Keşfet

Heteractis magnifica

ardab

Yeni Üye
Ad Soyad
Arda Balcı
Herkese iyi akşamlar dilerim;

6 aylık olan akvaryumuma yeni H.magnifica aldım. Orta boylarda olan canlı oldukça sağlıklı görünmektedir ve 4 clownu hemen host edinmiştir. 

Acil olarak konuyu açmamın nedeni şu; canlı 2 gündür hiçbir yüzeye tutunmadı (cam-kum-kaya). Birinci sorum şu, geceleri yer değiştirdiklerini bildiğimden Jabeo-10 dalga motorunu kapalı mı tutmak zorundayım ? Gerçekten risk nedir ? 

İkinci sorum ise, tutunması için benim birşey yapmam gerekir mi, yoksa tamamen kendi haline mi bırakayım ?

Son sorum ise, bu gezintiler sırasında akvaryumda bulunan 2 zoa ve 2 leather coral'a değmesi durumunda risk nedir ? 

Teşekkür ederim. 

Yüksek ışık kesik güçlü akıntı ister......

türleri arısında agresif bir canlıdır istediği ışık ve ortam olana kadar gezinir diğer resif canlıları için tehlikelidir nano tanklar için önerilen bir canlı değildir

benim hatırladıklarım bunlar  

türleri arısında agresif bir canlıdır istediği ışık ve ortam olana kadar gezinir diğer resif canlıları için tehlikelidir nano tanklar için önerilen bir canlı değildir

Işık ve kesik akıntı konusunda büyük bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum, fakat diğer mercanlar için ne yapabilirim bende şuan araştırma içerisindeyim. Bazı forumlarda değmesi halinde diğer mercanın kesin öleceği, bazılarında ise zehri salgılamadıkça bir sıkıntı çıkmayacağı ama değmemesine önem gösterilmesi yönünde yorumlar var. 

Bende bu nedenle tüm mercanları akvaryumun sol köşesine konumlandırdım ve anemonu sağ köşede bıraktım, eğer yerini sever orada tutunursa bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Ayrıca anemonun hareket çok fazla etmemesinin nedeni palyaçoların onu host enidmesi olarak yorumlayanlar var (ps anemon 2 gündür az çok ayni yerde durmaktadır fakat tam tutunmuş değildir). 

Yarın akvaryuma daha fazla canlı kaya ekleyeceğim, hem diğer mercanlar hemde anemon için daha fazla yüzey olur. 

Fotoğraf ekleme şansınız var mı? 

Doğru ışık ve akıntıyı bulana kadar hareket edecektir. 

Fotoğraf ekleme şansınız var mı? 

Doğru ışık ve akıntıyı bulana kadar hareket edecektir. 

Canlı alındıktan 24 saat sonra öldü :( Şimdiye kadar kaybettiğim tek canlı oldu. Akvaryumdaki tüm canlıları kurtarabildim hızlıca %15 su değişimi yaparak. Bugün akvaryum temiz ve canlılar sağlıklı durmakla birlikte sağlıklı aldığım anemonun ölümünü anlamış değilim. 

Bundan sonra akvaryumda kaçınacağım bir canlı. Bubble tip veya carpet anemona geri dönüş yapabilirim. 

Nano tanklar için önerilen bir canlı değildir

Aslında bu cümlem içerisinde belirtmiştim ama ne diyelim zararın neresinden dönsek kãrdır. 

Şu aralar kaliteli aktif karbon kullanın 

Nano tanklar için önerilen bir canlı değildir

Aslında bu cümlem içerisinde belirtmiştim ama ne diyelim zararın neresinden dönsek kãrdır. 

Şu aralar kaliteli aktif karbon kullanın 

Haklısınız. Yanlış bir karardı, sonucu da öyle oldu. Tecrübeyle öğrenmiş oldum. Anemon almadan 1000 kere düşünmek gerekli. 

