beykoz taraflarında hermitlerin bulunduğu yerleri bilen birileri var mı?misal ben Kanlıca taraflarında rastlayamamıştım.3.köprünün yapıldığı Beykoz tarafının koylarında rastladım ama oralarda askeri alanlar.botla denizden girmek mümkün oluyor.karadan giremezsiniz.varsa mevki bilgisi olan paylaşabilir mi?
Ben yazın kilyosta denize girdiğimde çeşit çeşit ve oldukça çok görüyordum ancak geçen gün gittiğimde değil hermit, hiçbirşey bulamadım. Su zaten buzdan hallice, 9 derece civarı :) 2 aya kadar suların ısınmasını bekliyorum ben de.

Konu görüntüleyen kullanıcılar