Keşfet

Hobicinin fırsatçılık yapması..

CiguBiguleh

Yeni Üye
Ad Soyad
Ümit
Selamlar. Bir süredir forumda aktif değildim. Açıkcası iş, güç, hobinin rolantide gitmesi, dolardan dolayı özellikle bazı canlılara yaklaşamamak v.s sebeplerden bir süredir alışveriş işine girmiyordum. Son altı ay tanka dokunmayınca biraz daha bir kaç canlı işine girmek istedim ve bir kaç gündür takılıyorum. Öyle fiyatlara bakıyorum falan. Alsam da almasam da. Resif bölgesi alış veriş konusunda diğer sitelere göre 1-0 önde gidiyor. Hatta bir kaç kat önde. Diğer forumlar daha aktif olsa da insanlar bir şeyler alıp satmak istediği zaman işini bu forum üzerinden görüyor bu gerçek. Ben de şu anda kadar hep bu siteden yaptım (petshoplar hariç).

Doların yükselmesi ile canlılar ve ekipmanlar yükseldi eyvallah. Bu durum hobinin ciddi derecede yavaşlamasına sebep oldu. Ancak asıl problem memleketimizin soğan, patatescileri gibi bu hobide de fırsatçıların olması gibi geldi bana. Burada şahıs ve diğer kurumları marka vererek karşılaştırmak istemiyorum. Ancak benim son bir kaç günde gördüğüm fiyatlar o kadar saçma ki adam sanki araba ticareti yapıyor. Bildiğiniz üzere al-sat işi yapanlar 10 bine bir araba alır, o arabaya 15 fiyat çeker, 13'e satar. Burada maksat kâr sağlamaktır. Yalnız bu durum bu hobi de böyle değildir arkadaşlar. Bunun özellikle altını çiziyorum. BÖYLE OLMAMASI GEREKİR!...

Ben bu hafta sonu bir alış veriş yaptım size bundan bahsetmek istiyorum. Bu alışverişi bizzat petshop' un kendisine giderek yaptım. Otobüs aracılığıyla v.s değil

Aldığım canlılar ve fiyatları

Bubble anemon: 200

Kırmızı büyük deniz yıldızı: 50

Blue tang(M): 150

Deniz kestanesi (mor): 40

Star polip: Avuç içi kadar frag: 25

Chromis(L): 40

Bir kaç birşey daha aldım ama saymaya gerek duymuyorum. Bu sitede gördüğüm fiyatlar beni gerçekten çıldırttı. Ben diyordum ki esnaf fırsatçı, ancak hobici fırsatçı çıktı. Size şu an siteden bir kaç örnek veriyorum. Adam 210' tl lik ısıtıyıcı 190'a koymuş... Laf etmedim. Deniz kestanesi koymuş 100TL. Laf etmedim.. Bubble anemon koymuş 300TL. Hala laf etmedim.. Flower anemon koymuş, kimi 100 diyor kimi 120.. Clown tang koymuş 350 son diyor. Her yemi yiyor demiş bi de. Bak bak, sanki mandarin alıyoruz.. Lan clown tang dediğin canlı tanka sıçsan onu da yer. Aynı canlı aynı şekilde alış-veriş yaptığım petshopta show boy 300'tl ye satılıyordu. Listeye yazmadım çünkü almamıştım. Demek almak gerekiyormuş.. Kardeşim sizin Allahınız yok mu? Yukarda Allah var Allah. Sen bunu hobiciden aldın hobiciye satıyorsun.. Diyelim ki sıfır aldın, e kardeşim o zaman da kusura bakma ama yarı fiyatına satacaksın.. Öyle senin istediğin gibi olmuyor o iş. Buyursun hodri meydan yazsınlar buraya konuşalım.. Herkes bu konuda ben gibi höykürmeyebilir.. Ancak bu fırsatçılara fırsat vermeyelim, almayalım, aldırmayalım..

Konu görüntüleyen kullanıcılar