Selam ben anemonumun surekli gezmesinden dolayi cay bardakli bi care bulmustum ve her hafta kipirdayan anemon 2 aydir kipirdamadi 

anemonu bardagin icine koyup en son gittigi yere koydum ve halen orda oyukta kendini guvende his ettigi icin kipirdamiyor herhangibi bir oyuya yerlestirip hosuna gidecek biryere koyuldugunda herhangibi bir anemonun kipirdayacagini sanmiyorum bendeki kipirdamiyor bardak evi artk:)  aklinizda bulunsn anemon alirsaniz denersiniz

Canlı alındıktan 24 saat sonra öldü :( Şimdiye kadar kaybettiğim tek canlı oldu. Akvaryumdaki tüm canlıları kurtarabildim hızlıca %15 su değişimi yaparak. Bugün akvaryum temiz ve canlılar sağlıklı durmakla birlikte sağlıklı aldığım anemonun ölümünü anlamış değilim. 

Bundan sonra akvaryumda kaçınacağım bir canlı. Bubble tip veya carpet anemona geri dönüş yapabilirim. 

Arda bey,

Bakımı ve beslemesi en zor anemon türünü seçmişsiniz. Bence Daha çok araştırmalı ve nano tanklara uygun anemon seçmelisiniz.

Size bir tavsiye; Nano tanklarda Carpet anemonda beslemeyin, Diğer ufak balıklarınızı da yer. 

Selam ben anemonumun surekli gezmesinden dolayi cay bardakli bi care bulmustum ve her hafta kipirdayan anemon 2 aydir kipirdamadi 

anemonu bardagin icine koyup en son gittigi yere koydum ve halen orda oyukta kendini guvende his ettigi icin kipirdamiyor herhangibi bir oyuya yerlestirip hosuna gidecek biryere koyuldugunda herhangibi bir anemonun kipirdayacagini sanmiyorum bendeki kipirdamiyor bardak evi artk:)  aklinizda bulunsn anemon alirsaniz denersiniz

Gökhan,

Her anemon bardakta durmaz, Özellikle Heteractis magnifica olanlar hayatta durmaz. çünkü sürekli en yüksek, uç nokta ve en çok akıntı alan yerleri seçerler.

Sendeki anemon bubble olduğu için şimdilik sorun çıkarmaz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
hmm bende iki farklı anemon var biri bubble diğerinin türünü bilmiyorum :)   ama ikisi de kıpırdamıyor denemekte fayda var belki tutar :)  

Arda bey,

Bakımı ve beslemesi en zor anemon türünü seçmişsiniz. Bence Daha çok araştırmalı ve nano tanklara uygun anemon seçmelisiniz.

Size bir tavsiye; Nano tanklarda Carpet anemonda beslemeyin, Diğer ufak balıklarınızı da yer. 

Gökhan,

Her anemon bardakta durmaz, Özellikle Heteractis magnifica olanlar hayatta durmaz. çünkü sürekli en yüksek, uç nokta ve en çok akıntı alan yerleri seçerler.

Sendeki anemon bubble olduğu için şimdilik sorun çıkarmaz.
Metin bey çok haklısınız. Heteractis zor olmakla birlikte taşınım sırasında gerçekten sıkıntı çıkaran bir anemon olduğunu çok sonradan okudum. Pet shop'a da 24 saat olmadan önce gelmiş, bu durumda 2 farklı akvaryum koşullarına çok sık alışması gerekti ve canlı doğal olarak tepki verdi. Açıkcası benim için büyük bir tecrübe oldu. Tekrar anemon alırken çok düşüneceğim bir gerçek. 

Carpet anemona gelecek olursak yaklaşık 1 ay kadar bir carpet anemona yuva oldu akvaryumum ve çok güzeldi. İlk koyduğum yerden hiç kaçmadı ve açıkcası bakımı kolaydı. Host edinmediği için geri verdim ama keyfi yerindeydi. Bundan sonra alırsam ya bubble ya ayni verdiğim carpet gibi 10cm çapında birşey alırım. Şuan için ilk hedefim zaten soğutucu almak olacaktır, malum Kıbrıs sıcağı 50 dereceyi geçer... 

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, özetle nanolarda heteractis gerçekten çok zor ve şans isteyen bir canlı. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar