Keşfet

Herşeyiyle İzmirdeki Deniz Akvaryumcuları

hürci kardeşim çocuğun olmadığına göre genç bir arkadaşımız sayılırsın sana saygı duyuyorum.Ben 40 yaşındayım ve 3 tane çocuğum var.Bir dil uzatmadığınız çocuklarımın yetiştirilmesi kalmıştı oda tamam oldu.Acaba ailen seni nasıl yetiştirdi?bilemiyorum.Benim çocukların belediye otobüslerine bindiklerinde boş yere oturuken Baba yaşlı teyzeler amcalar geldiğinde kalkacağız değil mi?diye sorarlar.Tanımadıkları kişilerden para hediye vs almazlar.Yerde para bulsalar berabersek baba alalım mı derler?ben yoksam bulduklarını almazlar.Okula gittikleri için sık sık çantalarını kontrol ederim çocuk bu acaba arkadaşlarının silgisini,kalemtraşını veya kalemini almış mı diye?Ben çocuklarımı böyle yetiştiriyorum.Madem çocuğun yokmuş darısı senin başına bu konuda burada sayfalara sığmayacak kadar tecrübem var.Biri 7.sınıfa gidiyor diğeri 1. sınıfa en küçük olanı ise henüz gitmiyor.Ben çocuklarımı topluma faydalı insanlara saygılı küçüğünü ve büyüğünü bilen birer kişi olarak yetiştiriyorum bunun yanında öğrenimleride kendilerine kalmış eğer isterlerse bırak üniversiteyi master dahi yapmaları için elimden gelen olanaklarım dahilinde herşeyi yaparım.Sende zamanı gelince bunu anlayacaksın ben onların velisi olarak onlar için elimden gelen herşeyi maddi ve manevi olarak yapıyorum.Yaş itibarı ile senden de bu konuda daha tecrübeliyim ve senin nasihatlarına ihtiyacım yok.Hürci kardeşim insanları kendi kendilerine güldürenler yasin adına sen ve senin gibi savunma yapmaya çalışanlardır. Bu arada insanların yapıları ve karakterleri farklıdır Allah insanları böyle yaratmış ne diyelim bazen kardeşlerin karakterleri bile bir birlerinden farklılık göstermektedir.Hala anlamak istemiyorsun ben karalayıcı ve çirkin konuşmuyorum yapmış olduğum alış verişi detayları dahi anlattım ve hobicileri bundan haberdar etmek istedim eğer ayrıntılı yazmayıpta yasin kötü akvaryumcu deyip açıklama yapmasaydım o zaman karalayıcı olurdum.Tüm aldığım malzemeleri fiyatları ile birlikte yazdım.Akvaryumun kurulumundan ve diğer evrelerden bahsettim.Bende sizin gibi menmun kalmadığım alış verişi kapatmam diğer arkadaşları bilgilendirmeye çalışırım ki başka insanlarda benim düştüğüm yanlışa düşümesinler iyi araştırma yapsınlar diye onlara yardım etmek amacıyla yazdım buda benim yapım.Bu alış verişi inan kurt akvaryumdan ege akvaryumdan veya bir başka akvaryumcudan yapsaydım inan yine yazardım.Kimse benim babamın oğlu değil.Bu son yazımdır demişsin inşallah sen ve diğer arkadaşlar bana cevap hakkı doğuracak şekilde yazı yazmazsanız inanın bende size yazmam kimseyle uğraşmak istemiyorum artık.Siz yasinden yaptığınız alış verişlerden bahsedin çokiyi akvaryumcu deyin dürüst deyin işini biliyor deyin bütün bu görüşlerinize saygı duyarım ve duyuyorum. Ama benimle ilgili birşey yazmayın .

Konuyla ilgili bilgim olmadığı için fazla yorum yapmak istemiyorum ama, söyleyeceğim tek şey Yasin "Durmuş Abi" nin ismi geçtikten sonra niye sustun ve başka cevap veremedin. Malum "KONU" hakkında açıklama yapta doğrusunu bilelim yada bırak git artık bu işi.
İzmir maalesef akvaryumcular konusunda kıt ve gelişmemiş, bir de böyle birbirine kazıklar olunca iyice batıyor.

Saygılarımla

Alpay

Alpay arkadaşım;

Ben ''durmuş Abinin adını falan duyduğum için susmadım.Murat Abi onu yazısında yazmış ama benim Murat abiyle aramdaki mesele o konu olmadığından dolayı cevap yazmadım.O konuyu ben Durmuş abiyle aylar önce konuştuk ve hallettik.Halen daha bu konuyu niye bu kadar irdeliyorsunuz ki?Olayın aslını ve öncesinde yaşananları biliyor musunuz?Ben bu olay yüzünden yeterince üzüldüm ve kendimi suçsuz olduğum halde suçlu hissetim.Ama insanlar o kadar demekki kötü kalpli olmuş ki bilmedikleri ve kapanmış bir konunun üstüne illada yorum yapmaya ve bir başkasının üzüntüsü olan bir konuda kendilerine mutlu olacak bir pay çıkarmaya can atıyorlar.Madem bu kadar merak ediyorsun olayı ilk ve son defa açıklama yapacağım.Bundan yaklaşık 4 ay önce otobüs firmasından gelen koliyi almak için garaja gittim.Benim kolimin yanısıra birde yaser adı yazan bir koli daha vardı.Onuda yanlışlıkla bana 2 koli gönderildiğini düşünerekten aldım dükkana gittim.Koliyi açtığımda içinde bir çok sayıda kaplumbağa(yaklaşık 1000tl değerinde) olduğunu gördüm ve ben kaplumbağa sipariş etmediğim için sahibi olan durmuş abiyi buldum ve koliyi teslim ettim.Bir sonraki hafta yine siparişim vardı ve garaja işim olduğundan dolayı ben gidemedim.Yanımda çalışanı yolladım(bu kişi semih değildir) yolladım.Burda gelen kolilerden birinde yakamoz akvaryum yazıyormuş.Bizim dükkanın eski ismi yakamoz.Bir müddet bizde yakamoz ismiyle çalıştık zaten.Eleman o koliyide dükkana getirmiş.Benim olaylardan sonra haberim oldu dükkanda olmadığım için.Durmuş abiyle konuyu konuşup halletik.Elemanımın sorunları olduğu için onu çok fazlada suçlamak istemedim bu konu için ve olay nasıl aksetirildiyse o şekilde kabul ettim.Zaten o kişiyide işten çıkardım o olaydan sonra.Ama ortada bir hırpalama falan söz konusu değil.insanlar olayları neden bu kadar abartmaya bayılıyorlarki anlamıyorum.Kaldıki mahkemede bile suçluluğu ispatlanana kadar kişi suçsuzdur.Biz Talihsiz bir olay yaşadık durmuş abiyle ama bu olay üzüleceksiniz ama sizin düşündüünüz gibi değil.Sadece yanlış anlamadan ve benim elemanımı korumamdan kaynaklanan kötü bir olay haline geldi.Sonuçta ikimizde onunla aynı işi yapıyoruz.Ben onun malını alacak olsaydım bir hafta önce elime geçmiş olan kaplumbağa kolisini arayıp ona abi senin mallar bizde demezdim.Bu kadar kötü niyetli düşünmenize gerek yok.Olayların iç yüzünü bilmeden yargısız infaz yapmayın.Her olayda art niyet aramayın.Benim içim rahat.ben orda kendi adımın karalanacağını bilerekten elemanımı korumak zorundaydım nedenide bana kalsın.Kaldı ki hepimiz insanız hata yapabiliriz ve yaptığımız hatalardan ders çıkarabiliriz.Burda bu kadar acımszı eleştiri yaparken bu iş bırak git derken bu dükkandan kaç kişinin ekmek yediğini unutuyorsunuz.Bende herkes gib ev geçindirmeye çalışıyorum.Helede bu kriz ortamında çocuğum ve ailem için ayakta kalma mücadelesi veriyorum.Bu konudada başka bir şey yazmayacağım.Olayın doğrusu budur.

Murat Abi;

Tabi beni eleştirebilirsin.Saygı duyuyorum ama biraz bana göre eleştirinin dozunu kaçırdın gibime geliyor.Sanada mesleğinide saygı duyuyorum.Ama bende senin gibi ev geçindirip çocuk yetiştirmeye çalışıyorum.Arkadaş bu işi bırak git diyor ama hiç düşünmüyor bu işten kaç kişinin şu kriz oratmında ekmek yediğini.Eleştiri yaparken kırıcı değil yapıcı olursak daha iyi olurdu.Diğer arkadaşlarımda ben üzüldüğümden dolayı sana cvap yazmışlar.İnan hiç birinin yazdığında kötü bir niyet yok.Ben artık bu konuda gerçekten hiçbirşey yazmayacağım.İsteyen istediği kadar karalasın beni.Allah içimi biliyor bu bana yeter.Seninle alışverişimiz oldu bir daha gelmeyebilirsin ama dükkanımın kapısı sana ve herkese bir bardak çay içip muhabbet etmek için açıktır.

Yazdıklarımı anlamadın sanırım Yasin,

Ben işin aslını tam olarak bilmediğim için zaten soruyorum" ya doğrusu nedir açıkla ya da bırak git diye", bir de aslını senden duymak istiyorum. Sen yaptın açıklamanı inanan inandı, inanmayan inanmadı. Ben yaptığın açıklamaya en azından

inanmak istiyorum, açıklama yaptığın için de teşekkür ediyorum.

Benim yazdıklarım / görüşlerim beni bağlar. Benim görüşümle akvaryumcular işlerini bırakacaksa Türkiye'de akvaryumcu kalmaz.

Az çok İzmir'de kimin neler yaptığını, gerçek yüzlerini öğrendim. Bir arkadaş yazmış "bir günlük akvarist değiliz siz de gidin uğraşın kendiniz görün her şeyi " diye bence de doğru söylemiş.

Konuşacak o kadar çok şey varki!!! Hiçbiri beni ilgilendirmiyor uzun süredir. Ben kendi akvaryumuma bakarım, kendi canlılarımın sağlıklarına bakarım yeter bana.

Saygılarımla

ALPAY

Yasin kardeşim bak ben sana kardeşim diye hitap ediyorum inan sana karşı kin duymuyorum(kendimce kazıklandığıma inandığım halde).Bu sitede ve izmirde seni çok seven bir çok arkadaşının ve müşterininide olduğunu biliyorum.Artık ben seni eleştirmiyorum seni seven senden alışveriş yapan arkadaşlara cevap vermekten yoruldum.Sen çıktın konu ile ilgili açıklama yaptın.Evet doğru bir daha sana alıveriş yapmaya gelmeye niyetim yok.Seni ekmeğinden etmek gibi bir niyetimde yok o benim haddime değildir.Herkes burda yaptığı alışverişi anlatmış benim ki olumsuzluklar içermiş olsada bunu yazdım yine söylüyorum eğer bu alışverişi kurt,ege veya diğer bir akvaryumculardan da yapmış olsam yine yazardım.Davetin için teşekkür ederim.Bunun dışında son olarak eğer diğer forum üyeleri yazmaz ise bende yazmayacağım artık bu kısır döngü bitsin.

İzmide Mercan Çiftliği daha doğrusu pod bulabileceğim neresi var?

Yasin kardeşim bak ben sana kardeşim diye hitap ediyorum inan sana karşı kin duymuyorum(kendimce kazıklandığıma inandığım halde).Bu sitede ve izmirde seni çok seven bir çok arkadaşının ve müşterininide olduğunu biliyorum.Artık ben seni eleştirmiyorum seni seven senden alışveriş yapan arkadaşlara cevap vermekten yoruldum.Sen çıktın konu ile ilgili açıklama yaptın.Evet doğru bir daha sana alıveriş yapmaya gelmeye niyetim yok.Seni ekmeğinden etmek gibi bir niyetimde yok o benim haddime değildir.Herkes burda yaptığı alışverişi anlatmış benim ki olumsuzluklar içermiş olsada bunu yazdım yine söylüyorum eğer bu alışverişi kurt,ege veya diğer bir akvaryumculardan da yapmış olsam yine yazardım.Davetin için teşekkür ederim.Bunun dışında son olarak eğer diğer forum üyeleri yazmaz ise bende yazmayacağım artık bu kısır döngü bitsin.

Bu ilgili son birseyde ben söylemek istiyorum.Olayın yasandıgı o saatlerde olayda madur olan kişinin yanındaydım ,ben yanına gittiğimde olay sıcaklıgını koruyordu.bu konuda magdurada söz vermek lazım fakat herseyi burada bırakmakta fayda var.BENDE BİR BABAYIM.

aloooo uzatmayın konuyu ya

izmirde nerde hangi akvaryumcuda pod bulabilirm

yada izmirde mercan ciftliği varmı

neticede pod oluyor

Aslında Doğada pod bulabilrmiyiz ?

