Keşfet

HKESRESİF 70*50*45 Nano resifle aranızdayım..

hakanesmer

Yeni Üye
Ad Soyad
Hakan
Herkese merhabalar,kısaca anlatmak gerekirse akvaryum comda hobicilerin eski aktifliğini göremeyince artık burda vakit geçirmeye karar verdim.

Fanusla başayıp 400 litre deniz akvaryumuna kadar ilerletip taşınınca ve ekipman kalitemden memnun olmadığımdan dolayı bozduğum akvaryumumdan sonra yeni bir kurulum yaptım.

Tecrübem olduğunu düşünüyorum yeterince ve burdada hem kendime hem amatör arkadaşlara,yeni başlamak isteyenlere yardımcı olmak umuduyla burdayım.

Kurulumdan şuana fotolar paylaşmak isterim.

Ekli dosyayı görüntüle 51221

Ekli dosyayı görüntüle 51222

Ekli dosyayı görüntüle 51223

Ekli dosyayı görüntüle 51224

Ekli dosyayı görüntüle 51225

Ekli dosyayı görüntüle 51226

Ekli dosyayı görüntüle 51227

Ekli dosyayı görüntüle 51228

Ekli dosyayı görüntüle 51229

Ekli dosyayı görüntüle 51230

hayırlı olsun güzel nano, ekipmanları ve kullanılan bakteri kültürü,filtre malzemesi varmı onlarıda belirtin isterseniz birde  ışıkda bir değişiklikmi oldu fotolarda farklı gözüküyor..

Evet konuya direk giriş yaptığım için gelişme sürecini yazmadım kusuruma bakmayın.

Öncelikle aydınlatmam kendi yaptırdığım bir sistemdi fan yoktu ve sıcaklık açısından problem yoktu,aquareef pro3 aldım ona geçince ısıdaki değişikliklerden dolayıda birde fan ilave ettim resimleride karışık yükleyince öyle oldu.Son hali fanlı şekilde olan fotoğraf.

ekipmanlara gelince

1-Fluval sea ps1

2-eheim compacton300 kafa motoru(fakat bir üst modeli 600ü almayı düşünüyorum yetersiz devirdaim gibi geldi)

3-Aquareef pro3 led aydınlatma

4-Coralbox Qp-5 dalga motoru

5-filtrasyon için sadece zeolit ve karbon kullanıyorum.(Reaktöre ise şuanlık ihtiyaç olcağını sanmıyorum.)

6-testlerim salifert sadece KH Aquaforest(Favori markam)

7-Şuanlık düzenli su değişimiyle takip ediyorum,Katkı henüz yok sadece Aquaforest pro bios s ve npro bakteri yemini kullanıyorum.

Gelişmeleri burdan güncel tutucam.

Resim ve videoda ekleyeyim eski aydınlatma varken çekmiştim uv biraz ağır basıyor fotolarda inşallah daha güzelleriyle dönücem:)

Ekli dosyayı görüntüle 51234

Ekli dosyayı görüntüle 51235

Ekli dosyayı görüntüle 51236

Ekli dosyayı görüntüle 51237

Moderatör tarafında düzenlendi:
Uzun soluklu olur inşallah.

Tank ile sehpası arasına bir tampon malzemesi koydunuz mu, ben göremiyor olabilir miyim?

Selamlar.

Uzun soluklu olur inşallah.

Tank ile sehpası arasına bir tampon malzemesi koydunuz mu, ben göremiyor olabilir miyim?

Selamlar.
Evet erem bey mevcut 0a 0 kestiğim için görünmüyor malesef.İnce bu parke altlarına döşenen straforlardan koyuyorum ben.Kaymaması yerinden oynamaması dışında ne gibi artıları varki o malzemenin.

ne gibi artıları varki o malzemenin
Malzemelerde zaman içerisinde esnemeler gerilmeler ve yüklemelere bağlı sekil değişiklikleri olabilir. 

Bu gerilmeler duruma göre gözle veri alınan ölçüm cihazlarıyla bile ölçümlenemezler. Seramik malzemelerden camin ise tokluğu aşırı dusuk olmasından kaynaklı , burkulma direnci çok düşüktür. Bu sebeple üzerine suyun yükü de bindiği zaman camda patlama meydana gelebilir. Altında kullanılan kısmi strafor veya benzeri Malzeme; bu sayılan kuvvetlerin alt malzemeden doğrudan cama etki tepki yapmasına engel olur :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Malzemelerde zaman içerisinde esnemeler gerilmeler ve yüklemelere bağlı sekil değişiklikleri olabilir. 

Bu gerilmeler duruma göre gözle veri alınan ölçüm cihazlarıyla bile ölçümlenemezler. Seramik malzemelerden camin ise tokluğu aşırı dusuk olmasından kaynaklı , burkulma direnci çok düşüktür. Bu sebeple üzerine suyun yükü de bindiği zaman camda patlama meydana gelebilir. Altında kullanılan kısmi strafor veya benzeri Malzeme; bu sayılan kuvvetlerin alt malzemeden doğrudan cama etki tepki yapmasına engel olur :)  
Detaylı anlatımınız için teşekkür ederim açıklayıcı bir yanıt olmuş.Teşekkürler Berk bey

hayırlı olsun. Sump ın Resmini Çekip atabilirmisiniz.  2 mi 3 bölüm mü.

Müsait olduğumda atarım tabiki ve bölüm olarak 3 bölüm yaptım karbon zeolit vs koyduğum bölüm geçiyor psye ordan geçiyor kafa motoruna bukadar.??

Akvaryum gerçekten çok güzel olmuş. Ancak bir sorum var. Blue Tang o hacimdeki bir akvaryumda sağlıklı bir şekilde büyüyebiliyor mu ? Çünkü benim de 250 lt akvaryumum var ve Blue Tang beslemek istiyorum 

Akvaryum gerçekten çok güzel olmuş. Ancak bir sorum var. Blue Tang o hacimdeki bir akvaryumda sağlıklı bir şekilde büyüyebiliyor mu ? Çünkü benim de 250 lt akvaryumum var ve Blue Tang beslemek istiyorum 
Small boy alırsanız hic sorun olmaz ancak large boya geldiğinde elinizden cikarmaniz gerekebilir. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri