Keşfet

Herşeyden biraz biraz

Çaylak16

Yeni Üye
Merhabalar 2 yıldır bu hobi ile ilgileniyorum biraz deneme yanılma yoluyla öğrendim bu hobiyi su anki tank im 1 yıl önce kuruldu 100×60×50 sumpla birlikte 420 litre su değişimi konusunda da ayda bir bazen de 2 haftada bir yapıyorum yani açıkçası düzenli bir süresi yok ve bol balık görselini de seviyorum içerisinde 

1 blue tang m boy 

1 purple tang m boy 

1 salfin tang m boy 

1 fox face m boy 

1 powder blue tang s boy 

1 clown tang s boy 

1 moorish idol m boy

2 antiyas

2 file fish 

1 doktor wrasse 

1 doktor karides 

1 kum deniz yıldızı 

1 kırmızı reef uyumlu deniz yıldızı 

40 adet de konç var  

Malzeme olarak da 

Aqua reef pro4 +

Sw 8 dalga motoru 

Octo 150 sss ps 

Jebao 4000 l kafa motoru 

30 kg 1.5 2 mm mercan kırığı kum 

30 kg calipsea tasarım kaya mevcut 

Bir kaç sorum var bu zamana kadar pek beni tatmin eden cevaplar alamadım o yüzden buradan sizinle paylaşıyorum 

1. Kurduğum günden beri suda uçuşan hep minik beyaz tanecikler var ve bir türlü cam gini olmuyor su 

2. Sert mercanlar var malesef tankta ara ara denesemde yaşamıyorlar (testlere göre kh hariç tüm değerler normal kh 12 tuz olarak da reef flower calenodia coral kullanıyorum )

3. Canlı yükü fazla biliyorum ama eklemek istediğim 3 4 küçük canlı daha var bununla ilgili kullana bileceğim reaktörler nelerdir 

Görüşleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler  :)

Tankımın görseli de bu şekilde 

Ekli dosyayı görüntüle 63207

Hayırlı akşamlar. 

Tank ve ekipmanlar iyi görünüyor. 

Suda uçuşan minik partikülleri karbon kullanarak aldirabilirsiniz.uv veya ozon da kullanılabilir. (en iyisi karbon) 

Tuz konusunda kh değeri yüksek gibi başka tuz denemenizi tavsiye ederim. Aqua forest, reef crystals vb. 

Sps için kh mg ca nitrat ve fosfat değerleri önemli ama montipora digitata varyeteleri güçlü canlılar kolaylıkla bakabilirsiniz. 

Balık konusuna gelirsek yeterince fazla gibi ????

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tankınızda bildiğiniz gibi bilhassa büyük balıklar çok fazla bu hacme göre, nutrient, organik atıklar vs. fazla olduğından sert mercan bakamıyorsunuz muhtemelen, güncel ve de yakın plan fotolar var mı

Konu görüntüleyen kullanıcılar