Selam arkadaşlar izmirde, rafında salifert ya da tropicmarin testleri sürekli olarak bulunan akvaryumcu gördünüzmü ?

Herkes bu testlerin doğruluğundan bahsediyor ama satan yer İzmirde bulunmuyor sürekli internetten sipariş veriyorum bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.

Selam arkadaşlar izmirde, rafında salifert ya da tropicmarin testleri sürekli olarak bulunan akvaryumcu gördünüzmü ?Herkes bu testlerin doğruluğundan bahsediyor ama satan yer İzmirde bulunmuyor sürekli internetten sipariş veriyorum bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
İzmir'de sürekli salifert veya TM bulunduran akvaryumcu ben görmedim. Zaten sınırlı sayıda sera, tetra veya red sea bulunduran var, salifert veya TM yi "duymuş olanı" bir yada iki tanedir zaten. Ancak onlarada hak vermek lazım, insanlar red seayi bile pahalı buluyor, hatta testleri gerekli bir şey olarak gören akvarist bile nadir.

Saygılarımla

Alpay

Selam arkadaşlar izmirde, rafında salifert ya da tropicmarin testleri sürekli olarak bulunan akvaryumcu gördünüzmü ?Herkes bu testlerin doğruluğundan bahsediyor ama satan yer İzmirde bulunmuyor sürekli internetten sipariş veriyorum bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
Şu anda Yasin'de var.

Alpay kardeşim bence alış verişini internetten yapmaya devam et çünkü;1-internetten yapmış olduğun alış veriş daha ucuz bol çeşit var. 2-Kredi kartına taksit imkanı var.3-100 veya 150 Tl üzerinede ücretsiz kargo var.Ben genelde tuz dahil elimden gelen malzeme alış verişlerini juenpetmarketim veya otuz.com adreslerinden yapıyorum gayette menmunum.Tercih sana kalmış.

Bencede en mantıklı alışveriş internetten yapılma alışveriş.En azından istediğin zaman aralığında ürün elinizde oluyor...

Bu saatten sonra her türlü canlı ekipman vs ihtiyacınız için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir tek yer var izmirde KEMAL ÖRGÜCÜLER sahibi olduğu MAVİ TUTKU firması, gidin bakın arayıp da bulamayacağınız bir şey olursa, ben size hediye edicim istediğiniz ürünü ;) )

Bu saatten sonra her türlü canlı ekipman vs ihtiyacınız için aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir tek yer var izmirde KEMAL ÖRGÜCÜLER sahibi olduğu MAVİ TUTKU firması, gidin bakın arayıp da bulamayacağınız bir şey olursa, ben size hediye edicim istediğiniz ürünü ; ;)
Mavi tutkunun online satış sistemi varmı 

reaktoler.com diye bir sitesi var burdan ekipman v.s. satıyor ancak 0546 212 01 99 Kemal Bey telefon edip istediğiniz ne varsa sorabilirsiniz hatta, alışveriş şart değil herhangi bir konuda eğer bilgisi varsa saatlerce anlatır yardımcı olur, şahsen şu anda bana 2 metrelik akvaryum kuruyor iddia ediyorum değil izmir de türkiye de buna benzer bir akvaryum olmayacak. Kendisi yakın zamanda fotoğrafları paylaşacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler Necip bey ,

Umarım istediğiniz gibi bir akvaryum olur ,son hali projelerde çok mükemmel görünüyor.. adım adım yeni bir başlıkta tanıtımı yapacağım.

Tekrar Teşekkürler.

Merhaba, Engin abinin ve Yasin abinin dükanlarının yerini tarif edebilirmisiniz. Görüp ziyaret etmek isterim.

Merhaba arkadaşlar ben Aliağaya yeni taşındım yeni ev yeni ortam yepyeni bir geçiş yapmak istiyorum. İlk önce ufak nano takla başlamak istiyorum izmirde tüm herşeyi ile tedarik edip alabileceğim petshop varmı varsa adres ve tel nosunu verirseniz çok mutlu olurum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar