Bugün Bornova'da İlçe Emniyetin olduğu bölgede yeni açılan Duru Akvaryum Sistemleri isimli işyerine gittim. Aile işletmesi niteliğinde. Sahibi Uğur Bey ile açılış telaşı içinde biraz sohbet edebildik. Hobici bir arkadaş, işletmesini de o mantıkla götürmeye niyetli izlenimini aldım.
Soft ve LPS mercan çeşitleri güzel ve nitelikli. Umarım aynı çeşit ve kaliteyi devam ettirebilir. Fiyatlar uygun denilebilir. Çok bilinen balık çeşitleri de var.
Ben ihtiyacım olan çeşitli mercanları oldukça beğenerek aldım.
Sanıyorum yeni arkadaşların da bu sektöre girmesi ile İzmir ve çevresinde hobide, pazarda gelişir. Umuyorum bu yeni işletme, işyeri sahiplerine, aynı sektörde bize hizmet veren diğer işletmelere ve biz hobicilere hayırlı olur.
Not: Arkadaşlar Milas yolunda av marketlerinde uygun fiyata dondurulmuş, temizlenmiş; boru kurdu, midye vs. satılıyor. Muhabbet ettiğim satıcı arkadaş; bu iş kolunun asıl yerinin İzmir olduğunu söyledi. Bir miktar satın aldım. Derin dondurucudan zaman zaman alıp, balık ve mercanlar için taze yem olarak kullanıyorum. Taze yem sıkıntısı çeken arkadaşlara alternatif bir seçenek olabilir.